Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juni 28, 2007

Flytter fra Norge

Rundt tusen somaliere i Norge vil flytte fra landet hvis det innføres obligatorisk underlivssjekk, hevder Somalilands representant i Norge ifølge Nettavisen.

God tur!

Dialog med dissidenter

Folk som selv har levd under kommunismens jerndiktatur synes ikke det er så nøye å føre dialog kun med lederne av diktaturer, men støtte opposisjonsgrupper også. Den ungarske finansministeren, Dr. János Kóka, skriver:
The Alliance of Free Democrats, the Hungarian liberal party, carries the political heritage of the underground democratic opposition that existed under the communist regime. It is our duty to make our voice heard whenever democratic rights are seriously breached anywhere in the world -- including Cuba.
(...) As a political party Hungarian Liberals are ready to share the experience of Hungary concerning the peaceful regime change with Cuban authorities and are ready to assist the Cuban opposition in various ways including political and practical support for their activities. The Cuban authorities have not been open to such initiatives so far, but this will not prevent us from playing an active and constructive role in the process. However, we are happy to share the experience that we gained in connection with the Hungarian political changes in 1989 and the preceding years.

We wish to see a free and successful Cuba.
Det siste støttes varmt. Les hele artikkelen her.

onsdag, juni 27, 2007

Fucking bored in the kommunestyremøte

AGURKVARSEL: Nestleder i FpU, Ove A. Vanebo, får visstnok kritikk for å ha lagt inn "Ove A. Vanebo is fucking bored in the kommunestyremøte" i statusfeltet i profilen sin på Facebook.

Det var da faen meg den mest ærlige meldinga som noensinne har kommet fra et kommunestyremøte. Å måtte se markeringskåte middelmådige kommunestyrepolitikere slepe seg opp og ned av talerstolen for å holde det ene meningsløse innlegget etter det det andre... Det er en situasjon hvor man nesten får lyst til å drepe for å få lov til å se maling tørke i stedet.

Høyres ordfører, Anders B. Werp, synes det Vanebo har gjort er trist, for "alle representantene i kommunestyret har et betydelig ansvar for å bidra med meningsfylt innhold".

NETTOPP. I fjor høst var det stor debatt om hvordan man skulle lokke kvinner inn i politikken, med "vettuge" forslag som pizza på møtene (?!), gratis vaskehjelp, lederkurs og barnevakt.

Hva med... meningsfylt innhold? Middelaldrende menn med større ego enn selvinnsikt synes sikkert det er givende å bestemme hvor gatestumper skal gå og hvordan gateskiltingen skal være. De er jo kommunestyrepolitikere, må vite. Oooo. Spennende.

Ove - ikke unnskyld deg for dette. At man er fucking bored in the kommunestyremøte er faktisk en av hovedgrunnene til at det på mange steder er og blir for spesielt interesserte. At kvinner er smarte nok til å holde seg unna får jeg bare ta som et kompliment til mitt eget kjønn.

tirsdag, juni 26, 2007

Høyre vinner i Oslo

Høyre bare sååå vinner valget i Oslo. Hvem andre kan stille med en ordførerkandidat hvor bare rumpa aleine er verdt 2 millioner?

via hablog.

Jøss, går du i kirka?

Redaktør av hjemmesiden teologinet.dk , Christian Pedersen, lanserer sin egen kolleksjon truser, topper, T-skjorter og hettegensere med påskrifent: «Jeg går i kirken».
– Ideen er at dette skal fremme samtalen om religiøsitet, sier Pedersen til Kristeligt Dagblad.

Ok. Såååå... tanken er at når man har sjekka opp en fyr/dame på by'n og holder pasjonert på å skrelle av seg klærne, så skal man stoppe - kanskje litt overrasket - opp, og si - Jøss, går du i kirken? når man kommer ned til underbuksa/trusa? Og i stedet for å ende opp vill, pasjonert elskov så blir man sittende på sengekanten og drikke saft og samtale om religiøsitet? Riight!

Lucky Luke vs. Høyre

Lucky Luke er kjent for å trekke raskere enn sin egen skygge. Det skal man i hvert fall ikke beskylde Høyre for.

Telenor trakk seg fra NIX-samarbeidet onsdag i forrige uke, noe som førte til mange og sterke reaksjoner. Allerede i dag er Høyre ute med sin bekymringsmelding.

Denne uken raser debatten om kjønnslemlesting av unge jenter. Vi venter i spenning på at Høyre vil si at underlivsundersøkelser også er et overgrep. Kanskje neste uke. Eller kanskje i valgkampen. Eller et eller annet. Med et sånt standpunkt er det kanskje like greit at de holder kjeft.

Oppdatert: Les også Jan Arild Snoens artikkel i Minerva om norske politikeres blod på hendene i omskjæringssaken

Fra Generation X til C?

– Det er noe vås som henger igjen fra Sokrates tid at ungdommen ikke eier samfunnsengasjement, sier Norges fremste politiske blogger, Heidi Nordby Lunde (34), bedre kjent som VamPus.

– Det er bare å se på antallet som blogger om samfunnsspørsmål. Nettet senker på mange måter terskelen for politisk engasjement og reaksjon ved at ytringene bare ligger noen tastetrykk unna. Det gjelder selvsagt både gode og hjernedøde innlegg.

Les hele saken hos Dagbladet.

mandag, juni 25, 2007

Nok en ubrukelig lov - markaloven

Det ser ut til at det norske lovverket har beveget seg bort fra sikringen av sivile rettigheter til å bli en bilag til Arbeiderpartiets program. Er det den ting man ikke kan lovfeste for å se ut som om man gjør noe?

Nå er det markagrensa det gjelder. Jens Stoltenberg, som for syns skyld må ha med Helen Bjørnøy på slep (har hun fått uttale seg alene de siste månedene i det hele tatt?), lover byggestopp i Marka. Byggestopp for hva da? Med et Høyre i Oslo Bystyret som er omtrent like liberale på flytting av markagrensa som Nord-Korea er i forhold til demokrati, så kan man vel trygt kalle Jens Stoltenbergs skogstur nettopp det. Skogstur.

Oslo består forøvrig av 60% mark og har sitt geografiske sentrum et godt stykke unna der asfalten slutter. Med innflyttingen til Oslo og utviklingen av byen så høres jo full, lovfestet byggestopp svært fremtidsrettet ut...

Provoserende Mao

Det er tydeligvis ikke alle som synes at kommunistiske symboler er like kjekke å pynte seg med som flertallet av Grünerløkkas beboere. Cameron Diaz brukte en veske med Mao-stjernen og slagordet "Tjen folket" da hun var på tur i Peru.
Veskebruken provoserte peruvianerne, som fortsatt minnes krigen mot maoistene i 80- og 90-årene. Opp mot 69 000 mennesker mistet livet i krigen.
via Kjendis.no

Dementorer, hybelkaniner og evolusjon

Pusedyr er på vei inn døra, med bråstopper og ser seg forvirret rundt. Han snuser litt rundt og er på vei ut igjen.
- Yo, pelstryne - kom deg inn!
- Åh... Det ER her jeg bor.
- Hva mener du?
- Altså - teppet i gangen er borte, man kan se hele gulvet i hele leiligheten og ..*snuser i lufta* .. det lukter annerledes.

Ikke utenkelig. Etter uker i fornektelse har VamPus endelig tatt seg sammen, funnet frem.. *hva er det nå den heter igjen*.. støvsamleren..støvfjerneren.. STØVSUGEREN! og ryddet, støvsugerent og ..og... VASKET, var det ja. Representanter for flere dyrearter har måttet ta med seg familien og flytte, og hybelkaninene.. vel, VamPus satte på høy musikk for å ikke høre hylene deres i det livskraften ble sugd ut av dem omtrent som dementorene i Harry Potter.

På kjøkkenet var motgiften til kreft i ferd med å ta form, men dette har VamPus "eksperimentert" med før, så hun fant det tryggest å ta på seg verneutstyr og finne et sted for spesialavfall. De som ikke tror på evolusjon må gjerne stikke innom en tur til høsten...

fredag, juni 22, 2007

Massedrap vs. hottentott

Carl Müller Frøland bemerker at mens hottentott tas ut av Torbjørn Egners barnebøker fordi det kan virke sårende, så utgis Osama bin Ladens oppfordring til massemord av jøder og amerikanere med støtte fra Fritt Ord - via hablog:
Han [Frode Saugestad] kalte forsvaret av profetkarikaturene "pinlig", for "vi bør ikke gjøre ting som ydmyker og sårer" (Aftenposten, 8. februar). Saugestad mener åpenbart at bin Laden ikke går inn for å såre noen. Han ytrer jo kun et fromt ønske om massemord på jøder og amerikanere.
Les hele i Aftenposten.

Trenger vi Dagbladet?

74 prosent av danskene vil ha forbedret offentlig service framfor skattelettelser og tendensen er det samme i Norge. Så hva i all verden skal høyresiden drive med nå, spør Dagbladet.no.

Ifølge SSB mener færre at innvandrere og nordmenn bør ha de samme mulighetene på arbeidsmarkedet, samtidig som flere vil stramme inn flyktningpolitikken. På fire av ti spørsmål er holdningen til innvandrere og innvandring blitt noe mindre velvillig i 2006 enn i 2005. Så hva skal norske myndigheter gjøre nå? Innvandringsmotstanden i Norge har stort sett alltid vært større blant "folk flest" enn på Stortinget. Hadde man lyttet til folkeflertallet hadde neppe kvinner fått stemmerett i 1913 eller homofile fått inngå partnerskap i 1993. Det betyr ikke at folkeflertallet hadde rett.

Politikere skal ikke styre mot folkets vilje. Men de skal heller ikke la seg styre av meningsmålinger. Utfordringen med det siste er at disse gjerne spør folk hva løsningen er, i stedet for hva som er problemet. Det minsker handlingsrommet for å finne gode løsninger. Dersom problemet er dårlige offentlige tjenester, er det ikke gitt at svaret er høyere skatter og flere offentlige tjenester. Det er også interessant å merke seg at selv om folk svarer "mer skatt til offentlige tjenester" på spørreundersøkelser, så stemmer allikevel allikevel flertallet av befolkningen borgerlig. Ved forrige stortingsvalg stemte 1 287 338 til høyre (FrP, Høyre, Venstre og KrF), mens det rødgrønne regjeringsalternativet fikk færre stemmer - totalt 1 265 628.

Den nordiske modellen alle snakker om, hadde ikke overlevd dersom ikke Høyre hadde reformert den norske staten gjennom deregulering og liberalisering i løpet av 80-tallet gjennom blant annet åpningstidsloven, fjerning av NRK-monopolet og dereguleringen av boligmarkedet.

Mormor forteller at hun husker da Willoch kom til makten. Som serveringsdame sank plutselig skattene hennes slik at hun fikk en levelig lønn. I tillegg fikk hun lov å kjøpe en bolig som var større en den ettromsleiligheten hun hadde. Som enslig hadde hun ikke tidligere hatt anledning til dette på grunn av Aps boligregulering. Uten sterk påvirkning fra Høyre og FrP hadde heller ikke Ap videreført reformene, som å gjennomføre liberaliseringen av kraftmarkedet, privatisere Telenor og konkurranseutsette offentlige tjenester.

Høyresida har en større oppgave en noensinne tidligere. Det var ikke vanskelig for folk å forstå at 50% skatt var urimelig for serveringsdamer og vanlige arbeidere som mormor. Men det er vanskelig å argumentere for en skattelette når folk ikke føler seg tynget av skatter og avgifter. Men høyresida er feige. De tør ikke argumentere for reelle systemendringer - endringer som snur opp ned på velferdsstaten og reelt sett hjelper de som trenger det mest, i stedet for å overføre penger mellom grupper i middelklassen som kunne klart seg selv.

Spørsmålet er - trenger vi egentlig Dagbladet, og i så fall til hva da?

onsdag, juni 20, 2007

Fløy en liten blåfugl...

Flakse flakse...

- Mrmf .. snork..smatt...

Flakse flakse... *boink*

- snork..pust.. HM?

Flakse flakse... *boink* ..flakse.. Borte.


Dæggern. En fugl som klarte å fly inn gjennom vindu på soverommet mitt, flakse gjennom rommet, snu, kræsje i vindu, flakse tilbake, snu igjen, kræsje litt mindre og flakse ut av vinduet, gitt. Godt ikke Pusedyr var inne eller så hadde jeg kunne stuffe mer fjær i puta nå.

tirsdag, juni 19, 2007

Ayn Rand i Henne

Folkens!

Har dere fått med dere at Henne har en lang artikkel om Ayn Rand i sitt juni-nummer?

*og aldri har så mange bleke nørdete menn løpt til Narvesen for å kjøpe Henne*

Bønder i beit

Så har Nationen lagt ut lista over trengende bønder som skal sikre Norge dyre og dårlige matvarer. Hvorfor HJ Gallefoss Elektroservice, som er oppført under bransjen - Reparasjon av elektrisk husholdningsutstyr, radio og fjernsyn - trenger 343 790,00 i landbruksstøtte står det ingenting om. Valleveien Båt & Fritid har bare fått 9 300,-. Dyrker de karse i vinduskarmen?

Jordbruket i Oslo får også overføringer. Hele kroner 418 000 til Oslo kommune friluftsetaten. Norsk Folkemuseum på Bygdøy kommer kun ut med 405 000. Kronprinsparet får visstnok rundt en halv million, og mens småbrukeren Carl Otto Løvenskiold-Vækerø er en av flere mangemilliardærer som får noen hårdt tiltrengte overføringer fra skattebetalerne. I hans tilfelle rundt 1,4 millioner.

Alt for å sikre norsk kulturlandskap. Eller var det matsikkerhet?

Stilig reportasje
















Av ting man faktisk ikke trodde man skulle se, selv i Dagbladet...

Lurer på reportasjene i 1943 - Frykter for tap på Øst-Fronten - se Hitlers stilige vintergarderobe her.

Eller neste uke - Frykter angrep på norske soldater i Afghanistan - se Osama Bin Ladens stilige garderobe for en aktiv ferie her.

Stor bildereportasje.

Utsikt

Ikke vet jeg hva de to kara i bar overkropp gjør på den plattformen utenfor kontorvinduet vårt akkurat nå. Men det gjør ingenting at de er der.... *distrahert*

Oppdatert: Borte... *sukk*

mandag, juni 18, 2007

Rettferdiggjør selvmordsangrep

En resolusjon som fordømte Englands avgjørelsen om å beære forfatteren Salman Rushdie med en ridderorden ble vedtatt enstemmig i underhuset i det pakistanske parlamentet i dag. I tillegg gikk, Mohammed Ijaz ul-Haq, ministeren for religionssaker, ut og sa at avgjørelsen rettferdiggjorde selvmordsangrep:
"If someone exploded a bomb on his body he would be right to do so unless the British government apologises and withdraws the 'sir' title."
Så drepende kjedelige bøkene til Rushdie er, kunne de vel heller truet med høytlesning uansett hvor han kom i verden.

Oppdatert: Ja, og da var det jo frem med fyrstikker, flagg og dukker igjen, da. Via hablog.

Norges nye kulturråd?

Utstillingen av en Koran i Drammen vakte ikke bare begeistring og etter mye påtrykk fra sinte muslimer tok Ali Duymaz, leder av Drammen innvandreråd, til slutt med seg Koranen under armen og gikk. Han hadde i utgangspunktet lånt den ut til kunstneren Morten Viskum.
- Utstillerne sier at innvandrerrådet har godkjent utstillingen på forhånd. Det har vi absolutt ikke, sa Duymaz ifølge VG Nett.
Søker man først stat, deretter kommune og så til slutt Drammen innvandrerråd om tillatelse eller er det omvendt?

Burka-moten

Drusilla har som vanlig skrevet et godt innlegg i forhold til kvinnesynet presentert i en kommentarartikkel fra Kathrine Aspaas (ja, den Kathrine Aspaas). Aspaas mener nemlig at de mange abayane som kommer frem på motevisninger er så stilige. Hun skriver:
Bildene av abayaene som følger artikkelen, er så vakre at jeg umulig kan være den eneste ikke-muslimske kvinnen som tenker: "Kan jeg få gå med en sånn?"
Svaret er jo. Du er nok den eneste ikke-muslimske kvinnen som tenker at det hadde vært fint å gå med et hodeplagg som for mange representerer undertrykkelse og tvang. Og ja. DU skal få lov å gå med en sånn. Så ofte du vil.

Fotball eller livet

"Some people think football is a matter of life and death...I can assure them it is much more serious than that." - Bill Shankley

HamKam ser ut til å dele Shankleys holdning til at fotball er viktigere enn liv eller død. Etter at HamKam-spissen Oluwasegun Abiodun ble dømt til 45 dagers fengsel etter å ha truet en kvinne med å drepe henne, er klubben mest opptatt med hvilke ankemuligheter de har og å få dommen omgjort. Soningen kan jo kollidere med sesongavslutningen til HamKam.
- Det sier seg selv at dette ikke er positivt, men nå har vi bare fokus på å ta vare på Andy, sier sportslig leder Tjærnås til VG.

Mener å huske en tid der idrettsstjerner ikke fikk spille dersom de hadde skjelte ut en dommer, drukket før en kamp eller oppført seg dårlig. Men herlighet, hva er vel en kvinnes liv i forhold til en fotballkamp? Og revolverjournalisten stilte jo nesten et kritisk spørsmål.

Takk til Stoffer for tips.

fredag, juni 15, 2007

Tonedøv Gahr Støre

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har latt seg inspirere av Grieg til å se noen linjer mellom musikk og utenrikspolitikk, kultur og internasjonale forbindelser. Vet ikke helt om det var lurt av han å slippe til en ny rådgiver på det. For det er ikke han som har skrevet dette?

Dissonansen i norsk utenrikspolitikk skal godt gjøres å få til på et instrument. Vår måte å fremstå som en nasjon for demokrati, fred og frihet er først og fremst å unnskylde seg ovenfor militante islamister og selvsagt føre dialog med en hver drittsekk som kommer rekenes.

Høres mer ut som et verk av Arne Norheim enn Grieg, spør du meg.

Hvorfor Fabian Stang blir ordfører i Oslo

LordX har - som forventet - funnet de 35 beste grunnene for at Fabian Stang blir ordfører i Oslo. En av de bedre er "Fabian Stang viste rumpa si for å gi håp til Afghanistan."

For et offer.

Dumme amerikanere og rabiate ekorn

I serien "Amerikanere er dumme de" bringer vi i dag "Slik sjekker man bleier i USA" - om en postansatt som meldte inn en uadressert pakke som luktet vondt til politiet.

Minner litt om den gangen Oslo-politiets bombegruppe måtte ned på Oslo S og sprenge en mystisk gjenstand som viste seg å inneholde en brun flytende kullsyreholdig søtlig væske. Altså en Cola-boks.

Dagens nyhet kom med overskriften "Tre skadd av ekorn" - en befriende variant av "Tre skadd i eksplosjon i Bagdad". Verden er jammen ikke trygg noen steder...

tirsdag, juni 12, 2007

Gratulerer, Erling Lae!


Gratulerer til Erling Lae, Oslos byrådsleder de neste 5 årene, for å ha vunnet "Regnbueprisen" for sitt arbeid for like rettigheter og antidiskrimineringsarbeid for homofile.

På bildet til høyre ser du hva hans politiske motstandere mener om han.

God tur til Berlin!

mandag, juni 11, 2007

Kontantstøttealarmen

Det er visstnok kontantstøttens skyld at somalske menn tygger khat og nekter kvinner å arbeide.
Sammenhengen har altfor lenge vært soleklar.

fredag, juni 08, 2007

Gucci, bling bling og sagflis

Forventningene var store da VamPus skulle holde et lite foredrag for redaksjonen til Henne her forleden. Det skulle være champagne og jordbær, Gucci og bling bling, sauer og sagfl... WOT?

Turen ut til Ramme Gaard ute i.. utenfor Oslo et sted, ble heller stressende. Varmen må ha slått til for VamPus ringte ikke Oslo Taxi før en halvtime før toget gikk - tanken var 5 minutter i kø, 5 minutter å vente på bil, ti minutters kjøring og ti minutter til toget går. Ikke ring sentralen til Oslo Taxi om du har dårlig tid for å si det sånn. Etter å ha mistet toget, var det bare å hive seg på et annet som gikk omtrent i samme retning. Deretter slenge seg inn i en taxi med en sjåfør som aldri hadde hørt om Ramme gård og mens han blar i kartboka, som ikke inneholder noen referanser til gården, konstantere at - jada, du er bare en halvtime for sent ute. Etter langt om lengre og lengre enn langt, humpet vi avgårde på en skogsti. VamPus lurte på om sjåføren hadde hagle et sted i tilfelle vi ble angrepet av en flokk elger, eller hva nå elger driver med, men da viste det seg at vi snart var fremme. Det begynte å demre at glamour kanskje ikke hadde stått i høysetet ved valg av konferansested.

Ramme økologiske gaard. I kid you not. Det var sagflis utenfor døra, og og og sånne .. sauer... og trær.. og sånt.

VamPus overbrakte lesernes meninger om henne.no, med spesiell vekt på Siggens ønske om flere nakne damer. Og som takk fikk hun denne... fine økologiske koppen...

tirsdag, juni 05, 2007

Mine damer og damer

I morgen skal VamPus holde foredrag for redaksjonen til Henne, med blikk på hva de kan bli bedre på - spesielt på henne.no. Jeg skal innrømme at jeg sjeldent leser såkalte kvinnesider, men foretrekker nettsteder som feministing, fett og for ikke å glemme Forum Femina til Høyre. Ok. Så kan man glemme den siste.

Bortsett fra at den ser ut som alle andre kvinnesider på nett og .. vel, inneholder stort sett akkurat det samme som alle andre kvinnesider på nett, så..

Nå er jo dere VamPus-damelesere kanskje ikke i målgruppen, intellektuelle og feminister som dere er. Men hva leser dere på nett og hva savner dere f.eks. i blader som Henne - både papir og nettutgaven?

...og så håper jeg at ingen i Henne-redaksjonen leser dette innen de drar på konferanse imorgen, for da er jo litt av overraskelsen borte-schmorte.

Dialog vs. frihet

Det er jo noen som har skjønt hvem man bør kjøre dialog med:
So I have met personally with dissidents and democratic activists from some of the world's worst dictatorships - including Belarus, Burma, Cuba, North Korea, Sudan, and Zimbabwe.
Ingen andre en fascistdiktatorhomohatermiljøsvinleggtildittfavoritthatordher George W. Bush. Norge vil jo heller snakke med de 24-karats drittsekkene som undertrykker folket sitt, enn for eksempel be dissidenter på 17. mai-feiring på Cuba. USA har, ikke overraskende, en litt annen tilnærming:
We recently created a Human Rights Defenders Fund, which provides grants for the legal defense and medical expenses of activists arrested or beaten by repressive governments. (...) I have asked Secretary Rice to send a directive to every U.S. ambassador in an un-free nation: Seek out and meet with activists for democracy and human rights.
Siden Gerhard Helskog skriver at han kun skal la talen til Bush fra frihetskonferansen i Praha ligge ute i et par ganger, så har jeg kopiert teksten og lagt den ut her. Rørende lesning, nesten litt Reagan, faktisk. Hva Gahr Støre pusler med? En dialogkonferanse i Oslo, faktisk.

Gratulerer, SV!

Deres kamp for at folk som ikke ønsker å integrere seg i Norge skal få hente en ektefelle i utlandet er kronet med seier. Kravet om tilknytningskrav - altså for eksempel at nordmenn som henter koner fra Thailand for så å banke livskiten ut av dem og hive dem på gata, må bevise at de har kjent kvinnen i mer enn fra en toukersferie i Phuket - er også frafalt.

Jeg føler på meg at dette er en kjempeseier for feministene i SV. Gratulerer!

Redd Grünerløkka!

Redd Grünerløkka - fra de bakstreverske hyklerne! Gretne var de når kaffebarene kom. Irriterte var de når McDonald's dukket opp. Sure er de nå fordi Lidl kommer. Aksjonerer gjør de nå mot Deli de Luca og 7/11 - eller det kulturelle angrepet på Grünerløkka, som de kaller det. De vil ha husleieregulering for at de små, knalldyre, butikkene ikke skal bli fortrengt av de store kjedene. Smart. På den måten får også de store kjedene billigere husleie og de små butikkene går konkurs allikevel. For ingen handler der. De står i kø på Deli de Luca.

Dette er folk som ikke en gang har noe forhold til "gamle" Grünerløkka. Er det utedo og sosial nød de vil ha tilbake? Dette er folk som har fortrengt innvandrere og fattige fra Løkka ved å overby hverandre på boligmarkedet og nå vil de at utviklingen skal stoppe og gå tilbake til 2001. For det Løkka de beskriver er ikke 1985 eller 1993.

De små butikkene finnes. For dem som gidder å lete. Og det er mange fler av dem nå enn det var da jeg bodde her i 1992. Junibakken, Sjarm, Shoe Lounge, Hotel Havana, Barnehuset, Sprell, Boktorget, Birkelundens Lille Franske Ostebutikk, Scorpius, Farmers Market - bare for å nevne noen - 8 gallerier og altså to Deli de Lucaer og tre 7/11.

Det var en 7/11 i Markveien også. Den måtte stenge. Ingen handlet der. Så om 2001-retrohuene bare slutter å spise pølse på vei hjem fra det så innmari ukommersielle Fru Hagen eller begynner å ta med matpakke når de skal ha piknik i parken, så blir de kanskje kvitt noen av de andre også. Men jeg foretrekker å kjøpe meg fersk kaffe, aviser og sandwich hos Deli de Luca. Så redd Grünerløkka. Fra hyklerne. Og la bydelen utvikle seg i fred.

Oppdatert: Fant en Makeløs blogg som sier omtrent det samme.

mandag, juni 04, 2007

Avsløringen på 25 ord

VamPus avslører filmen "Avsløringen" på 25 ord som er så Typisk Tor Andre:
Filmen preges av at manusforfatteren ikke har gjort noe forsøk på å lage en spennende historie ut av avsløringen av USAs største spion gjennom tidene.
Filmanmeldere er uenige.

Dagbladets mediekultur

Dagbladet har en rørende lederartikkel i dag, hvor de skriver at i sin nye serie "Det nyrike Norge" skal de sette fokus på de fattige.
I dagens mediekultur er Petter Stordalens nye bil og Kjell Inge Røkkes nye båt en større nyhet enn foreldre som ikke har råd til å la barna sine delta. Nesten alle vi ser i offentligheten er vellykkede og rike mens de fattige er forsvinnende lite synlige. Det glitrer så mye av rikdommen at det skjuler fattigdommen. Tausheten om fattigdommen gjør skammen enda større.
Lurer på om de som lager forsiden til Dagbladet leser avisas ledere. Her er nemlig forsiden på lørdag og forsiden i dag.

søndag, juni 03, 2007

Klassisk Høyre-fest

Visedirektøren kommer ustøtt inn på stua med et merkelig ansiktsutrykk.
- Jeg tror Vektern og jeg har sovet i skje-form i natt, sier han halvkvalt.

VamPus gir han et rødspraglete blikk. Hun slukna på sofaen etter den noe fuktige bursdagsfeiringen til Visedirektøren og Vektern.
- Høres ut som tradisjonell Høyre-fest spør du meg.

Det begynner å bli påtakelig. Vektern brummer fra soverommet.
- Hva er det dere snakker om meg nå?
- Jeg tror vi har ligget i skje-form i natt.

Det blir stille fra soverommet en stund før vi hører et langtrukkent "faen" fra under dyna. Visedirektøren begynner å le og bare rister på hodet.
- Dama ligger på sofaen alene og de to mennene spooner på soverommet. Klassisk Høyre-fest.

fredag, juni 01, 2007

Tapere

Noen tapere har opprettet en Mimir-hatgruppe på Facebook og VamPus har opprettet en Mimsen støttegruppe med mål om å dverge medlemstallene til hatgruppe og vise hvor patetiske de er. Så skal gruppa slettes.

Vi kan omgås i dannede former selv om vi er uenige.