Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, mars 31, 2007

Sprikende bluse

VamPus pleier stort sett å være noe uformell av seg, og vel vitende om at gradestokken i Jakarta kommer til å ligge godt over 30 grader mens vi er der så unnlater hun da også å pakke ned en uklanderlig dress. Så da hun får beskjed om at hun skal delta i et møte med samarbeidspartiets tredje viktigste mann tropper hun opp i en helt grei svart bukse og en anstendig kortermet bluse. Tror hun. For vi har knapt kommet innenfor dørene til partikontoret før en i følget gjøre store øyne og hvisker diskret at knappene spriker. Og helt riktig. Fra rett vinkel kan man få øye på det som umiskjennelig er en svart blonde-bh og innenforliggende herligheter. Skandale.

Hadde dette vært i en bar i Oslo ville løsningen mest sannsynlig vært å bare kneppe opp en knapp til og gjøre utringningen dypere. I et muslimsk land hos en konservativ leder er neppe det en god idè. Så VamPus retter så godt hun kan på blusen og håper på et høyt bord og lave stoler.

Men vi blir selvsagt plassert i en dyp sofa, mens partikadrene samler seg rundt kontoret i andre stoler i alle fasonger. Det er til slutt en eklektisk gjeng som sitter der. VamPus har funnet løsningen på sitt knappeproblem: sette vesken i fanget med armene rundt. Ser kanskje litt rart ut, men støter ingen. I hvert fall ikke inntil de begynner å servere te. Tekoppen blir plassert på et bord som står halvannen meter fra oss. VamPus håper at den bare kan bli stående og at vi er ferdig i møtet snart. Men møtet drar ut. Møter med menn gjør gjerne det. De må jo markere seg. Sier man ikke noe på et møte betyr det jo kanskje at man ikke får delta neste gang. Det burde ofte være omvendt. De to kvinnene fra partiet er godt inntyllet i sine respektive hijaber. Og VamPus sitter der med sine sprikende knapper og håper på det beste.

Men neida. Partikaderoverhodet må selvsagt insistere på at gjestene skal drikke den formidable indonesiske teen. Det finnes ingen elegant måte å åle seg diskret frem fra en dyp sofa og strekke seg over halvannet meter og balansere en tekopp og asjett tilbake mens man forsøker holde en veske og notatblokk i en passende vinkel. Sånn er det bare.

Tåler ikke gutta å se et glimt av en blonde-bh så får det faen meg være. Men damene? De var kule så det holdt.

UN Watch

FN finner det uproblematisk å takke diktatorer som Robert Mugabe etter han har vært på talerstolen og spredt sin edder og galle. Men forsøk å påpeke at organisasjonen klarer å vedta åtte resolusjoner som fordømmer Israel for å bryte palestineres rettigheter med stemmer fra land som Russland (som undertrykker muslimer i Tsjetsjenia) og Sudan (som fortsetter å ignorere voldtekter og overgrep i Darfur) og du vil ikke bare få en reprimande, men også klar melding om hvordan de kommer til å sørge for at lignende uttalelser vil bli fjernet fra FNs protokoller. Via hablog.



Har du problemer med å velge årets påskekrim så kan du jo skaffe deg et eksemplar av general Romeo Dallaires kamp mot FN-systemet i hans forsøk på å forhindre massemordene i Rwanda.

torsdag, mars 29, 2007

Millioner fra Norge

En ikke uvanlig overskrift når norske ministre tar med seg pinkoden til oljefondet og stikker utenlands. Denne gangen er det Aceh-provinsen i Indonesia som får millionene til å rulle. Til nå har vi gitt 300 millioner til den korrupsj.. til den tsunamirammede provinsen som der den tidligere geriljalederen Irwandi Yusuf nå er guvernør.

- Yusuf Irwanda er utdannet veterinær i USA og har fått sin militære opplæring på Cuba. Han pekte på fjellene hvor han drev geriljakrig for løsrivelse fra Indonesia, sier Stoltenberg i følge NTB.

Pengene fra donorer har også gått til å bygge opp egne sharia-domstoler og et sharia-politi. I deler av provinsen nektes nå kvinner å jobbe fordi lokale myndigheter påstår at dette strider mot islam. For de kvinnene som mistet mannen sin i tsunamien betyr dette at de må prostituere seg for å kunne fø på barna sine. Som også strider mot islam. Uansett blir kvinnene nå pisket offentlig for uanstendig oppførsel. Blant annet finansiert av Norge.

Mon tro om Jens Stoltenberg tok opp dette problemet med den indonesiske presidenten eller om diplomatene nøyde seg med å irritere seg over feil proporsjoner på det norske flagget?

onsdag, mars 28, 2007

Matforsyninger under konstruksjon

Den sosialistiske foregangsstaten Den Demokratiske Folkerepublikken Nord-Korea mangler i følge BBC mat. Dette er garantert imperialistiske kapitalisters feil og ikke det faktum av planøkonomi, priskontroll og stengte murer før eller siden fører et land til helvete.

Men ikke stol på en høyrevridd blåblogger. La oss heller se hva Den Demokratiske Folkerepublikkens hjemmesider sier om matforsyningen i det sosialistiske paradis? Akkurat ja.

Da så.

Sushibar & andre barer

DET KAN høres litt blasert ut å ha shoppet og spist sushi på en stoppover i Tokyo. Men det er før man legger til at shoppingen besto av souvernirer fra den lille sjappa som lå tyve meter før sushi-baren som var «the last chance to eat sushi in Tokyo». VamPus tilbrakte rundt 45 minutter på flyplassen der. Tjuefem av dem i en buss som ventet på at en reisegruppe som delte en IQ på rundt skonummeret til Titten Tei mellom seg skulle forstå at de kunne GÅ PÅ BUSSEN.

FLYET TIL Singapore ble nemlig kansellert og VamPus og Hauken måtte løpe gjennom flyplassen på Jakarta for å komme først i køen av forvirrede reisende for å booke om billettene sine hos de onde stesøstrene til Speedy Gonzales. Indonesernes største styrke er nemlig personlig service. Ikke en egenskap som er veldig praktisk når man har et par hundre passasjerer foran seg og velger å snakke med en og en i stedet for å gi informasjon over høyttaleren. Her skal det ikke gå raskest unna, men grundigst unna. Hauken og VamPus stilte seg i to forskjellige køer – han for å få booket om billettene, hun for å få sjekket inn. Og godt var det. Vi sto først og brukte bare rundt en time på hele opplegget, som inkluderte å hente bagasjen som kom litt etter litt ettersom personalet trillet koffertene ut manuelt på samme typen trillevogner som passasjerer bruker.

DERETTER går vi tilbake til baren vi forlot da vi feilaktig trodde at vi måtte dra og servitøren og daglig leder ønsker oss smilende velkommen tilbake. Vi antar at den er den eneste flyplassbaren i verden med uteservering. Noen øl og sigg seinere er vi mer enn klare for å komme oss av gårde. En femtimers flytur tar oss til Tokyo. En ytterligere 12 timers flytur tar oss til den begredelige flyplassen Frankfurt. Og da er vi bare en totimers flytur unna Oslo.

HER ER det vel på sin plass å si unnskyld til den stakkars kassadamen i taxfree-butikken ved ankomst på Gardermoen som helt uforvarende måtte spørre pliktspørsmålet: «Skal du fly mer i dag?». Det var ikke meningen å se på deg med et drepende blikk og frese som en katt i klemme tilbake. Unnskyld.

EN TUR innom ankomstservicen til Star Alliance bekrefter at Luftwaf.. unnskyld, Lufthansa, ikke overraskende er restriktive på hva slags klager de ønsker å motta (de har brekt beina på kofferten «men den kan jo fortsatt brukes»). Jada.

Vi var enige om at det hadde vært en tur. (Fortsettelse følger).

Godt kvalifisert

En svensk jente er fengslet som terrormistenkt i Etiopia. Moren forteller at jenta ønsker å jobbe som bistandsarbeider:
- Hun bryr seg om andre mennesker og tror godt om alle. Hun er veldig blåøyd og veldig tenåring, sier Helena Benaouda i følge VG Nett.
Godt kvalifisert, med andre ord.

Kortversjonen

Den lille mannen som løper frem og tilbake med en byte av gangen inni linjene mellom Indonesia og fastlandet har vært litt overarbeidet i det siste. Det betyr ikke annet enn at dere har gått glipp av reiseberetninger fra et av verdens mest folkerike land, inkl. en vurdering av trafikken i Jakarta, sultanens meny i Yogyakarta, live-musikk i flere sjangere, fuglemarked, kvinnekonferanse, feminisme i Indonesia, hvordan er et sekulært muslimsk land, hvordan snakke til en forsamling via tolk, hotellbar, minibar og andre barer, flykræsj, kansellert fly, flyplassbar, kusinene til Speedy Gonzales som "jobbet" i skranken, sushi og shopping i Tokyo, flymat, flymat og mer flymat.

Og her? Åh. Skavlan skal gi seg. Ikke gått glipp av så mye med andre ord?

fredag, mars 16, 2007

Hurra for Lae!

I dag fylles Oslos byrådsleder, Erling Lae, 60 år. Det er mulig at venstresida mener seg berettiget til å tegne horn og hale på en mann som først og fremst lytter til de små stemmene i samfunnet, er minoritetenes forsvarer, er intelligent, reflektert, åpen og engasjert. En smule distrè, men først og fremst vennlig, varm og sjarmerende.

Bytte ut Erling Lae med Rune Gerhardsen? Jah! Det skal du tro. Man kan sikkert være uenig om mange ting i Oslo Høyre, men at Lae er bra finnes det ingen tvil om. Vi gleder oss til å jobbe for han i valgkampen.

Gratulerer med dagen!

Klippet og kommentert

torsdag, mars 15, 2007

Vagina i speil

Alle fordommene var på plass da VamPus ankom Skrivekurset i Ladyfest-regi. Med dyp skepsis observerte hun det som ved første øyekast virket som den sedvanlige gjengen av kvinner som vil realisere seg selv og de var på plass alle sammen. Billedkunstneren, danseren, healeren, dramatikeren. Ingen selgere fra IT-bransjen her nei.

VamPus håpet i det lengste at de fargerike dukkene på bordet var ..vel, pynt? Men neida. Selvsagt var de ikke det. "Skriv om deg selv sett med dukkens øyne". Jepp. Her manglet det bare etnisk musikk og røkelse. Da kursleder tok frem en kurv med små håndspeil flakket VamPus med blikket og vurderte retrettmulighetene - (herregud herregud, jeg har havnet på et kvinnekurs hvor man skal se på sin egen vagina i speil UÆH!). Et øyeblikk var det å brase gjennom vinduet et forlokkende alternativ, men speilet skulle kun brukes til å se ens eget øye. Når man forventer det verste så blir liksom alt annet helt akseptabelt.

Men det skulle vise seg at teknikkene faktisk fungerte. Og når det i tillegg viste seg at noen av damene kom med den samme skepsisen så kunne vi konkludere med at kurset hadde vært nyttig og at opp til flere av kursdeltakerne faktisk var oppegående damer som det går an å ta fem øl .. eller så med.

onsdag, mars 14, 2007

Afrikas Hitler

Bloggaksjon - spre ordet!

Nok er nok! Den tidligere frigjøringshelten Robert Mugabe i Zimbabwe har i årevis undertrykket og fengslet opposisjonen, torturert fanger, manipulert valg, sultet og presset sin egen befolkning og vist fingeren til det internasjonale samfunnet. Et av landene som kunne gått i bresjen for å straffe diktatoren både økonomisk og politisk, Sør Afrika, har i stedet vendt blikket en annen vei.

Siste nytt er at opposisjonslederen Morgan Tsvangirai fra den demokratiske, fagforeningsbaserte opposisjonen, ble arrestert og rundthjult av politiet. Også flere andre opposisjonelle ble regelrett torturert av Mugabes banditter. Siste nytt er at Tsvangirai har fått brudd på hodeskallen etter mishandlingen han var utsatt for i fengsel. Han er nå innlagt på sykehus for intensiv behandling.

En av Afrikas verste despoter (en tittel han må få dele med Sudans al-Bashir) har fått herje lenge nok. Selvfølgelig har vi i nord bare begrenset mulighet til å protestere. Norge har, så vidt jeg vet, allerede kuttet den offisielle bistanden til landet. Men vi som er på nettet kan bruke den lille innflytelsen vi har, enten vi tilhører høyre- eller venstresiden i politikken. Les hva Amnesty skriver om landet her. Les Amnestys rapport om de siste arrestasjonene her.

1. Spre ordet om denne saken videre.
2. Send en protest til landets ambassade i Sverige på epost mbuya@stockholm.mail.telia.com med for eksempel følgende tekst:

To Her Excellency Ms Mary Sibusisiwe MUBI
Ambassador Extra-ordinary and Plenipotentiary,


I am deeply concerned about the latest news from Zimbabwe about the mistreatment of opposition leader Morgan Tsvangirai and other activists. Other leaders, including Tendai Biti, the Secretary General of the Tsvangirai-led MDC; Grace Kwinje, the Party's Deputy Secretary for International Relations; and Nelson Chamisa, spokesperson for the MDC, have according to reports also sustained severe injuries while in police custody.

I call for all detainees who engaged in non-violent protest to be released immediately. I also call for an investigation into the killing of Gift Tandare.

XXXX, Norway


Initiativet til aksjonen er tatt av Unge Høyres leder,Torbjørn Røe Isaksen. Send mail til ambassaden og spre ordet via bloggen din eller mail til venner og kjente. Liberaleren er med. Det er også Liberalist? Javisst! , Tidsskriftet Minerva , Cracked Actor, Kapitalismus, Partypinne , Rambukk , WhistOslo, hablog, Miella Millo og Kulturbloggen. Skriv gjerne inn i kommentarfeltet om du publiserer oppfordringen.

Husk å sende e-post til ambassaden nå da folkens!

tirsdag, mars 13, 2007

Tolerant image

Tonje Egedius skrev en liten spalte i A-magasinet (finner den ikke på nett) om det å være tolerant, liberal og inkluderende. Hun bor i Tøyengata.
Det er deilig å si. Særlig i selskap med folk jeg ikke kjenner, for eksempel BI-fyrer fra Majorstua.
Hun vet at de vil le av adressen og herme den med liksom- pakistaner-dialekt: "Toyengata." Og den reaksjonen elsker hun. Fordi den får henne til å føle seg så tolerant. Neida. Ikke over BI-fyrer fra Majorstua som vi alle vet er ubehagelige sleske typer som etterligner pakistaner-dialekter i forakt for en adresse. Sånn er'em alle samma. Nei. Tonje føler seg som et bedre menneske enn dem. Fordi hun bor på Tøyen. Midt i integreringsdebatten. Ikke at hun handler lokalt eller snakker med damer i burka. Hun kjøper take-away sushi og drikker vin med venninner på restaurant Vognmand Nilsen.
Grønland er en gavepakke for samvittigheten. Et kinderegg for middelklassen. Her kan vi omgås våre egne, og likevel føle at vi har et åpent sinn.
Hun er nå ærlig. Og de fleste BI-fyrer jeg kjenner bor jo faktisk på Grønland.
Det er tross alt image som teller.
Synes hun tar politisk korrekte sosialisters holdninger på kornet. Egentlig.

mandag, mars 12, 2007

Litt moderasjon

Pga denne Aulie-saken har jeg satt på moderasjon for at ingen skal falle for fristelsen til å bruke kommentarfeltet mitt i hytt og pine. Dere skal få spre deres eder og galle på vanlig måte i morgen eller bare kommentere nå og så legger jeg det ut når jeg logger meg på igjen.

Oppdatert:
Moderasjon er av og en kommentar slettet, alt annet lagt ut.

Ungdomshuset

Politiet på Nørrebro så mildt sagt noe overrasket ut da en smilende VamPus med venner kom bort for å trykke deres hånd og gratulere dem med utmerket arbeid. Vi var der for å plukke souvernirer fra det tidligere Ungdomshuset, men rivearbeiderne hadde gjort en så grundig jobb at det knapt nok var stein store nok til å ta seg bryderiet. Men vi plukket med oss det vi gadd og poserte foran blomstene som var lagt ned til minne om rottereiret som hadde hatt tilsted der. Tommy mente VamPus smilte som en huggorm i sola. Vi koste oss med andre ord. Hadde vi stått der ti minutter til hadde vi blitt grisebanket av de sørgende raddisene som ikke helt skjønte hvorfor vi sto smilende med tommelen opp.

En journalist fra Berlingske Tidende hørte vi var norske og kom bort for å spørre oss hva vi gjorde der. Hun ble litt forbauset over svaret:
VamPus: Vi er her for å se på det glimrende arbeidet dansk politi har gjort for å rydde dette stedet.
Journalist: Hva mener du?
VamPus: At dette er helt forbilledlig. Noe vi burde gjøre med Blitz i Oslo.
Journalist: ....?!?
JO bryter inn: Ja, Ungdomshusets likesinnede i Oslo angrep den danske ambassaden..
VamPus: .. en norsk politimann ble skadet..
JO: ..og dette er utmerket inspirasjon å ta med seg.
Journalist (har lagt bort pennen): Eeeh.. jo, takk for det *går hoderistende bort *

Ikke helt den historien journalisten ville ha tydeligvis. For å komme på trykk måtte man jo støtte Ungdomshuset. For eksempel ved å tenne et gravlys ved siden av en krans, som så tok fyr, og måtte hoppes på før flammene tok overhånd, og settes sotete tilbake på plass. De er jo litt søte da…

Omplassering av pusekatt

Pusekatt ønskes omplassert på grunn av uoverkommelige forskjeller.

fredag, mars 09, 2007

Valla trekker seg..

.. og da gikk valgkampen til Høyre i dass. Må vi finne på helt egne politiske saker, nå da.. *sukk*

torsdag, mars 08, 2007

David Cameron i et nøtteskall

Den tidligere obersten og de konservatives skyggeminister for innenlands sikkerhet, Patrick Mercer, har kalt beskyldningene fra minoritetsgrupper om at de blir utsatt for omfattende rasisme i den britiske hæren, for fullstendig sludder og vås.
"I had the good fortune to command a battalion that was racially very mixed. Towards the end, I had five company sergeant majors who were all black. They were without exception UK-born, Nottingham-born men who were English - as English as you and me. They prospered inside my regiment, but if you'd said to them: 'Have you ever been called a nigger,' they would have said: 'Yes.' But equally, a chap with red hair, for example, would also get a hard time - a far harder time than a black man, in fact.

"But that's the way it is in the Army. If someone is slow on the assault course, you'd get people shouting: 'Come on you fat bastard, come on you ginger bastard, come on you black bastard.'"
- Tony Mercer er ikke lenger skyggeminister, uttalte partileder David Cameron torsdag og la til at Mercers uttalelser hadde vært helt uakseptable. Via NTB

Politisk korrekthet vs. politisk ryggrad: 1-0

Kvinnevennlige Kenya

Religionshistoriker Hanne Nabintu Herland refererer i sitt surrealistiske innlegg om Vestlige kvinners nederlag til muslimske ledere i Kenya:
Flere muslimske ledere i Kenya som jeg har intervjuet som del av et feltarbeid, mener Vestens kultur er direkte kvinnediskriminerende.
Hadde hun tatt seg bryderiet med å snakke med kenyanske kvinner, ikke bare muslimske ledere som er interessert i å beholde sin makt gjennom undertrykking av andre, så hadde hun kanskje funnet ut dette:
Violence against women is widespread in Kenya. Every day, women are physically and sexually abused. Rape occurs in all social and ethnic groups. It is a crime that shocks and traumatizes the victim, and undermines the status of women in society. Yet it is largely suffered in silence.

Victims of rape often face insurmountable obstacles in trying to bring the perpetrators to justice. Many women who have suffered rape or other forms of abuse are too intimidated by cultural attitudes and state inaction to seek redress. To do so can lead to hostility from family, the community and the police, with little hope of success. Those who do seek justice are confronted by a system that ignores, denies and even condones violence against women, and protects perpetrators, whether they are state officials or private individuals.
Vestens kultur kvinnediskriminerende, my ass! Det Herland åpenbart ikke klarer å finne ut av når hun er på feltarbeid i landet, tok ett søk via Google fra en oppvakt leser. Hun forsker for våre skattepenger. Bare nevner det.

Takk til Stoffer for tips.

Oppdatert: Og som på bestilling kom En katolsk weblogg over denne historien. Jeg bare nevner det igjen - VÅRE skattepenger.

Biatch!

Jeg trodde egentlig ikke at debattredaktør i Aftepoften, Knut Olav Åmås, lot seg sjarmere av platinablonde damer, men innlegget "Vestlige kvinners nederlag" av religionshistorikeren Hanne Nabintu Herland kan tyde på det motsatte. Det er nemlig feministers feil at muslimske menn voldtar. De kan jo ikke noe for at vi respekterer kvinners seksualitet så lite at (vi ikke klipper av klitoris, forbyr kvinner å jobbe og pisker kvinner som ikke går anstendig kledd) den frigjorte kvinnen blir et "tilfeldig sexobjekt for nær sagt enhver mann som måtte prøve seg".

Man vet jo nesten ikke hvor man skal begynne. Eller om man skal begynne i det hele tatt og bare la dette usammenhengende våset svinne hen på de evige jaktmarker der den egentlig hører hjemme. Herland ser ut til å mene at en alenemor med to barn er gjennomsnittskvinnen i Norge, for det er i hvert fall ut i fra et slikt eksempel hun generaliserer kvinner i Norge i dag. Denne alenemoren ser heller ikke ut til å få noen støtte fra barnas far og har selvsagt jevnlig utskiftende sexpartnere "så barna ikke har noen mannlige forbilder. Hvordan alenemoren har tid til å skaffe seg disse utskiftende sexpartnerne og ha sex i tillegg, skriver ikke Herland om. For i tillegg til 8-timers arbeidsdag bruker alenemoren, i følge Herland, mellom 6-8 timer på husarbeid hver eneste dag. Og herfra går det bare nedover i imponerende fart. Hun snakker om abortskam (er vi i 2007), fiendskap mellom kjønnene (hæ?), avskaffing av familien og .. hold deg fast.. at feminismen har:
(...)tilgjengeliggjort den "frigjorte" kvinnen som tilfeldig sexobjekt for nær sagt enhver mann som måtte prøve seg. Hun får ikke engang betalt for det.

En mann må jo gjerne prøve seg. Poenget er at jeg har rett til å si nei. Og.. altså.. her blir jeg litt matt.. Betaling for å være seksuelt tilgjengelig? Høres ut som et ekteskap fra 1800-tallet. Men så kommer vi til poenget.
John A. Azumah, spesialist på afrikansk islam, sier at kritikken mot det moralske forfallet i Vesten der en ensidig vekt på materialisme, en kulturdrepende sekularisering og et diskriminerende kvinnesyn er drivkrefter som fører muslimer til radikal islam. Over 70 % av alle Internett-klikk rettes, ifølge statistikk, mot pornografi der det i all hovedsak er den hvite kvinnens kjønnsorgan i bevegelse som utbrettes.
For det første finnes det nok av motkulturer mot materialismen. Og dersom sekulariseringen fører til at ukultur som kjønnslemlesting, tvangsgifting og hive et laken over kvinner så menn ikke skal se dem, forsvinner - så takk og lov for det. Fordi 70% av alle klikk på internett viser til bilder av hvite kvinners kjønnsorgan så har vesten har et diskriminerende kvinnesyn og at dette fører muslimer mot radikal islam. Diskriminerende kvinnesyn? DISKRIMINERENDE KVINNESYN?

I hvilke land og kulturer nektes kvinner utdanning, får de ikke lov til å gå ute uten følge av et mannlig familiemedlem, dømmes til døden eller piskes for å ha blitt voldtatt (!), overfalles og antastes dersom de viser hud, havner i prostitusjon (og piskes for det) fordi de ikke får lov til å ha vanlig jobb, steines til døde for utroskap.? Hvor er det to millioner kvinner hvert år får klitoris skåret vekk og kjønnsleppene sydd sammen (hvis de er heldige)? Diskriminerende kvinnesyn? Faens BITCH! Og hun gir seg ikke:

Er det rart afrikanere voldtar når de kommer til Norge og erfarer hvor lite verdifull en kvinnes seksualitet er i den vestlige kulturen?
WOT? #¤%&¤%&#¤%

*synge fin sang, tenke snille tanker, se på bilde av Orlando Bloom*

Nei, det nytter faen ikke. BITCH! Jeg skulle ønske at Herland kunne gi oss noen gode, fine eksempler på hvordan kvinner i afrikanske islamske kulturer blir likestilt og får sine rettigheter håndhevet. Ett eksempel. Ett. Det kan da ikke være så vanskelig fordi så jævlig vesten er, og Norge spesielt, så må det jo finnes noen samfunn vi kan se opp til og lære av. Hanne Nabintu Herland avslutter med:

I et land som i tiltagende grad preges av normoppløsende tilstander, sitter kvinnen beruset og alene på barer om natten i miniskjørt - og tror hun er fri.
Er det fortsatt den dobbeltarbeidende alenemoren hun snakker om. Når sover hun egentlig?

onsdag, mars 07, 2007

Forhåndsknurr

Dette er en knurr til alle som gratulerer VamPus med dagen 8. mars. VamPus' bursdag er 3. februar og hun fyller 29 i all overskuelig fremtid.

KNURR!

Skybertine

Datteren til George W. Bush, Jenna, skriver bok om HIV-smittede Ana. Hun har jobbet for UNICEF i Sør-Amerika og Karibia, hvor hun blant annet traff Ana - en foreldreløs 17-årig alenemor med hiv. Historien om henne blir nå bok, titulert «Ana's Story: A Journey of Hope». Ja, jøss - helt sikkert.

Den onde republikanske PR-organisasjonen har åpenbart tatt på seg valgkampshanskene igjen. Alle vet jo at Jenna verken kan skrive eller bryr seg om mennesker. Hun er jo republikaner, for pokker. Dessuten har hun brukt falskt leg for å drikke seg full. Hah! Det sier bare alt om sånne som henne. Men det finnes vel nok av dumme amerikanere som faktisk tror på forlaget når de sier at de ble rørt av hennes lidenskap for prosjektet. Tipper Ana er en "Skybertine" i markedsavdelingen til GOP. Sjekk "intervjuet" i The Guardian. Litt mange ord med flere enn to stavelser her. Som om hun noen gang kunne klart det . Hah!

Dette er så gjennomskuelig. Jenna var nok i Karibbien, ja. DET betviles ikke. Tilfeldig at denne kommer før valgkampen? I think not!

*VamPus prøver å være vanlig blogger uten "blå" foran*

Servise

Et must for den årlige krabbefeste og et selvsagt tilbehør i et hvert dannet hjem. Vær så snill, noen, å invitere VamPus i bryllup snart.

Vaksine

Med utpreget sprøyteskrekk så er det alltid en fornøyelse å reise til steder som krever vaksiner. Det sikreste tegnet på at et land var et sosialistisk diktatur på 80-tallet var at det hadde ordet "demokrati" i navnet. Det sikreste tegnet på at et land fortsatt er grovt underutviklet er at du trenger en vaksine eller flere for å dra dit. Så idag skal VamPus bli bestukket - forhåpentligvis av han kjekke danske - på sitt lokale reisevaksinesenter. Dette er informasjonen om vaksinen:
1 dose à 0,5 ml injiseres intramuskulært i deltoideusmuskelen. Hos pasienter med nedsatt koagulasjonsevne kan vaksinen administreres subkutant i overarmen.

Da så. Og om en uke skal en malariapille skylles ned med en shot med halv million kolerabakterier. Kolerashoten er ikke så ille. Den er rosa. Lurer på hvordan den funker med en dæsj vodka?

Hm? Hvor? Jakarta.

tirsdag, mars 06, 2007

En unik stemme..

..fra kultureliten, her personifisert med Damian McDonald, som ble inspirert av de beryktede gjengvoldtektene i Sydney til sin nye, prisvinnende roman. Selv vanket McDonald rundt med noen jevnaldrende gutter fra Midt-Østen da han gikk på universitetet og en kveld hadde de foreslått å more seg med nettopp det. Gjengvoldtekt, altså. Dette skjedde ikke, men McDonald følte at.. og her må jeg nesten sette over til forfatteren selv:
(..) these guys have a unique voice that represents a real diversity in values and cultures around us."
Gjengvoldtekt, altså.

Via Tim Blair.

Politiets prioriteringer

Kan publikum vennligst begå grove straffbare handlinger mellom kontortiden 8-16 på hverdager?

Politiet i Oslo sliter med ressurser og lederen i Oslo politiforening, Sigve Bolstad, hevder ovenfor Dagbladet at det i realiteten ikke finnes noen beredskap for volds- eller sedelighetssaker utenom vanlig kontortid. Som enslig kvinne på Grünerløkka så finner man jo det betryggende i disse tider hvor en "brutal voldtektsmann" fortsatt er på frifot.

Derfor er det gledelig at politiet på Strømmen har mer enn nok ressurser til å væpne seg til tennene for å slå til mot.. nei, ikke voldtekt eller vold generelt, men et ...pokerlag, faktisk.

Så fint da.

Ny souvernir?

Skal til Køben i helga. Nå trenger jeg vel bare en peishylle?

mandag, mars 05, 2007

Skriv høyrevridd!

Fra De ti språkvettreglene:
5) VÆR GJERNE HØYREVRIDD NÅR DU SKRIVER
Bare nevner det.

Dumme legemiddelindustrien

Skal de begynne å ødelegge ryktet sitt også nå da...

Via Droneland.

R U eller RU?

Dagbladets debattleder og tidligere leder i Rød Ungdom, Marte Michelet, skriver i dag om harrykulturen på Stureplan i Stockholm.
Alle jentene har likt, blondt hår - stort og glinsende, men helt klart bleika - og fniser med diskrete silikonoppumpede lepper og går på do med kokainen sin i små gullbelagte Versace-etuier.
Alle utenom Marte, da. For jeg antar at hun har vært og observert dette selv?

Hun skriver at Stureplan har "avfødt en egen publikasjon, Stureplan, der Sveriges mest integritetsløse journalister boltrer seg i sladder og lister over hvem som er in og ut." Her er Dagbladets egne ukentlige bildeserie "Disse var på byen i helgen". Et kritisk dypdykk i Oslos bakside.

Hun forsetter å harselere over harry-rikingene med å referere til en Stureplanaktig-fest i Oslo, som markedsføres med det "infantile slagordet R U Invited", før hun avslutter med at Oslo Høyres ordførerkandidat, Fabian Stang, tok med seg et utdrikningslag og noen flasker champagne på taket av Oslo Rådhus. "Ulovlig", skriver Marte. Eller som rådhusforvalter Bjørn Risvik sa (mer eller mindre etter hukommelse fra gårsdagens VG): Det er ikke forbudt, men kotymen er at sjenking skjer gjennom ISS.

Det var i sin tid hyggelig å drikke øl med Marte. I det siste har det blitt mer vin med Fabian. Men champagnen ser ut til å vente på seg...

Politi med humor?

Den kjekke ungdommen som for tiden pynter opp Københavns gater pleier å ha enkelte kjennetegn. Hater USA, globalisering, kapitalisme og multi-nasjonale selskaper er et par av dem. En og annen veganer finner man vel også blant dem. Så når de først skal ut og kaste stein og brenne bilder for "fred og frihet", er det derfor ikke uvanlig at det går utover McDonald's.

Derfor var det kanskje noen som løftet litt på øyebrynet da dansk politi kom inn med noen poser med mat til demonstrantene. Fra McDonald's.

Morsomt.

fredag, mars 02, 2007

Finnes du? Egentlig?

Lille Blå skriver i dag om den cubanske dissidenten Mario Chanas de Arma, som satt 30 år i fengsel i det sosialistiske paradiset. På tross av at han linker til nekrologen i The Economist allerede i første setning, så er det selvsagt en av bloggsfærens belærende intellektuelle som tviler på at mannen finnes - fordi det er ingen artikler om han på Wikipedia.

Så. Dersom du lider av eksistensiell angst så bør du kanskje ikke forsøke å søke deg opp. Kanskje du finnes. Kanskje ikke.

*scary*

Drittunger

Nå er nordiske ambassader sperret av i Berlin på grunn av varslede sympatidemonstrasjoner mot nedleggelsen av Ungdomshuset i København. VG beskriver Ungdomshuset slik:
Ungdomshuset på Nørrebro i København har siden 1982 fungert som tilholdssted og undergrunnsscene for forskjellige grupper unge, som kulturelt eller politisk tar avstand fra det etablerte samfunn.

Høres kjent ut. Kan noen forklare meg hvorfor det etablerte samfunn skal sponse en gjeng drittunger som kulturelt eller politisk tar avstand fra det? Og hvorfor må "nordiske ambassader" sperres av. Klarer ikke deres tyske likesinnede se forskjell på Norge, Sverige, Danmark og Finland? Like dumme som de påstår at amerikanere er da, kanskje. Nå har de okkupert Sosialdemokratenes kontorer og vil ikke forlate det før det er funnet en "akseptabel løsning på konflikten".

Her er en akseptabel løsning: Klipp håret og skaff dere en jobb!

Bloggrunk

Bloggrunk for de som av en eller annen uforklarlig grunn fortsatt mener at bloggsfærens viktigste oppgave er å skrive om seg selv.

Sit rap Afghanistan

Taliban er i ferd med å starte sin årlige våroffensiv og har sagt til i Al-Jazeera at de har 10 000 nye soldater, hvorav 2 000 av de kjekke unge mennene er selvmordsbombere. Lurer du på hva norske soldater gjør mens våre allierte gjør sitt beste for å bli kvitt drittsekkene?

Rundt 350 mann blir sendt ut i et gudsforlatt område i det verste uværet i hele vinter for å levere ut aviser om det fine ISAF og regjeringen i Kabul gjør. Hearts & minds, vettu. Med høyt antall analfabeter, og da spesielt i, nettopp, små landsbyer i øde strøk, så kan man jo tenke seg nytteverdien av dette. I følge en bekjent fikk de levert ut rundt en avis om dagen, og da mest sannsynlig til en analfabetisk gjeter som ikke hadde søkt ly sammen med resten av befolkningen.
..regner med at gjeterne brukte avisene til å fyre med også, så da blir vel prisen på ISAFs oppfyringspapir dyrere pr gram enn pr karat for diamanter.

Summer avisproduksjon, lønn, drivstoff, mat og vann til 350 soldater med risikotillegg - et voila - verdens dyreste avisbud. Operasjonen ble oppfattet som en suksess. De norske soldatene kom tilbake i live og uskadd.