Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, oktober 31, 2005

PMS og Brutale Blå

Pike mot Samtiden (PMS..for et genialt navn på blogg) har stått på listen over "skal linkes til" en stund, men etter denne meldingen måtte noe gjøres litt kjappere..

VamPus hadde kanskje ønsket å bli kalt "Onde Blå" eller "Slemme Blå", men sover godt om natten med "Brutale Blå" også.. og dersom noen lurer på hvorfor, så kan dere jo lese forrige post..

Samarbeid med terrorister

I sin ungdom hadde VamPus et litt skrudd bilde av hva som var rettferdighet (les; halvsosialistisk), og gikk på et møte hos Latin-Amerika gruppen i Oslo i håp om å kunne engasjere seg for fattige i en annen del av verden. Etter å ha servert empanadas viste de frem fattigdommen i Latin-Amerika på lysbilder og fortalte at amerikanske styrker skjøt alle som bare egentlig ba om mat og kalte dem kommunister. VamPus påpekte at de fleste geriljagruppene selv kalte seg kommunister og fikk bare skjeve blikk. Da VamPus sa at det i grunn ikke fantes noe kommunistisk/sosialistisk land i verden som hadde bedre levestandard enn vestlige, markedsvennlige land, så ble vi vel "enige" om at dette ikke var gruppen for VamPus.

En av de verste terroristgruppene i Columbia, FARC, har vært ansvarlig for massemord, tortur, kidnapping, bombing og andre sympatiske revolusjonære aksjoner. Noen husker kidnappingen av presidentkandidaten Ingrid Betancourt, mens andre husker kanskje bedre angrepet på byen Toribió, som ødela mer enn tyve sivile hus og hvor mer enn 2000 innbyggere måtte flytte. I 1995 beregnet man FARC's narkotikarelaterte omsetning til rundt $ 647 millioner. Dette er ikke smågutter. Dette er ikke koselige kommunister med umoderne hårfrisyrer og utfordrende personlighet.

Deres ungdomsorganisasjon, Juventud Comunista Columbiana, er søsterorganisasjon til Sosialistisk Ungdom i Norge. Eller sagt på en annen måte, JUCO opererer som FARCs politiske fløy og støtter deres revolusjonære kamp. Mye kan sies om situasjonen i Columbia, men en ting er ønske om endring, en annen ting er rene terroristaksjoner som også retter seg mot sivilbefolkningen. Dette identifiserer SU seg med. Hadde Unge Høyre eller FpU hatt søsterorganisasjoner til en høyrevridd ekstrem organisasjon med sterke linker til en terroristbevegelse, så ville vel det vært forsida i VG. Men sosialister i Norge har fortsatt definisjonsmakta over solidaritet og rettferdighet. Beklager Morten, VamPus får si som Kristin Halvorsen en gang sa til henne på skoledebatt; "Tviler ikke på at du er et utmerket menneske, det er partiet ditt jeg ikke liker". Det er lenge siden VamPus mente SU var søte og uskyldige.

I dannet selskap

VamPus var invitert til en dannet Halloween-middag på lørdag, hvor vertinnen i forkant av middagen indikerte at hun hadde kjøpt en kjole som krevde en anledning for å kunne bruke. VamPus antydet at hun antakeligvis kom i burka som et resultat av formen etter fredagens fest, hvorpå vertinnen sier; Ja, det hadde vært morsomt dersom noen kledde seg ut.

VamPus er dessverre (eller kanskje heldigvis) ikke i besittelse av en burka, men er den stolte eier av en vampyrkappe. Da hun krabber ut av sengen på lørdag ettermiddag kryper hun inn i svarte gevanter, lange svarte hansker og tar på seg kappen. I mangel på et bedre kostyme legger VamPus desto mer vekt på sminken; liberale mengder med hvit underlagskrem, hvitt pudder og svart øyenskygge både på øyne og kinn. En rød leppestift gnis litt utover i ene munnviken i stedet for blod for å vise at VamPus akkurat hadde spist et barn. Eller noe sånt.

VamPus tenker egentlig ikke over at verten ikke var utkledd da han åpnet, men når hun gjør sin entré i stuen ser hun at resten er kledd opp, ikke kledd ut. Vertinnen viser seg å være iført elegant og meget kledelig kjole som var som hentet fra slutten av 1800-tallet. Det var en Halloween-middag i dannet selskap, ikke en Halloween-fest. Det er visstnok en forskjell.

VamPus må seriøst lære seg å tolke utsagn bedre; ”Ja, det hadde vært morsomt dersom noen kledde seg ut.” Garantert….

VamPus’ liv egner seg faktisk for blogging. Pokker.

fredag, oktober 28, 2005

Blogging live from firmafest

Ok. Dette er generelt en dårlig ide. VamPus er på firmafest og er i ferd med åp miste konsonantene sine.. Øhm... hva var det jeg skulle si? Jeg hadde noe på hjertet for å gå fra gratis øl for å fortelle dere... Veeeeent litt. Gratis øl? Et øyeblikk!


*stor slurk* Jo. VamPus kommer antakeligvis ikke til å jobbe her så mye lenger, men i dag.. med DE presentasjonene. VamPus har litt vanskelig for å bytte jobb. Disse menneskene er jo fantaskiste. Fanksirbks3.Øhm. Fantastisky... et eller annet. I iiii hvertfall. Nevnte jeg gratis øl?

Hva var poengwet hr egentlig... grymt... jo de er immmari søte og kanskje jeg sier opp på mangag... øhm.. mandag.. et ellet annet.. hmmm. gratis øl... nja, kanskje jeg blir litt til... i hvewrtalll yt navdkjftpzielet... eller moe sånt.. oops... hikk... fest... gratis øl....

Opprør mot økt skatt

Hva om dette argumentet mot økt skatt (i dette tilfellet fra 16 til 20% på Svalbard) ble brukt oftere:

- Ei slik skatteøkning vil ramme mange, særlig lavtlønte og personer i deltidsstillinger sier Tove Eliassen i Svalbard Reiselivsråd.

Det var visstnok flere som gikk i fakkeltog mot skatteøkning enn det de pleide å være i 17. mai-tog. I resten av Norge oppfattes det jo som usosialt å kutte noe som helst for en befolkning der en vanlig lønnsmottaker betaler rundt 70% av lønnen sin i skatter og avgifter til stat og kommune. Det ville jo rasert Norge og gå mest utover de fattige. Det siste antar VamPus at er fordi middelklassen vil klamret seg til sine goder og ikke ville finne på å løfte en finger (eller et pensjonspoeng) for å gi noe til de som virkelig trenger det. Ja ja..

torsdag, oktober 27, 2005

Rødgrønn solidaritet

For å følge min egen oppfordring i innlegget om bloggemakt, så refererer VamPus her GiliT og NSE; I Morgenbladet står det å lese at de rødgrønne setter klare krav til norsk bistand, nemlig at; "Norsk bistand skal ikke gå til programmer som stiller krav om liberalisering og privatisering."

Norge skal altså ikke følge den internasjonale trenden som setter klare krav bak bistand. Samfunnsviteren Atle Kvalvik skrev i et innlegg i Dagbladet om feilslått U-hjelp under vignetten "Mercedeser i Malawi". Han stilte spørsmålet om hvorfor ikke Norge krevde en forklaring, slik Storbritannia gjorde, da hovedsamarbeidslandet Malawi nylig brukte bistandspenger til å kjøpe 37 Mercedes-limousiner til en anslått verdi av ca 20 millioner kroner? Han mente at forklaringen ligger nok i at bistandspolitikken utspiller seg i et intellektuelt klima hvor kritisk sans tas som et tegn på manglende empati. VamPus vil legge til at norsk bistandspolitikk nå er spesielt utformet for å kjempe mot reformer for å sette krav bak penga - ikke bare støtte Mercedeskjøp hos ondskapsfulle tyranner..

Lord Bauer var en av de første som kritiserte bistandspolitikk, og mente at hadde det ikke vært for U-hjelp så ville ikke U-land eksistert. Alle land var i utgangspunktet fattige, men utviklingen mot mer demokrati og markedsøkonomi har løftet vest-europa til det nivået vi har i dag. Dersom dogmet om at fattige land ikke kan noe for sin fattigdom, ville verden i dag fortsatt vært på steinaldernivå. Å gi bistandspenger til korrupte regjeringer hjelper ikke befolkningen, mens investeringer i lønnsomme bedrifter medfører verdiskapning og vekst i økonomien.

VamPus antar at regjeringen foretrekker å sende fete sjekker til korrupte regjeringer som nasjonaliserer, eksprorierer og neglisjerer - slik alle gode sosialister gjør.

onsdag, oktober 26, 2005

Dilbert's blog

Det måtte jo skje - Dilbert.. eller Scott Adams har begynt å blogge. Hans rasjonale for å begynne å blogge var;
  1. The world sure needs more of ME.
  2. Maybe I'll shout more often so that people nearby can experience the joy of knowing my thoughts.
  3. No, wait, shouting looks too crazy.
  4. I know - I'll write down my daily thoughts and badger people to read them.
  5. If only there was a description for this process that doesn't involve the words egomaniac or unnecessary.
  6. What? It's called a blog? I'm there!

The beauty of blogging, as compared to writing a book, is that no editor will be interfering with my random spelling and grammar, my complete disregard for the facts, etc...

Kjenner du deg igjen? Ikke VamPus heller...

tirsdag, oktober 25, 2005

Pyntehunder

Er det bare VamPus som har lyst til å ta disse pelsbefengte krekene av noen såkalte pyntehunder og stappe ned i halsen på de patetiske selvopptatte eierne sine, eller?

Grmph.

Sugende muskelbevegelse...

Hentet fra Nordisk Familjebok fra 1911:

"Kyss, en slags sugende muskelbevegelse med leppene, brukt som uttrykk for en følelse på en slik måte at leppene trykkes mot et levende vesen eller en gjenstand."

Jaha. Da vet vi det. Kom ikke her og si at VamPus-bloggen ikke er nyttig!

Økt bloggemakt

Det er enighet om at den norske bloggosfæren ikke er en maktfaktor per i dag. På MandagMorgens seminar om blogging kommenterte redaktør Olav Anders Øvrebø at bloggosfæren ikke fikk et gjennombrudd under valgkampen i høst selv om bloggerne var merkbart mer opptatt av saker enn person/politisk spill. Ingen klarte å løfte sakene ut i media. VamPus påpekte at dette kunne skyldes av vi ikke har alternative medier i Norge utover Klassekampen. Når mediene opererer med sin egen agenda er det vanskelig for bloggerne å bryte gjennom, eksempelvis hun som ga fattigdom et ansikt i Norge. I USA ville hun blitt 'avslørt' som trygdesnylter og løgner av bloggere og høyrevridd media. I Norge fungerte hun som en "postergirl" for sosialdemokratisk kritikk av regjeringen og TV2 betalte sågar for at hun skulle stille opp på folkemøtet i Trondheim for å konfrontere regjeringen med sin livssituasjon. Hva hjelper det om bloggosfæren hadde eksplodert i protester?

Så over til noe vi kan gjøre nå - VamPus har tenkt litt over sin egen holdning, og også sett i kommentarer hos andre følgende; "Denne saken hadde jeg tenkt å skrive om, men du har skrevet så bra så da trenger ikke jeg". Det virker som en bloggotyme (nytt ord, spre det!) at vi ikke ønsker å herme eller av høflighet lar en sak gå fordi andre har skrevet bra om den. Dette tror VamPus at er feil taktikk av flere grunner;

  • ikke alle leser nødvendigvis bloggen der saken er skrevet om
  • du kan kanskje bidra med din unike vinkling
  • minsker muligheten for at saken blir tatt opp av mainstream media

På technocrati kan man ta ut rapporter om antall blogger om bestemte saker, og dette kan være avgjørende for respons på saken. Derfor oppfordrer VamPus herved flere til å plukke saker fra andre, men link til kilden. Vi kan jo eventuelt enes om at dersom det er en sak man spesielt ønsker at noen plukker opp så kan man legge dette inn som første eller siste setning. La dette være første steg - flere innspill for å øke makta?

Skriv gjerne om dette på egen blogg!!

mandag, oktober 24, 2005

Uskyldig VamPus

UAÆH!

PM har drept Hjorten!

Selv om Hjorten kalte VamPus en tøyte på Dagbladets weblogg under kommetarene til nomineringen av årets Gullblogg så har hun ingenting med dette å gjøre. Ingenting!

Skal vi se...flybilletten ut av landet..der ja..erm..altså,
ingenting med dette å gjøre.

Nobel må snu seg i sin grav..

Liberaleren gjorde VamPus oppmerksom på at årets Nobelprisvinner i litteratur er en varm tilhenger av å slippe massemorderen Slobodan Milosevic fri. I tillegg til å hate USA og støtte Fidel Castro så er han nestleder i International Committee to defend Slobodan Milosevic (ICDSM - se nr. 10 på listen). Det er jo et under at mannen ikke ble nominert til Nobels Fredspris (sjekk fjorårets vinner).

Det begynner å bli påfallende hvor mange Nobelkandidater som er mot et fritt marked og liberale demokratier. Alfred Nobel må snu seg i sin grav...

Gullbloggen

Bloggblogg skriver at Dagbladet tar i mot nominasjoner til årets Gullblogg. Høyere makter liker tydeligvis ikke VamPus fordi nettleseren kneler hver gang hun forsøker å lese om hvem, hva og hvor på kåringen. Derfor får ikke VamPus nominert sine yndlinger (Drusilla, Hjorten, Tor Andre , hablog - for å nevne noen). Så da kan VamPus lite annet enn å oppfordre DEG til å nominere disse og flere på høyre side her . Heia heia heia!!

Bloggproblemer

VamPus har de siste dagene hatt seriøse problemer med å publisere. Andre på blogspot som kan bekrefte dette eller er det han mannen som bærer bokstaver fra tastaturet til skjermen som har begynt å drikke på jobb igjen?

Uansett. We. are. not. amused.

Ny PR strategi

Før helgen gikk VamPus til innkjøp av Coppolas' Godfather-trilogi, hvilket hun fikk god bruk for da hun våknet opp av koma etter fredagens fyllesla..erm.. fest. I helgen ble det det også lansert en bok om Cosa Nostra som avliver mytene rundt denne formen for organisert kriminalitet. Der filmindustrien har solgt italiensk mafia som en organisasjon basert på lojalitet, ære og kjærlighet til familien, har mafiaen egentlig vært en ren voldsorganisasjon. Det spennende er jo hvordan merkevaren "italiensk mafia" allikevel fremstår som noe spennende og romantisk. Det fikk VamPus til å tenke over andre typer organisasjoner som lever på image og ikke på hva de faktisk gjør.

I den tredje filmen forsøker Michael Corleone å snu 'familiebedriften' til legitime forretninger ved å støtte den katolske kirke. Hva står vel den for - nestekjærlighet, veldedighet, ydmykhet, solidaritet og gavmildhet. Joda. Det var reklamen. Men hva har de egentlig gjort? Brent jøder og ikke-troende under Inkvisisjonen, brent hekser litt senere, står for en prevensjonspolitikk som skaper fattigdom, og beskytter sine egne prester når de blir tatt med hendene i korguttenes underbukser. Men kirken er snill. Jada.

Eller hva med sosialismen. De sier at de står for rettferdighet, solidaritet, likhet, mellommenneskelighet og menneskerettigheter. Det var reklamen. Men hva har de egentlig gjort? Massedrap, tortur, ekspropriering av privat eiendom, utbredelse av fattigdom (tror det sorterer under likhet), Gulag, krenket menneskerettigheter. Men sosialismen er god. Jada.

Og kapitalismen? De står for urettferdighet, ulikhet, griskhet - eller som VamPus' foreleser på BI sa; 'Kapitalister er mennesker som stjeler penger av blinde tiggere'. Men hva har de egentlig gjort? Utbredt valgfrihet, forbrukerdemokrati, billigere varer gjennom effektiv produksjon (og dermed økt tilgjengelighet for fattige), skapt arbeidsplasser og redusert fattigdom. Men kapitalismen er slem. Jada.

Noe sier meg at vi trenger Don Corleones PR-agent!

torsdag, oktober 20, 2005

Henstilling til regjeringen

VamPus henstiller herved til regjeringen at de bruker sin egen politikk på seg selv, og håper at samtlige ministre med rådgivere innfører 6-timers dager og derved går foran med et godt eksempel.

Takk.

Bloggermakt

VamPus var på MandagMorgens frokostmøte om blogging i går og kom til skade for å presentere seg både både som VamPus og ..øh.. 'VamPus'. Om det var en "freudian slip" er uvisst. Siden salen stort sett bestod av dresskledde middelaldrende menn antok VamPus at dette ville være ufarlig, da hun tenkte at deres definisjon av å være internett savvy er å betale en regning via nettbanken. Ikke forventet hun å finne lesere, langt mindre få noen nye, i denne forsamlingen.

Det første som slår henne er hvilke innlegg som ligger først på bloggen dersom disse menneskene søker henne opp nå? Burde hun ikke skrive noe intelligent - briljere med sin gudgitte formuleringsevne, sarkastiske hentydninger, vinkle en sak så genialt at nye lesere blir rørt til tårer av ren henrykkelse? Etter å ha hørt to timer om hvordan bloggere er tastetrykk unna å sette nye saker på dagsorden, velte regjeringer og ødelegge et selskaps renommé, så føler VamPus forventningenes byrde. Men alle vet jo at Nestlé er slemme - de har lurt fattige mødre til å bruke deres morsmelkerstatning i stedet for å gi barna sine morsmelk. At FN består primært av udemokratiske land uten hensikt til å innføre frihet og demokrati verden over, og derfor ikke har noen moralsk autoritet er heller ikke nytt. At Jens Stoltenberg kjørte av gårde etter å ha ødelagt en annen manns bil da han trodde ingen så han har VamPus skrevet om tidligere. At hun som ga fattigdom et ansikt er et dypt umoralsk, løgnaktig menneske således. Så nei. VamPus klarer rett og slett ikke velte regjeringen eller ødelegge en bedrift i dag heller. Pokker.

Redaktør Olav Anders Øvrebø i MandagMorgen sa for øvrig at flerparten av bloggerne skriver om "katten min og jeg" - så da tenkte VamPus at dette var en utmerket anledning til å ringe Pusedyr og be om en kommentar:- Meg, mat, mat, mat, mat, meg. Blogging?? Pføy. MAAAT! *summetone* Da så.

onsdag, oktober 19, 2005

Brevaksjon mot Jens

Støtter herved opp om Liberalerens utmerkede brevaksjon til Jens Stoltenberg. Klipp, lim og tilpass teksten nedenfor etter ønske - og les mer om begrunnelsen her :

Til statsminister Jens Stoltenberg

Jeg har hørt at regjeringen vil gi fagorganiserte rett til å trekke fra hele medlemskontingenten i fagforeningen på skatten.

Jeg er tilhenger av full organisasjonsfrihet. Selv har jeg valgt å ikke organisere meg, fordi den aktuelle fagforeningen gir pengestøtte til og har organisert samarbeid med partier jeg ikke støtter.

Hvis regjeringen foreslår fullt skattefradrag for fagforeningskontingenten, betyr det at jeg må betale regningen for et valg andre har tatt - helt frivillig. Dette synes jeg er urimelig.
Jeg har respekt for at andre organiserer seg, og mener at de også bør ha respekt for valget jeg har tatt – om ikke å organisere meg. Å sende meg regningen for sine valg, er respektløst.

Jeg ber deg sørge for at regjeringen ikke går videre med forslaget. For du er vel statsminister for alle som jobber – ikke bare for de som organiserer seg?

Mvh. …

Sendes på epost postmottak@smk.dep.no - eller her.

Pr brevpost til Statsministerens kontorAkersgaten 42Postboks 8001 Dep.0030 Oslo
Pr. fax til 22 24 95 00

tirsdag, oktober 18, 2005

Flørter noen med VamPus?

VamPus er litt i villrede. Har hun blitt flørtet med i dag? Dette, mine damer og herrer, er forskjellen på oss - altså damer og herrer. Kvinner vil til enhver tid begynne å spekulere når man plutselig har mailet mange mail i rask rekkefølge. Det begynte med en artikkel til et tidsskrift, så et humoristisk-spydig politisk ordskifte, raskt over til et omskrevet dikt om frihet og demokrati, for så å ende opp i dette;

Frihet har
jeg som våren og av dens løvverk
og lianer vil jeg av og
til bindes.

Eller, som i SM-varianten:

"Bundet frihet"

Jeg er
fri
Bind meghvis du vil

og kanskje en dag
kan vi piske
hverandre
MOHAHAHA.

Det siste skulle liksom være en ondskapsfull latter, tror jeg. Så VamPus lurer. Har hun blitt flørtet med? Man kan jo håpe...?

Naken dame til frokost

VamPus aner fred og ingen fare i det hun trasker hjem fra Carl Berner med radio på full guffe i øret. Svitsj - over til reklamen (og dette er fritt etter hukommelsen):

"Vil du ha en naken dame til frokost?
Send en melding til et-eller-annet
og vi sender bilde av en ny naken dame
hver morgen. Send melding NÅ!"

What?! Åpenbart så finnes det en "seriøs" sms-tjeneste som du kan abonnere på og få bildet av en ny naken dame hver morgen. VamPus er ikke helt usympatisk stilt ovenfor den jevne morgenkåte ungkar med behov, men *kremt* hva får man egentlig ut av å få et bilde av en naken dame på en bitteliten skjerm på morgenkvisten? Hva med å henge opp en Kylie-kalender (hei, Vekter'n) eller noe annet koselig på soverommet? Kan noen av gutta (og VamPus er overbevist om at dere ikke er sånn) forklare hva slags menn som abonnerer på noe slikt?

Vent litt.. er denne tjenesten tilgjengelig med Orlando Bloom? Øøh. Glem forrige spørsmål...

mandag, oktober 17, 2005

Bush den nye Hitler

VamPus leser at Zimbabwes diktator Robert Mugabe høstet applaus på en FN-konferanse da han sammenlignet Bush med Hitler og Tony Blair med Moussolini på grunn av dere allianse for å angripe et "uskyldig land".

- Stemmene til Bush og Blair kan ikke bestemme hvem som skal styre i Zimbabwe, i Afrika, Asia, Venezuela, Iran eller Irak, sa Mugabe i følge VG Nett.

Det interessante er at Mugabe heller ikke synes at stemmene i sitt eget land bør ha noe å si over hvem som er president i Zimbabwe. VamPus har hatt den selsomme gleden av å sitte i lunsjen og høre oppegående mennesker si (fritt etter hukommelsen); Det er ikke en leder i verden jeg synes er verre enn Bush. La oss nevne noen land; Kina, Nord-Korea, Kambodsja, Saudi-Arabia, Iran, vel - VamPus ville hatt store problemer med å finne en leder hun synes var ok i stort sett hele Midt-Østen, hele Afrika, merparten av Asia, de fleste i Sør-Amerika - og jeg ville jaggu ikke hatt Chirac eller så mange fra europa heller. Så langt har det gått at det er uproblematisk for en 24 karats drittsekk som Mugabe å få applaus for å dra en slik sammenligning.

Tør vi minne om at FN består av såvidt over 200 land, hvorav halvparten av dem vanskelig kan kalles demokratier. Sålenge det er en slik organisasjon som visstnok skal ha den "moralske autoriteten" i verden, så håper VamPus at USA og England fortsetter sin allianse.

Feminister for Jens

Etter å ha gnisset tenner i to samfulle timer etter offentliggjøringen av det nye skrekkabinettet, tikket følgende e-post inn i boksen fra Bitten Schei, leder for Nettverk for kvinner og innovasjon:

"Vi gratulerer! En ny regjering vil utvikle en nasjonal handlingsplan for kvinnelige entreprenører og opprette finansieringsordninger som særlig stimulerer til innovasjon og entreprenørskap blant kvinner. Nettverk for kvinner og innovasjon er glade for å bli hørt med vårt innspill i arbeidet med å utvikle bedre rammebetingelser for kvinner som vil starte og drive egen virksomhet, uavhengig geografi, bransje og størrelse. Et bredt nettverk av kvinner fra ulikt ståsted har bidratt til å realisere målet. Det nytter!"

Hvorfor VamPus står på en sosialistisk e-post liste er i seg selv et mysterium, men dersom man i en eller annen sammenheng har ytret seg som feminist så er denne siden ofte flinke til å ta ens holdninger til inntekt for seg selv. Sist gang VamPus sjekket hva "innovative" kvinner drev med, så sto blant annet spåkonevirksomhet, design og produksjon av skotøy i fiskeskinn og å lage smykker av elgebæsj for salg til turister på listen. Dersom det er dette kvinnelige entreprenører og kvinnenettverk bruker skattepengene mine på, så mener VamPus at det er en større feministisk seier om alle arbeidende kvinner får beholde disse skattepengene selv.

Forøvrig er VamPus for deprimert til å kommentere skrekkabinettet ytterligere, men det er vel dessverre mer enn nok anledning til det senere...

fredag, oktober 14, 2005

En stygg mistanke

VamPus er en av de som blir veldig fulle etter èn øl. Det er riktignok som regel den tolvte, men dog. Før hun inntar klassisk sjøsterneposisjon i sengen, så føler hun ofte for mat. Når favorittsjappa er stengt (falafelwrap ekstra sterk) er Deli de Luca er en reddende engel. Mer enn en gang har VamPus funnet en tom Deli de Luca-boks på kjøkkenbenken, og får en stygg mistanke om at det hun hadde fortært i løpet av natten ikke var vegetarisk. Ikke bra..

En X fortalte en gang at han hadde hatt en kamerat som under studietiden flyttet inn i et kollektiv av militante veganere i Portsmouth. Huset de bodde i var romslig, billig og hadde fantastisk beliggenhet ved sjøen. Derfor hadde kameraten løyet på seg noen verdier for å få lov til å flytte inn. Han hadde ikke noen problemer med vegetarmat og kom godt ut av det med sine samboere. Utfordringen var jo at han ikke var vegan og satte stor pris på f.eks en kebab etter en fuktig kveld på byen. Dette ble også årsaken til hans umiddelbare utkastelse da en av kollektivets medlemmer åpnet kjøleskapet og fant en halvspist kebab. Etter en drøy pub-til-pub runde hadde nemlig vår venn kjøpt med seg en kebab, ikke orket hele, og i sin utgrunnelige visdom lagt resten i kjøleskapet for å ha som hangover-mat dagen etterpå. Han våknet opp av at noen skrek "MURDERER" og var satt på gaten noen timer senere.

VamPus føler seg litt som "murderer" hun også, og tror at inntak av dyrelik må jo være årsaken til at hun noen ganger er i så sinnsykt dårlig form dagen derpå...

torsdag, oktober 13, 2005

VG blogging

Da VamPus la ut et innlegg på VG-bloggen ante hun lite om at dette ville bli eksponert på VG sin forside, og var lenge lykkelig uvitende om reaksjonene på innlegget. At det fantes så mange med et anstrengt forhold til norsk rettskrivning er virkelig imponerende.

Som bloggere ønsker vi jo både å bli eksponert og lest. Men ønsker vi å håndtere en ansiktsløs mobb som vi har få eller ingen muligheter til å gå inn i en konstruktiv debatt med? I bloggosfæren hersker det en grad av mild overbærenhet - vi kommenterer hverandre, korrigerer og kritiserer. Vi lærer å kjenne hverandres stemmer - forstår og sympatiserer med noe - ler av og kritiserer noe annet. I VG-sfæren vil man måtte håndtere et uhåndterbart antall reaksjoner fra lesere som ikke har noen intensjoner om å bli kjent med stemmen bak bloggen. Det kan også kanskje virke som om mange har en urealistisk forventning til hva innlegg skal inneholde av nyanser og forklaringer, og heller ikke er kjent med bloggens vesen og væren. Den holdningen som ser ut til å være mest utbredt blant VGs lesere er at innlegg skal til enhver tid forstås på verst tenkelige måte. Vi kan jo håpe at de leser VG med samme kritiske blikk.

VamPus ønsker ikke å være en sell out, som Hjorten så passende uttrykte det, men utforsker gjerne muligheten som nye former for blogging gir. Men for å være helt ærlig så foretrekker VamPus sitt rolige hjørne av verden her fremfor å kommunisere med tusenvis av forutintatte VG-lesere. Som en venn av meg sa en gang; "Folkedypet? Der har jeg vært en gang. Jeg foretrekker å være her!"

Suregasm & Nymphomax

VamPus har den diskutable gleden av å være oppført som kontaktperson på Firmaets nettsider, noe som fører til at hun får flere titalls spammail om dagen. Viagra, Sperm-a-booster og Superman pills ser ut til å være gjengangere. Vanligvis så sletter VamPus disse uten å så mye kaste et blikk på innholdet - men her forleden fikk VamPus et tilbud som var litt vanskeligere å overse; nemlig Suregasm. Ikke at VamPus har noen problemer med orgasmene sine (thanks for asking), men Suregasm kan jo åpne for uante muligheter.

"Suregasm can help to enhance sexual sensitivity, increase sexual stamina, increase sexual desire, and improve your ability to achieve more frequent and more powerful multiple orgasms."

Hvem ønsker vel ikke det? En kombinasjon av Suregasm og alternativet Nymphomax ville ha økt VamPus' livskvalitet betraktelig, men det er vel neppe et godt incentiv til å komme seg ut av senga om morran. VamPus håper at produsentene snart kommer med One night stand-pakka, en lett tilgjengelig kombo-pakke med Cialis (visstnok Super-Viagra for "erectile dysfunctionality") og Suregasm i én hendig pakning. De garanterer at Cialis virker i 36 timer, så må man kanskje kalle det "Weekend-stand" - nok en grunn til å se frem til helgen *sleskt glis*

onsdag, oktober 12, 2005

VamPus status

Denne lille snutten fra Dido (ingen kommentarer takk..om at VamPus siterer Dido, altså..) oppsummerer vel i grunn VamPus liv for øyeblikket;

I drank too much last night, got bills to pay, my head just feels in pain
I missed the bus and there'll be hell today, I'm late for work again
And even if I'm there, they'll all imply that I might not last the day.

Har hatt fire oppfølgingsmøter med diverse sjefer som alle mener at VamPus ikke leverer i henhold til forventningene - som de jo har rett i - og her må det skjerpings til. "Vi forventer at du presser oss for å få gjort det som skal gjøres. Du følger ikke (oss red.anm) opp nok, pusher for lite og det er generelt ikke noen drive. Vi har behov for et helt annet trykk enn dette."

Yup. Jepp. Couldn't agree more. Hvor faen er sluttpakka mi?

I fuck on the first date

Neeei. Ikke VamPus. Øhm..forresten..*kremt*.. Vi går videre...

VamPus observerte en pike i 11-12-års alderen med en t-skjorte hvor det sto; "I fuck on the first date" i Spania i fjor og pekte måpende ut piken til sitt reisefølge, Viseministeren. Eneste forklaringen VamPus kunne finne på t-skjorta var at svært mange spanjoler snakker dårlig engelsk og at verken jenta eller hennes katolske foreldre forstod hva som sto på plagget.

Men når norske jenter går rundt med "I'm a porn star", "Sex me up" eller "I'm a sex animal" på brystet, så lurer VamPus hva de tenkte når de sto opp om morra'n og bestemte seg for å gå med "pornostjerne" trykket over hele seg. VamPus mener forsåvidt at pornostjerne er et hederlig yrke, men selv kunne hun ikke tenke seg å traske rundt med en t-skjorte hvor det står "markedssjef" på. Det er jo prisverdig at norsk ungdom bidrar til å normalisere sexbransjen ved å i føre seg bransjens symboler, men er det egentlig det de driver med? VamPus lurer litt på hva som hadde skjedd om hun møtte opp på date (meget usannsynlig, VamPuser liker ikke dating) i en t-skjorte med "I fuck on the first date" og syntes at daten var en dott. Hva er det som får mennesker til å gå med sånt?


Viseministeren gikk ikke inn i en dypere meningsutveksling om temaet, men bemerket tørt at at det var jo en mulighet for at jenta faktisk ville 'fuck on the first date', bare at hun ikke ville få lov til å gå på date før hun var 25 år og skulle gifte seg..

tirsdag, oktober 11, 2005

Muslimsk Barbie

De hater den amerikanske kulturen, vestlige verdier og vårt kvinnesyn så hva er vel mer naturlig enn å skyfle Barbie ut av leketøyshyllene og erstatte henne med en arabisk variant? "Fulla" heter den veldreide mørke skjønnheten som kommer med full abaya og eget rosa bønneteppe(!). Selv om hun primært vises i et anstendig utendørsantrekk har hun en full garderobe med kule klær og accessoirer som hun kan ha på under.

Det nyttet altså ikke for Mattel å hive et laken over en mørk versjon av Barbie og lansere i Midt-Østen. Neida. Fulla kommer nemlig med et ferdig sett av korrekte verdier; hun er ærlig, kjærlig og respekterer sine foreldre. Fulla sier sine bønner ved soloppgang, baker kaker og leser bøker på sengen. Skulle småpikene komme til å ta dukken ut av huset, sier reklamen at "Ikke glem Fullas nye moderne abaya!". Selv dukker må altså ikke friste menn til å tenke uanstendige tanker. Undrer hva de ville gjort med henne om hun gikk uten - steinet henne? Revet av henne hodet?

Er det fler enn meg som mener dette er absurd? Hvis alt det sekulariserte vesten står for er så galt, hvorfor adoptere våre kommersielle suksesser? Vel, som en jente sier; "Det er kanskje positivt at små piker venner seg til tanken om å ta på skjerf på dukkene sine, så blir det lettere for dem å akseptere hijab den dagen de må bære dette selv." Akkurat.

Fulla'shit spør du meg. Nå har ikke VamPus vært noen stor fan av de åndsvake proporsjonene og "american family value" Barbie, men vil heller slå et slag for Spanky Barbie og "Pappa? Kan jeg få tilbake Barbie-dukken min - Barbie" og Flirty Flip-Barbie..

mandag, oktober 10, 2005

GT Lucky

Det var jo bare et tidsspørsmål før alkoholindustrien kom opp med en mulig løsning på røykeforbudet - nemlig øl med nikotin. Den fryktede kombinasjonen av fyllesyke og røykesug kan med andre ord nå nye høyder. For ikke å snakke om å lure uskyldige ikke-røykere til et evig liv under avhengighetens åk. Ah. Vent litt. En ondskapsfull plan er i ferd med å forme seg i VamPus' hode. Vi smugler nikotin i bringebærsaften til Høybråthen - MOAHAHA!

Andre muligheter åpner seg på drinkfronten: Cosmopolitan - med et hint av Marlboro, Daquiri med en dæsj menthol. Eller nye navn på drinker - GT Lucky (GT med Lucky Strike - get it ha ha ha).. Hmm. Drinker. Røyk. Tørst. Mandag. Blakk. *urk*

Familieære, kjærlighet og død

Ung gutt forelsker seg i en ung pike fra feil familie. Ung pike besvarer følelsene. De bestemmer seg for å gifte seg med hverandre. Ung gutts venn blir drept av et familiemedlem av ung pike. Ung gutt gjengjelder drapet. Ung gutt blir bortvist. Ung pike skal tvangsgiftes. Liberal prest vier ung gutt og ung pike i all hemmelighet. Det ender med at både ung gutt og ung pike dør en tragisk død. Familiene slutter deretter fred med hverandre.

Det handler om ære, familie, kjærlighet og død. Det skrives ofte om i mediene. Hadde akkurat denne historien utspilt seg i Norge anno 2005 ville Dagbla' skrevet ledere om forståelse og toleranse, den liberale presten holdt preken i Vålerenga kirke og blitt intervjuet på Skavlan, og tusener gått i tog mot vold. Mon tro hvordan Shakespeare hadde fremstilt 'Romeo og Julie' om han hadde levd i dag. Bare en tanke en mandag ettermiddag...

25-ords bokanmeldelse

Etter inspirasjon fra Tor Andres utmerkede filmanmeldelser på 25 ord, skal VamPus i dag gjøre et ydmykt forsøk på å anmelde boken ”The little white car” av Danuta de Rhodes;

"Dianas død utgjør bakteppet for en så meningsløs historie at Vanilla Coke fremstår som genialt i forhold. Måtte hun aldri få utgitt en bok igjen."

Hm. Mja. Funket fint det der...

fredag, oktober 07, 2005

VamPus' eventyr

VamPus overhørte en diskusjon om hvor mye søppel som var på TV og at man burde snakke mer sammen slik man gjorde i gamle dager. Mine damer og herrer; gamle dager er oppskrytt. De satt i kalde, illeluktende stuer og fortalte historier. Litt som "Rorbua" egentlig - bare uten mulighet til å bytte kanal. For de som savner eventyrene stiller VamPus seg herved til rådighet som fortolker. Send forslag (gjerne med link til eventyret) til vampus [at] gmail.com eller i kommentarfeltet nedenfor så skal hun gjøre sitt ytterste for å etterkomme ønsker. Hjemme har VamPus også Grimms samlede, 1001 natt + SVs program, utover det er linker eller hele historien påkrevet. VamPus ønsker seg selvsagt Asbjørnsen & Moe ved anledning..

Tidligere VamPus-tolkede eventyr er Soria Moria, Reveenka, Smørbukk og Skrinet med det rare i, samt Gullhår, Hans & Grete og litt om grimme eventyr generelt...

Anti-Bush pris?

The International Atomic Energy Agency, IEAE, og Mohamed ElBaradai, har fått Nobels Fredspris 2005 for sitt arbeid med å hindre spredning av atomvåpen. Noen tolker allerede prisen som et anti-Bush valg, siden IEAE insisterte på fortsatt inspeksjoner i Irak i stedet for å gå til krig. ElBaradai overtok som generaldirektør i byrået etter den dynamiske svensken Hans Blix.

VamPus synes fortsatt at Ronald Reagan har gjort mest for nedrustning gjennom å insistere på sitt Stjernkrigsprogram og militær overlegenhet enn sakte felles nedrustning mellom USA og Sovjet. Var det Al Capone som sa at "Du kommer lenger med et varmt smil og en pistol, enn bare et varmt smil"? Og VamPus synes utvilsomt at USA fortsatt er den fremste garantisten mot spredning av atomvåpen. Var det IEAE som gjorde at Nord-Korea gikk vekk fra sitt program? Er det IEAE Iran frykter? For de av dere som har sett "Team America" (Fuck Yeah!) så er det en uforglemmelig scene der Blix møter Kim Jung Il og truer med å sende sinte brev dersom de ikke hører på FN. Kim Jung Il svarer med å trykke på en knapp som sender Blix til haiene. Det oppsummerer egentlig IEAE for min del. At vi trenger IEAE, og at de kan være en av flere viktige faktorer i arbeidet mot spredning, er åpenbart. Men i og med at Nobelkomiteen velger å overse VamPus i år igjen, så hadde hun håpet på Dick Cheney og Donald Rumsfeld, da. Om ikke annet for å se deres varme smil på TV...

Og for å si det sånn - slik verden ser ut i dag kunne den prisen gått til noen langt verre..

Konspirasjonsteorier

VamPus er en varm tilhenger av konspirasjonsteorier, og var dypt lei seg og vondbråten da den opprinnelige conspiracy.com ble borte. Her fant man daglige oppdateringer på drapet på J.F.K, samt teorier om CIA-manipulerte kuer. Bare innrøm det - du har sett at de alltid løfter hodet og følger deg med blikket når du kjører forbi. Coincidence? I think not!

Hjorten har i dag begått det vågestykke å avsløre VamPus...

Dyslektisk anagram

VamPus fikk følgende sms fra Vekter'n forleden:

"Hjemme i kveld? Skal ta en joggetur, og tenkte å levere noen av bøkene jeg har lånt av deg."

Nå har VamPus brukt to dager på å dechiffrere denne koden og har kommet frem til at det egentlig var et dyslektisk anagram for "Skal vi ta en øl på Løkka?"

torsdag, oktober 06, 2005

Snakker jeg klingonsk?

Noen ganger lurer VamPus på om hun snakker klingonsk. I møter hender det faktisk at hun er kort og konsis i å definere mål for møtet slik at vi kan jobbe aktivt med innhold. Gang på gang ser hun at hun egentlig burde bruke laaang tid og stooore ord, for etter henne kommer vanligvis (men ikke alltid) en mann som gjør nettopp det. Uten å egentlig si annet enn det VamPus sa, bare at på en vanskelig måte.

GoG beskyldte en gang VamPus for å skylde han 20 minutter av hans liv da hun ble sugd inn av magnetfeltet til en skobutikk og endte opp med fire par kule sko mens han ventet. Dette ble senere utvidet til 40, da VamPus klarte å lure han inn på et museum for moderne kunst. Men dette var produktive minutter, hallo - fire par sko!

VamPus var akkurat i en telefonkonferanse, hvor hun sa noe sånt som; "Målet er at vi deler informasjon om aktiviteter for å få inspirasjon og dele erfaringer på tvers av landene ." Deretter bryter en engelsk senior konsulent inn og snakker seg varm om nødvendigheten av å dele kunnskap med hverandre. Hans engelsk er selvsagt bedre og mer "eloquent" enn VamPus' , men allikevel så lurer hun på om han egentlig sa noe i de 40 minuttene han holdt på, som den ene setningen ikke oppsummerte? Godt over middelaldrende menn med ego omvendt proporsjonalt med størrelsen på sin penis burde aldri få lov å komme i nærheten av en telefonkonferanse. Aldri. GoG; du får herved de 40 minuttene partneren nå skylder VamPus!

..og som om ikke VamPus var gretten fra før, hva dukker opp mens hun sitter og gumler indignert på et knekkebrød? Jo, e-post fra Grete Roede - veien til et sunnere liv. Fuck off, as!

Bestjålet

VamPus har fått regningen fra AmEx og først nå går det opp for henne at hun har blitt bestjålet! Noen har brukt kortet hennes rundt omkring i byen i lengre tid og nå summerer det seg til omtrent en månedslønn. Hjelp! Hva er dette? Ekebergrestauranten, SüdØst, Elvebredden, Sushi bar, Soria Moria, Tørst - og hva i alle dager har vedkommende gjort på Blaze Go Go Bar? For ikke å snakke om Smuget? Det er da ingen oppegående mennesker som går dit? Consenzo, Barcelona, Fru Hagen... Og VamPus har hele tiden trodd at kortet lå trygt i hennes lommebok... vent litt... det ligger der nå?!

Urk. I'm. So. Fucked.

onsdag, oktober 05, 2005

Mini-Imelda

VamPus vurderer å delta i en auksjon. Noen som vet skonummeret til Imelda Marcos?

Tirsdag, tross alt..

VamPus fikk endelig samlet seg nok til å redusere risiko-nivået i leiligheten sin fra "toxic" til "akseptabelt" i går. To nachspiel etter hverandre i helgen gjorde omtrent det samme for Chateau VamPus som plastisk kirurgi har gjort for Michael Jackson. Med fare for å pådra meg Drusillas vrede, så har VamPus kommet til den konklusjonen at hun trenger en god gammeldags kone. En som har nattmaten klar når VamPus kommer ravende hjem midt på natten, verter opp nachspielgjester og setter frem det store askebegeret, setter Cola Light og Paracet på nattbordet og vasker huset innen VamPus våkner fra dvalen. I tillegg må hun vaske klær og skifte på sengen - og ikke minst stryke *urk* . VamPus' evner som husmor er forsvinnende små, og her forleden fortalte hun en kollega om den gang hun skulle sy i en knapp (det sier seg selv at det må gå galt), og sydde hele plagget til buksen hun hadde på seg.
-Hadde jeg levd på 50-tallet hadde jeg aldri blitt gift, sier VamPus og skratter.
- Er du gift nå da, sier kollegaen.

Grmf. Som om det var poenget. Men egentlig trenger VamPus en som også kan dra hjem penga slik at VamPus bare kan ligge på divanen og drikke druer hele dagen. Aha! VamPus trenger en moderne kone. Som jobber hele dagen og kommer hjem til en slask på sofaen og må gjøre alt husarbeidet i tillegg.

Hm. Her tror jeg jammen vi identifiserte en dobbel grunn til at VamPus er singel, ja... Jo. Og etter å ha desinfisert leiligheten i går, så gikk VamPus for å drikke øl på Løkka. Jeg mener - det var jo tirsdag, tross alt...

Fredsprisen

Siden vi nærmer oss dagen for kunngjøringen av årets fredspris så spekuleres det vilt i hvem som kan få denne. "Middelaldrende rockere for PR" er visstnok hotte kandidater. VamPus har lenge lurt på om kritieriet for å bli nominert til "fredspris" er at man er en totalt drittsekk hvis bidrag til fred er at man ved en inkurie ikke har gått til krig eller drept sivile det siste året. Jeg mener - Fredrik de Klerk? Yassir Arafat? Som Ghost sa; Yassir Arafats eneste bidrag til fred i Midt-Østen var å dø!

Så har man gjengangerne blant de nominerte - Fidel Castro, som årlig reduserer fattigdommen på Cuba ved å skyte dissidenter. På årets liste står også Luiz Inacio Lula da Silva og Castros gode venn Hugo Chavez. "Treehugger" Wangari Maathai vant i fjor fordi hun planter trær, og imponerte med sin friske påstand om at hiv-viruset var en vestlig oppfinnelse laget for å ramme Afrika. Snakk om innsats for fred... VamPus har et par andre andre forslag som burde være i Nobelkomiteens ånd:

- Putin - for sin uselviske innsats for Tsjetsjenia
- Mugabe - for sin imponerende kamp mot fattigdom i Zimbabwe
- Kim Jung Il - for sin utrettelige innsats mot sult i Nord-Korea
- FN - for sitt fantastiske mot i å beskytte lokalbefolkningen i Kongo mot overgrep

I all beskjedenhet kommer VamPus til å nominere seg selv som medlem av Nobel-komiteen, for hun nekter å tro at de kommer opp med dette edru. Den festen vil hun være med på!

Tør noen vedde hvem som får den?

tirsdag, oktober 04, 2005

=Oslo =Vrøvl

Allerede før magasinet =Oslo var på gaten i hovedstaden hadde redaktøren klart å erte på seg VamPus med sine uttalelser om at hennes elskede magasin ikke skulle skitnes til av uestetiske ting som reklame og sponsorer. Eller som de sier på sine hjemmesider; "Erlik magasin vil være et non-profit magasin, det vil si at magasinet ikke har investorer eller gevinstkrevende eiere bak seg."

Det forklarer jo hvorfor magasinet er så fascinerende uinteressant. De ønsker primært offentlig finansiering, eller rettere sagt fra dine og mine skattepenger. Nuvel. VamPus hadde ikke hatt noe i mot å betale for et reklamefinansiert magasin med gevinstkrevende eiere bak seg. Da hadde hun kanskje kjøpt hvert eneste nummer av blekka for å hjelpe. Men når det først er offentlig finansiert så kunne jo pengene gått uavkortet til mottakerne?

Da Torbjørn Røe Isaksen i sommer skrev et essay i Morrabla om "Svakhetens moral", tok han til ordet mot sosialdemokratiets klientifisering av befolkningen gjennom skatt og trygd. Dette ble han slaktet for av bl.a. ledende Ap-politikere, som mente hans utspill av et "gufs fra Nietzsche". En av de tingene han tok til ordet for var nettopp menneskets behov for å være "nyttig", klare seg selv, strekke seg selv som individ. =Oslo har for mange vært nettopp et eksempel på et tiltak som gir verdighet tilbake til enkeltmennesker, i stedet for å bare passivt motta trygd, men ingen har nevnt Nietzsche i den forbindelse. Derfor synes VamPus i grunn det er morsomt at sosialdemokratiets iboende idioti blir møtt med vantro fra redaktørens side - nemlig at selgerne av =Oslo skal skattelegges for sin inntekt. For det er jo ikke slik at det bare er de rike som skattlegges, nei - man tar fra de fattigste også.

Redaktøren er jo mot kapitalisme, men begriper tydeligvis ikke hvordan sosialdemokratiet fungerer. "Alle" synes tydeligvis det er en dårlig idè å skatte selgerne av =Oslo, men andre fattige og vanlige folk bør betale 70% av lønnen sin i skatter og avgifter for å få igjen noe fra staten. Sålenge =Oslo finansieres gjennom skatt, så synes VamPus at bladet i seg selv er uetisk. Som vanlig vil en dårlig løsning gå mest utover de fattige.

mandag, oktober 03, 2005

Ostalgi i Tyskland

Det er femten år siden gjenforeningen av Øst- og Vest-Tyskland, og Dagbla' har en artikkel om de som lengter tilbake til muren. I Anna Funders bok "Stasiland" (anbefales varmt) skriver også hun om sitt møte med øst-tyskere som gikk fra å være fattige til enda fattigere etter murens fall og lengtet tilbake til det trygge øst-tyske regimet. Samtidig skildrer hun skjebnen til helt vanlige mennesker som ble uskyldige ofre for kommunismen og som viser hvilket menneskesyn hele samfunnet var bygget på. Forskjellen er at de som ønsker seg tilbake mener at "det var jo bare å ikke gjøre noe galt, så lot staten deg være i fred". Men når "noe galt" er helt basale menneskerettigheter, så hadde det ikke hjulpet om 99% hadde det bedre (hvilket de ikke hadde, men for argumentets skyld) og 1% hadde det dårligere i en totalitær kommunistisk stat.

9. november 2004 feiret Tyskland 15-års jubileet for Berlinmurens fall. NRK Radio hadde en reportasje om hvordan murens fall forandret livet til det verre for sine intervjuobjekter; tidligere Stasi-agenter, ansatte i offentlig sektor og partimedlemmer (etter VamPus' hukommelse). Mon hva ofrene til Stasi-agenten syntes om det? Mon hva de som ble utsatt for diskriminering gjennom offentlig sektor syntes? Eller de som kritiserte partiet? De som hadde familiemedlemmer som ble fengslet eller ikke fikk jobb fordi de var "fiender" av systemet. De tusen som ble drept da de forsøkte å rømme?

NRK tok seg ikke bryderiet med å fortelle historien til de som var "fiender av staten". VamPus gir fullstendig faen i om en stasiagent, som har spionert på sine naboer og tystet på sine venner, syntes det er leit at muren forsvant. Dersom Øst-Tyskland og kommunismen hadde vært så fantastisk hadde de trengt en mur til å holde folk ute - ikke for å stenge de inne. Dersom kommunismen var så bra, hvorfor sliter fortsatt Øst-Tyskland med å komme opp på Vest-Tysklands nivå?

De som lider av "ostalgi" kan jo slutte å kjøpe tidligere mangelvarer; kjøtt, ost og melk, nye klær, sko. De kan la være å se vestlige filmer, slutte å gå ut, ikke besøke familie på "andre siden", ikke dra på ferie andre steder enn øst-europa. At de tidligere hadde en relativt sikker, uproduktiv og forurensende industrijobb å gå til gir dem ikke retten til å ta friheten fra naboen sin. Og Bernt Hagtvedt har frekkhetens nådegave å fortelle at problemene i Øst-Tyskland etter over 50 års kommunisme er "liberalismens grimme fjes". My ass, as!

Solformørkelse

Det var en delvis solformørkelse ca. kl. 11:10 i Oslo i dag. VamPus liker ikke solformørkelser. For rundt seks år siden var det en mer omfattende solformørkelse synlig fra Oslo. Fenomenet var så spesielt at nesten hundre mennesker samlet seg ute på verandaen til VamPus' daværende arbeidsplass. Det var en vakker sommerdag, solen skinte og fuglene kvitret - og vi sto der sommerkledd og i godt humør hele gjengen. Det tar tid før solformørkelsen når sitt høydepunkt så det tar litt tid før vi merker at det skjer.

Med ett blir verden mye kaldere. Fuglene slutter å synge. Prat og latter stilner. Hundre mennesker står i tilnærmet stillhet i restene av det som var en vakker sommerdag og hutrer. Litt vind gjør at klærne flagrer litt rundt oss. Stemningen er litt uhyggelig og sett utenifra må vi ha sett ut som en gruppe mennesker som bevitnet slutten på vår egen tid. Og det var slik det føltes.

Derfor liker ikke VamPus solformørkelser. Solformørkelsen viser oss hvor ytterst sårbare vi er. Viten om at dersom noe skulle skje - at en formørkelse skulle bli permanent - så ville det bare tatt timer før planter og dyr ville blitt påført ubotelig skade og den visse død. VamPus har stor tro på menneskets iboende overlevelsesinstinkt og evne til å tilpasse oss, og tror nok at vi som rase ville ha overlevd. Men synes ikke noe særlig om å måtte tenke på sånt på 31-bussen ut til Lysaker når hun fortsatt er i uform etter helgens eskapader. Det blir litt for stort, og VamPus litt for liten.

Grmph. Tilbake til å konspirere om verdensherredømme...

Fest og faenskap

En heller fuktig middag på Ekeberg-restauranten førte til at VamPus våknet kvart over tre lørdag "morgen", og dermed midt i programmet til bloggbloggs konferanse. Ikke før i går demret det for henne at hun holdt en tale til de tilstedeværende herrer på Ekeberg (hvorav fire tidligere stortingsrepresentanter) om hvor skuffet hun var over dem, de var tross alt hennes tidligere politiske helter... *urk* Det er vel ingen overhengende fare for at VamPus blir invitert til denne årlige begivenheten igjen neste år. Heldigvis. En av episodene som kan nevnes, var da Vinsmaker'n la ut om en vinsmaking på Balthazar i Oslo, hvorpå en annen gjorde store øyne.
- Har de vinsmaking på Balthazar? spurte han hvorpå de andre lo høyt og lenge. VamPus skjønte ikke hva som var så morsomt, inntil Vinsmaker'n opplyste om at han snakket om restauranten Balthazar, ikke horehuset, i Oslo. Mer informasjon enn VamPus strengt tatt trengte.

Lykken var desto større å møte VamPus' ærede medbloggere, og om det ikke er makt i de bloggende hender i øyeblikket så er det jo utvilsomt vi som burde styrt verden. Selv om det var færre enn forventet på konferansen så var til gjengjeld nivået på de som var der høyt - både i form av hvor bra de skriver og hvor smarte og hyggelige de er i virkeligheten. VamPus er fortsatt litt skeptisk til om det er så lurt å møte andre bloggere, for som vi vet - det meste kan jo bli skrevet om. Men da trenger hun jo heller ikke skrive om hvem som sovnet i sengen hennes, mot at dere ikke forteller hvordan leiligheten så ut. Det er greit å få ryddet etter et nachspiel før man har det neste, liksom..

På en dag som dette er vi alle svært takknemlige for at det ikke var noen dedikerte vbloggere og flickr-fantaster med på de siste timene av lørdagens bloggekonferanse, selv om en liten synder har lagt ut noe.. Det gledelige er at VamPus nå har funnet noen som også danser etter Shakira på nachspiel - vi er flere enn man tror! Uansett - det var utrolig kult å møte dere alle, en kjempetakk til Tor Andre og Raymond for initiativet - måtte det ikke bli lenge til neste gang! Og hvis VamPus på død og liv må ikle seg høyhalsa og lave sko for å få lurt Hjorten til Oslo, så skal nok det kunne ordnes også :-))