Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, august 31, 2007

Stryker de skeive..

Hørt på morgenaksjon på Carl Berner:

Mann: Ja, jeg skal stemme Høyre. Men jeg stryker de skeive.
Vi: Men da stemmer du vel strengt tatt ikke Høyre..

Dessuten - hvis DET gjør at man stryker Erling Lae, så fortjener man faen meg å få Rune G. som byrådsleder. Eller Rune G. hjem til deg faktisk. For å tagge.

torsdag, august 30, 2007

...og så stengte Ap Grünerløkka

I går ble det vedtatt i Oslo bystyre en prøveordning med at bydelsutvalgene selv skal avgjøre skjenketider lokalt. Flertallet i det sittende bydelsutvalget på Grünerløkka, Arbeiderpartiet, SV og RV, har allerede vedtatt at de ønsker å fjerne "skjenkeblekkspruten" som gir mulighet for noen steder til å ha åpent til kl. 03.00. Dette gjør at normalregelen inntreffer - det vil si alle steder må stenge 00.30. MEN;

I utgangspunktet ønsker Arbeiderpartiet å stenge alle steder som har naboer kl. 22.00, hvilket vil inkludere alt fra Fru Hagen, Cafè 33 til Naboen Pub og Tamara. Se side 18.

I tillegg ønsker UNIK Grünerløkka å regulere kjedebutikker, SV vil ha husleiereguleringer og begrensninger på etablering av både utesteder og butikker.

Omgjøringen av Grünerløkka fra en levende, dynamisk og pulserende bydel har begynt.

Oppdatert: fra NRK: Grünerløkka tørrlagt 00.30

onsdag, august 29, 2007

Beste blåblogg nå

Todolan har forøvrig våknet til liv og er kanskje en av de bedre blåbloggerne akkurat nu. For eksempel gjennom å vise at når TV2 bruker han som eksempel på prominente Høyre-velgere som forlater partiet - mot det som burde vært bedre vitende.

Eller Aftenpoften som mener at grunnskolesatsningen i Oslo er dårligst i klassen til tross for at elevene i grunnskolen i Oslo har bedre resulater enn både landsgjennomsnittet og større byer som Trondheim, Tromsø, Stavanger, Kristiansand og Drammen.

Eller når Ap kritiserer Høyre for salg av kommunale tomter, men gladelig kjøper selv av kommunen til eget bruk.

Eller SV som påstår at SV-kommuner ligger på topp i sosialhjelp, mens en titt på tallene viser at det åpenbart er bullshit. Riktig betegnelse burde vært "4 av 10 SV-kommuner under landsgjennomsnittet for sosialhjelp".

Museslakting

Etter å ha forsøkt å fortrenge gnålet utenfor vinduet i ti minutter, må VamPus tasse ut og hente inn Pusedyr fra bakgården grytidlig om morran. Han ser litt mer selvtilfreds ut enn til vanlig i det han svinser opp trappa med halen rett opp. Man kan formelig se han smiler fornøyd med seg selv. VamPus kan mildt sagt styre seg for morgenfriske individer før første kaffen. Og knapt nok etter det.
- Mjaff, mjaff, jeg er ...
- Kjeften. Jeg så deg. Du slakta en nusselig mus i natt.

VamPus våknet midt på natta av høye pipelyder og skjønte fort at det var en mus utenfor. For å hindre at Pusedyr hører lyder og spretter ut av vindu, hopper hun ut av sengen for å lukke det. Forsåvidt en god tanke, hadde det ikke vært for at Pusedyr er grunnen til at musa piper febrilsk.

- Så du meg? Så du meg? Var jeg flink? Var jeg flink? Åh, det var så br..
- Legg deg, din hårball.

Nusselige, lille musedyret. Ser ikke ut til at manglende fortenner har gjort nevneverdig skade på jaktevnen.

tirsdag, august 28, 2007

Gjør byen trygg!

Trygg by er viktigst for velgerne, skriver Aftenpoften. Mja, mon det. Noen synes det er viktigere at det er prostituerte og tiggere i byens hovedgate, enn at Oslos befolkning føler seg trygg der. Andre vil gi et evigvarende våpenamnesti, som i praksis betyr at du kan gå på by'n med våpen ustraffet - for du var jo på vei til å levere det inn, ikke sant? De samme synes at tagging er urban kunst og vil ha det over hele byen.

Dessuten vet vi jo at politi i gatene ikke hjelper. Vi må satse på ungdomsklubber og kurrongbord i bydelene. Eller hva?

Hva med å fylle de 130 stillingene i Oslo som politiet mangler, i stedet for å spørre innbyggerne om hva de vil at politiet skal nedprioritere (den sjokkerer meg fortsatt)? Hva med å se på tiggere og prostituerte som vanlige mennesker som har det kjipt, men ikke trenger å oppføre seg så truende og klengete at vanlige folk ikke tør å gå i gatene? Hva med et tomåneders våpenamnesti, med påfølgende dobling av straff for å gå med våpen dersom de ikke leverte inn mens de hadde sjansen? Hva med nulltoleranse mot tagging?

Dække vanskelig, vettu - å fjerne kriminalitet dersom du avkriminaliserer det å være kriminell. Slik noen vil.

Er Solskjær dau?

mandag, august 27, 2007

Kampen mot de rike

Dagbladet bekrefter hvilken side de står på:

For at kampen mot fattigdom ikke bare skal bli munnsvær, må myndighetene foreta seg noe i begge ender av inntektsskalaen. Det er viktig at det ikke skapes en ny overklasse av rike i landet, som lever sitt eget liv, med sine egne normer, som igjen undergraver samfunnets. Dessuten må myndighetene fortsette sitt arbeid med å sette mennesker i stand til å klare seg selv, samtidig som økonomisk hjelp som gis til grupper som faller utenfor arbeidslivet er så raus at det er mulig å leve et verdig liv for seg og sine barn.
Det er viktig å ta de rike for å hjelpe de fattige. Og hvor raus skal man egentlig være med skattebetalernes penger før folk frivillig blir "fattige" trygdemottakere i stedet for å jobbe?

Cubans gonna party like it's 1959

Gjennom hele helgen har det svirret rykter om at Cubas diktator, Fidel Castro, har lagt inn årene og trukket sitt siste sukk. Man kan jo håpe, men dette er ikke første gang ryktene om hans død har gått foran begivenhetens gang.

Selv om diktatoren har holdt seg unna offentligheten mer eller mindre siden han ble mageoperert for ett år siden, har han gjennom hele sommeren skrevet kronikker og artikler i cubanske aviser. Midt i helgens rykteflom dukket nok en artikkel opp i Juventud Rebelde på søndag. Det satte ikke stopp for spekulasjonene om hans død.

Grunnen til at ryktene går er at hans 81 års dag, 13. august, kom og gikk uten de sedvanlige festligheter, TV-intervjuer eller annen oppmerksomhet som er vanlig på hans fødselsdag.

Men nok en gang er det nok først og fremst ønsketenkning.

Oooo... Høyre-fest!

Ooooo! Kom i stemning til valgvaka - detta blir fæst!

Fra boller til burritos

En ny statlig oppgave ser ut til å være å gi ut kokebøker. En av de tingene det private marked åpenbart ikke klarer å løse selv. Faktisk forsøker jeg å komme på en avis eller et ukeblad som alltid omtaler sunt og godt kosthold, men nei. Må gi opp der gitt. Det er jo ingen som skriver om dette. Eller er det sånn at grønnsaker ikke er sunt før staten sier at det er det?

Mine noen og seksti kokebøker skal herved resirkuleres og erstattes av... "Fra boller til burritos". En kokeboktittel som vinner hårfint over "Statens regulativ over ernæringsmessig måtehold og helse - alle SKAL med".

via hablog.

søndag, august 26, 2007

Kvotering i kommunestyrene

Senterpartiets leder, kommunalminister Åslaug Haga, vurderer å overstyre partidemokratiene ved å innføre kjønnskvotering i kommunestyrene for å få opp antall kvinnelige representanter.

- Det er et paradoks at vi krever 40 prosent av begge kjønn i styrene i allmennaksjeselskaper, mens vi ikke har slike krav til politiske organer, sier Haga.

Nei, det er ikke det. Paradokset er at sosialister i alle rødgrønne avskygning avskyr privat næringsliv, styreledere og bedriftsledere, og mener at disse lever en kynisk tilværelse styrt av grådighet og egeninteresse. Og det vil de kvotere kvinner INN I?

Fra før av har Haga foreslått å gi kvinner frynsegoder på skattebetalernes regning - som vaskehjelp, lederkurs og barnevakt - for å få dem inn i kommunepolitikken. Trine Skei Grande, som ble nektet helseforsikring på grunn av overvekt, tror at pizza på kveldsmøter vil trekke kvinner inn i politikken.

STØNN! Har det falt noen inn at kanskje kvinner er så smarte at de ikke gidder å bruke tida si på langtekkelige møter som er så drepende kjedelige at en kran som drypper virker som et intelligent, påkostet drama fra Hollywood? At man ikke orker å bruke sitt engasjement og virke på å høre på innlegg fra grå politikere med retoriske gaver på linje med våt sokk? Eller kaste bort tida på nok en behandling av en reguleringssak for boligbygging fordi en eller annen nidkjær saksbehandler i en eller annen etat har funnet en grunn til å stoppe tidligere planer?

Herregud. På en annen side så viser jo undersøkelser etter engledebatten at et flertall av kvinner tror på engler, healing og tibetanske bjeller - hvilket egentlig forklarer hvorfor nettopp det er menn som har makt, mens kvinner deltar i heksedans og forsøker å komme i kontakt med sin indre gudinne. Like greit å holde irrasjonelle fjols unna viktige ting. Den plassen fyller jo forøvrig SV allerede utmerket.

Nei til kvotering. Basta.

SV lover bedre vær?

Det er ikke noe nytt at SV lover ting de ikke kan holde (og i de fleste tilfeller - takk og lov for det), men bedre vær? Og hvordan var nå dette med klima og vær igjen?

fredag, august 24, 2007

LOTR på 30 sekunder

Vanligvis spøker man ikke med Ringenes Herre - men Iversen skal få lov. Han har en morsom versjon her.

Etiske politikere

Mannen som selger råd til pressgrupper om hvordan de skal påvirke han, Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Rune Gerhardsen, ga en eksemplarisk oppvisning i dobbeltkommunikasjon på Østlandssendingen her forleden.

Først sier han at han ville holde seg for god til å slå politisk mynt på Diffen-saken, deretter stemplet Rune G. han som grov kriminell gjennom å si at han hadde gjort "noe av det det mest alvorlige det går an å gjøre."

Selv innrømmer han i Nettavisen at han brukte både svar vaskehjelp og svart dagmamma til å passe datteren Marte da hun var liten. Men det er jo så lenge siden. Mens RVs Erling Folkvord innrømmet at han ikke er noe dydsmønster, han har både benyttet seg av svart arbeid og stjålet penner fra kontoret.

Nuvel. I et samfunn der man skal ha overstreite døllinger til å styre livene til oss andre, så kan jo dette bli moro... Her kan du sjekke din egen etikk og moral.

Eiendomsskatt i Oslo

Arbeiderpartiet og Rune Gerhardsen bedyrer at de ikke vil ha eiendomskatt i Oslo. De er litt søte når de lyver. Bare fordi de ikke turte programfeste det, betyr ikke at de ikke kommer til å innføre det. De bare skjønte at det ikke var smart å si. Det har Arbeiderpartiet tapt på før.

Mens SV derimot er redelige. De vil, skal og må ha eiendomsskatt i Oslo. SVs byrådslederkandidat, Knut Even Lindsjørn - forøvrig en redelig og hyggelig fyr - har sagt at innføring av eiendomskatt er en forutsetning for å gå i byråd med Ap. Nittedal var forøvrig en av kommunene der Ap insisterte på at de aldri skulle innføre eiendomsskatt. Det tok dem noen måneder etter valget før de innførte det allikevel. Sånn er det med dyre valgløfter.

Hvorfor eiendomskatt er feil? Overlater ordet til tidligere Arbeiderparti-velger Birute Åkvåg i Nittedal:

Eiendomsskatt er veldig urettferdig. Du får den uansett hvilken inntekt du har. Den går ut over de aller svakeste. Selv er jeg uføretrygdet, sier hun.
Usosialt. Nettopp.

torsdag, august 23, 2007

Oslos nye ordfører


Oslos nye ordfører, FrPs Svenn Kristiansen, avbildet med to av sine velgere i partiavisen Fremskritt.

Brun humor

Mala Wang-Naveen er en av de få grunnene til å fortsatt lese Aftenpoften - OG hun blir stadig bedre. Les hennes kommentar om humor og det uoppdagede universet mellom etniske nordmenn og nordmenn med innvandrerbakgrunn.

For Peters finnes det ingen hellige kuer, han henger ut de fleste. Alle raser ler av vitsene hans, bortsett fra de hvite, forklarer han, som ofte reiser seg og er indignerte på vegne av de brune. Denne politiske korrektheten gir Peters enda mer vann på mølla.
Høres ut som et stand-up show verdt å se. Vent nå litt... hva skjedde egentlig her? Skryt til Aftenpoften og en journalist? Note to self: Kutte ned på kaffe om morran.. %-}

VamPus mest lik RV-velgeren?

Wot? Vet ikke hvem av oss som skal ta dette som en fornærmelse. Antakeligvis både RV og VamPus. Ta testen hos NRK. For den kan da umulig være basert på fordommer om hvordan folk er.. Få en RV'er til å spise sushi liksom..

onsdag, august 22, 2007

Hva man vet om Høyre-folk

I LO Aktuelt i dag, har Svein-Yngve Madssen en kommentar om hva man vet om Høyre-folk:

Bankkontoen i Sveits har bare bekreftet det vi alle ”visste” om Høyre-folk.

Tja. For min del er det tre uker til lønning og jeg har rundt 1250,- kroner på kontoen. I min bank her i Norge. Og så har jeg rundt 1,1 millioner i gjeld. Har vært vegetarian i syv år, jobbet i kampanje mot rasisme, dro til en flyktningeleir i Bosnia under krigen i 1993, vokst opp i Groruddalen, flytta rundt i Oslo, skilte foreldre, jobbet siden jeg var 19, betalt min egen utdannelse, startet flere politiske kampanjer, har verken bil, hytte eller hus - men en nydelig pusekatt.

Hva var det alle "visste" om Høyre-folk, sa du?

Glem det. Skal hjem og leite etter sølvskjea mi. Et eller annet sted MÅ den jo være...

Stikkedyr

- Mamma! Mamma, kom og se!

Pusedyr kommer løpende andpusten inn døra.

- Du må bli med ut. Det er et stikkedyr i bakgården!
- Stikkedyr?
- Ja! Sånn rart dyr som stikker.
- Mener du pinnsvin?
- Pinnsvin? Dette er ikke et svin, det er et stikkedyr!

Det er selvsagt pinnsvin han mener, og jammen kravlet det ikke en rundt i bakgården i tillegg til en som tuslet over veien da jeg var på vei hjem. Så - kjør forsiktig, folkens. Det ser ut til å være stikkedyrsesong!

(Stikkedyr skal visstnok ikke ha melk, så teksten er redigert. Være snill med dyra!)

Diffen og Pol Pot

Rød Ungdoms leder, den ellers sjarmerende Mimir Kristjansson, synes det er relevant å sammenligne skatteunndragelse på rundt 100 000, med massedrap på 1,7 millioner mennesker. Han har en oppfordring til Lille Blåbloggen sin:

Jeg, Mimir Kristjansson, lover å la stakkars Per Ditlev-Simonsen i fred og konsentere meg om Fabian Stang og rumpa hans dersom du, Torbjørn Røe Isaksen, kan love meg at ingen fra Unge Høyre i en eneste skoledebatt i valgkampen 2007 kommer til å falle for fristelsen til å snakke om RVs politikk anno 1975 (f.eks. Kina, Pol-Pot, proletariatets diktatur)."
En, av de mange, forskjellene på Diffen og Pol Pot var vel at det tok RV rundt en time å fordømme Per Ditlev-Simonsen, men rundt tredve år å innrømme at det å støtte Pol Pot kanskje ikke var så lurt.

tirsdag, august 21, 2007

Desperate times calls for desperate measures!

Denne erotiske novellen om stemmefiske på Frogner i Cupido ga ordet "husbesøk i valgkampen" en ny og dypere betydning:

Det er snart valg og en Høyre-kvinne på Frogner strekker seg langt for å øke partiets velgerpotensial.

Desperasjonen i partiet er vel i ferd med å bre om seg, i likhet med antall partimedlemmer som bare må uttale seg til mediene for å sørge for bredest mulig dekning, men .. hm.. strekker seg langt for å øke partiets velgerpotensial? Desperate times calls for desperate measures, sier nå VamPus.

Oppdatert: Hvor sjuk er man ikke om man skriver en erotisk novelle om et husbesøk fra en snart middelaldrende dame fra Frogner Høyre?

Ehm.. kremt.. og så?

Våknet med fremmed full mann i sengen.


Ehm... er ikke det ganske normalt da?

mandag, august 20, 2007

ERNA sponsors

Etter de siste dagers medieoppslag og den imponerende håndteringen av Diffen-saken, så føler VamPus seg forpliktet til å komme med flere avsløringer. Når først alt skal på bordet... så skal ALT på bordet. Puh. Here we go..

ERNA har en ganske... interessant liste over sponsorer som bør opp og frem i lyset. Visste du for eksempel at det Estiske Forsvarsdepartementet gir penger? At Sony også er involvert er også litt overraskende. Noe bekymringsfullt er det også at Helsinki Blue Berets bidrar med sin støtte.

Det er i det hele tatt en ganske spesiell liste som bør frem i lyset. ERNA Society ser i det hele tatt ut til å være en ganske suspekt organisasjon, og VamPus vil på det sterkeste anbefale at man unngår et ERNA raid under valgkampen.

onsdag, august 15, 2007

Minesweeper - the movie

Noen gang spilt Minesweeper? Åh, kom igjen, innrøm det! Timesvis foran spillet og du visste du kunne dra den ned et par sekunder.. bare en gang til.. og en gang til ...

I så fall er denne helt hysterisk: Minesweeper - the movie!

Ap vil ha forjævligsering av Oslo

Samtidig som Aftenpoften kjører en serie om et Oslo i forfall, støtter Arbeiderpartiets kandidater til bystyret opp under forjævliseringa av byrommet. I sin blogg på VG Nett skriver Ap-kandidaten Therese Ustvedt at hun vil ha mer grafitti i bydelene.

Grünerløkka er en av de bydelene som er så "heldig" å være utsatt for Arbeiderpartiets "lovin' it" politikk. Bystyrets flertall (Ap, SV, RV og Venstre) har vedtatt at det er opp til bydelene å velge om de vil ha såkalte lovlige taggervegger. Løkka har, med det samme flertallet i bydelsutvalget, fått nettopp det. Og resultatet har ikke latt vente på seg. I tillegg til at hele nedre Grünerløkka er tagget ned av drittunger på vei frem og tilbake til Hausmania, så har vaktmesterne på de lokale skolene en morsom jobb hver mandag morgen med å vaske ned og male over "kunstverkene".

Dette vil altså Arbeiderpartiet ha mer av. And just for the record - jeg skjønner forskjellen mellom tagging og grafitti. Men tror du helt ærlig at de kan skilles fra hverandre?

Her er et bilde fra Hallèn-gården på Grünerløkka fra tidligere i sommer. Den ser ikke penere ut nå. Hva synes du? Urban kunst eller hærverk?

Hvem kjenner hvem best?

Sitat fra Arbeiderpartiets argumentasjonshefte på FrP angående stykkprisfinansiering av omsorgsbehov, der pengene følger den omsorgstrengende uavhengig av hva vedkommende måtte velge av omsorgstjenester:

Et av problemene med dette er at den eldre sine behov ikke vurderes fortløpende av personalet som er til stede og som kjenner den eldre best.
Kjenner den eldre.... best? Ikke den eldre selv, ikke den eldres datter eller sønn, ikke eventuelle engasjerte barnebarn. Men det kommunale personalet kjenner den eldres behov.. best.

Da så. Se også Sevjes Blaa Blogg.

Oppdatert: Arbeiderspartiets ønske om omsorgsmonopol kan være livsfarlig, skriver Bengt Eidem i bloggen sin. Han burde vite det. Som dødssjuk og med store smerter ble sendt hjem fra den kommunale legevakta. To ganger.

tirsdag, august 14, 2007

Er de ikke søte?

Til vanlig ville ikke VamPus ofret NKP en bokstav, men når de velger å karikere seg selv så er de så søte at de skal få litt reklame. I programmet sitt har de nemlig tegnet vennene sine (fra venstre): Chaves, Castro og Morales. I midten står en steinkastende guttunge fra Palestina. Det hvite (tror vi) er det kalde, kyniske imperialistiske USA som blir angrepet av disse frihetens forkjempere. Men hvem er han foran med røde flagget?

mandag, august 13, 2007

Fundamentalt villedende fra Newsweek

I den kommende utgaven av Newsweek ser medvirkende redaktør Robert J. Samuelsen seg nødt til å gå ut mot innholdet av forrige ukes hovedartikkel om global oppvarming. Han mener artikkelen var "fantastisk lesning, kun skjemmet av at den var fundamentalt villedende".

Kommentator Øystein brukte artikkelen som sannhetsvitne i mitt innlegg om "uredelighet i forskning"- og mente at hvis jeg "virkelig ønsker å være kritisk, og sjekke kilder i forhold til klimaforskningen, les siste hovedoppslag i Newsweek". Altså artikkelen om det de kalte "the denial machine" - hvordan all klimakritikk og dissens er basert på en konspirasjon av oljeselskaper som betaler tenketanker og forskere for å juge om forskningsresultater.

Disse påstandene er for lenge siden tilbakevist og diskreditert, skriver Samuelsen og legger til at dissens forøvrig burde være selve livsnerven i et fritt samfunn.

Dette kommer forøvrig samtidig som at klimaforsker Michael Manns påstand om at "there is a 95 to 99% certainty that 1998 was the hottest year in the last one thousand years" viser seg å være feil. Michael Mann er forøvrig Al Gores rådgiver og mannen bak den berømte "hockeykøllegrafen".

Men det er som kjent umoralsk å stille spørsmål i denne saken.

Nytt par?

Næmmen! Se hvem som sto i hyggelig passiar på Høyres valgkampåpning på lørdag. Jan Simonsen og Rune Gerhardsen. Synes de var et kledelig par, jeg.

lørdag, august 11, 2007

Come to mama!


Kroner 499,- på Grændsens Skotøimagasin på Byporten. Nå må VamPus på fest!

Bitch og drittkjærring

En ting VamPus lurer på. I og med at Oslo Høyre mente at dersom jeg blogget om at ErlingLae.no og FabianStang.no er lansert i dag - nå også med innhold - så ville jeg redusere litt av skaden ved å ha skrevet dette innlegget (mens sidene var blanke og så ut som de var kjøpt av nettpirater), så lurer jeg på hvordan de samme folka kommer til å redusere litt av skaden ved å tasse rundt i 5. etasje på Høyres Hus og kalle VamPus "bitch" og "drittkjærring".

*snufs*

Ja, ja. Gå inn og ta en titt. De er faktisk fine. Undres på hvorfor ikke Erna kunne ha brukt samme designer. Eller bare holdt seg til VG-bloggen?

Uansett spiller det ingen rolle. For som Vox Populi og ikke minst Øyvind Strømmen konspirasjonsteori sier; 11. september er de borte alle sammen. Samme dato som årsdagen for terrorangrepene mot New York. Coinsidence? I think not...

torsdag, august 09, 2007

Interaktiv valgkamp

Jeg vet faktisk ikke helt hva jeg skal mene om dette.

Erna Solberg har fått seg hjemmeside. Som ser ut til å være designet for barn mellom 9 og 13 år. Vet ikke om det mange barn mellom 9 og 13 år som føler et stort behov for å lese en konservativ, middelaldrende kvinnes nettsider, men for all del. Hun er jo på nett.

Disse 9-13 åringene som sidene er laget for kan også bli Ernas rådgivere. De kan faks.., sorry, legge inn meldinger som sikkert blir lest av .. en eller annen. Og hun vil ikke ha råd om politiske spørsmål, mulige vinklinger, case studies eller annet. Neida, kun om hva hun skal skrive om i blo.. Nei, for blogg er det ikke. Meldingene som blir sendt er ikke synlige for andre og det er verken mulighet for kommentarer eller debatt. Så du kan like gjerne fakse inn ditt råd om hva hun burde skrive om. Interaktiv kommunikasjon...

Faksnummeret til Høyres stortingsgruppe er: 23 31 38 51 .

Sjekk forøvrig hjemmesiden til Erling Lae. Og deretter Fabian Stang.

På en annen side forsøker noen å få seg lesere til bloggen sin gjennom å annonsere for den. Ja, ja..

Champagnejournalistikk

Den ellers oppegående journalisten Mala Wang-Naveen slår i dagens Aftenpoften ned på det hun kaller champagnejournalistikk og kritiserer det nye helgebilaget til Dagens Næringsliv. Hun spør hvorfor i all verden vil den gjengen skrive for de nyrike. Hun mener de bidrar til å underbygge en høyst aktuell, men ganske usmakelig konsumentkultur.
Har intelligentsiaen mistet all dømmekraft?
Mon tro om Wang-Naveen har tatt en titt på helgens utgave av Aftenpoftens bilag, A-magasinet? Et spesialnummer om jappetiden, med fokus på at nordmenn "elsker luksusbåter, champagne og alt annet som smaker av luksus."

Var det noen som sa champagnejournalistikk?

Takk for Caspar for tips på vampus [a] gmail.com

onsdag, august 08, 2007

Rune G som byrådsleder?

I sin tid foreslo Arbeiderpartiets Rune Gerhardsen å innføre lovlige taggevegger som drittungene kunne øve seg på (før de går ut og tagger ned bygården din). Rune Gerhardsen, eller Rune G som han liker å kalle seg i disse dager, stiller som byrådsleder i Oslo. La oss se litt på hvordan han ser på ansvar, demokrati og politiske prosesser:

Rune Gerhardsen må dele ansvaret med det politiske flertallet som står bak taggeveggene i både bystyret og Grünerløkka bydel: Ap, SV, RV og Venstre, mener Høyre.
- Jeg står for det jeg har foreslått, men jeg kan ikke ta fult ansvar for hva bystyret har vedtatt, og hva alle de andre har stemt for, sier byrådslederkandidat, Rune Gerhardsen, til Aftenposten.no.
Så... dersom han som politiker foreslår noe og de andre stemmer for det, så kan han ikke ta fullt ansvar for det. Oslos neste byrådsleder? Neppe...

Kompetent klimapanel

Global oppvarming, fremtidens katastrofe? - er en av debattene Protestfestivalen inviterer til. Og når man skal debattere det desidert "hotteste" temaet for tiden, klodens fremtid og mulige undergang - hvem inviterer du til å sitte i panelet for å øse ut av sin utømmelige kilde med kunnskap om temaet?

Jan Teigen, faktisk.

Og komikeren Jon Schou. Og dikteren Morten Øen.


Og nei. Jeg spøker ikke.

Your Black Muslim Bakery

Your Black Muslim Bakery i Oklahoma ser ut til å være et sted hvor du får mer for penga enn bare boller og brød. Journalisten Chauncey Bailey ble skutt på åpen gate i forrige uke og nå er en av de som jobber ved bakeriet arrestert for drapet. Bailey har skrevet flere kritiske artikler om forholdene ved bakeriet. Men dette må jo få noen gravende journalister til å sikle etter å ta kjeden:

Oakland Police Assistant Chief Howard Jordan said earlier that Broussard confessed to fatally shooting Bailey, saying he was upset that the journalist was investigating the bakery's finances.

Er du villig til å drepe for at ingen skal sjekke om kassa di går opp, så er mitt tips at kassa ikke går opp...

Fagforening for bloggere

Altså. Skal man le eller gråte?

Venstreorienterte (selvsagt) amerikanske blogger har seriøst begynt å diskutere behovet for en fagforening. De vil ha høyere priser for annonser på bloggene sine (det klarer de åpenbart ikke å forhandle frem selv?), sykeforsikring (betalt av hvem, i all den tid de i beste fall har enkeltmannsselskap) og pressekort. Alt dette for en hobby.

Jeg for min del håper de starter en fagforening og at samtlige venstreorienterte bloggere går ut i streik...

Takk til Simon for tips på vampus [a ] gmail.com.

Uredelighet i forskning

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt et nasjonalt utvalg som skal granske uredelig forskning.

Kan man sende FNs klimarapport dit?

tirsdag, august 07, 2007

Veien fra de gode intensjoner

Lunsj. Kantine. Salatbar. Tenke positive tanker. Salat er godt. Mmmmm. Salat. Nam nam. Med cottage cheese. Nam. Kanskje litt agurk. Skader ikke. Og soltørka tomat. Nammenam. Mange valgmuligheter. Salat. Kjempego...

Åh. Se. Nybakte brownies. Yeah!

*gumle*

Hm?

Kanskje kuleste stripa..

.. i hele verden. Lokalavisen til bloggeren Sonja trykker tegneseriestriper som barn har tegnet. Denne er den morsomste jeg har sett på lenge!

Og så anbefales generelt Tid & Tanke - beste allround bloggen akkurat nå.

..og til slutt Drusilla da - intervjuet i Aften Aften.

Høyres Lille Blå?




... men, men... *forvirret*

mandag, august 06, 2007

Fattigfolk

Folk fra Fattighuset demonstrerte i dag foran Norsk Hydros bedriftsforsamling. En av aksjonistene var garantert RV-politikeren Ben Borgen, som ifølge hablog har vært å høre på radio i hele dag.

Du husker Ben Borgen? Han som mener at han med gård i Oppland og en hytte i Lillomarka er en god representant for de fattige? Ifølge Fr. Martinsen kjøpte Ben Borgen hytta si i 2000 og har siden det isolert hytta, bygd ny terrasse og den har nå 10 overnattingsplasser. Stedet er en perle, sier Borgen til lokalavisa.

Da jeg holdt foredrag for Redaktørforeningen i vår dro jeg frem Dagbladets artikkel om mannen som et eksempel på slett journalistikk. Hvor ble av det åpenbare spørsmålet fra journalisten her? En fra Dagsavisen kom bort etterpå og sa at de ikke hadde utfordret Borgen fordi det ville være så ynkelig.

Men åpenbart ikke så ynkelig at ikke NRK og andre medier kan bruke RV-politikeren og hans frontorganisasjon for å få en ny spinn på opsjonssaken i Hydro.

Invitasjon

Fra en invitasjon fått på mail fra Oslo Høyre:
Det blir ikke bespisning, men anledning til å kjøpe drikke på egen regning.
Sagt på en annen måte; du får niks, nada, zip, null, nothing. Så hvorfor i det hele tatt nevne det...

Veiskille i Ap-politikken

Næringsminister Dag Terje Andersen er visstnok usedvanlig godt fornøyd med regjeringens håndtering av den såkalte Hydro-saken. I et nyhetsbrev fra Arbeiderpartiet, som jevnlig sendes ut fra partikontoret på Youngstorget i Oslo til journalister og andre interesserte, heter det at Hydro-saken «avdekker et veiskille i politikken».

Eller som Boye Bjerkholdt skriver: Gjennom sin hands-on approach, har Dag Terje Andersen bidratt til å redusere verdien av statens eierandel med over 3,2 milliarder på én dag.

DET skal han ha. Og styrelederen måtte gå av på grunn av en sak som styret står samlet bak, samt at Dag Terje Andersen har sagt at regjeringen vil respektere inngåtte avtaler - som opsjonsavtalen til Hydro.

Andersen understreker også at regjeringen vil fortsette å opptre like
ryddig.

Det var da betryggende.

Bekymrede mammaer og supperåd

Ifølge Høyre-mannen og filosofen Henrik Syse så er det visstnok mer naturlig at kvinner er bekymrede, så derfor er det (som vanlig) mannen det er mest synd på:
Jo da, mammaer kan også være bekymret, ofte mer enn pappaene, men for dem faller det liksom naturligere.
Akkurat som det er mer naturlig for kvinner å være hjemme, rydde og vaske, passe barn, etc antar jeg?

Og så leser jeg med skrekk at Lille Blå har surret seg inn i årets supperåd.

Rødgrønt paradis

Ifølge SV'eren (og bloggeren) Snorre Valen så er Trondheim visstnok det nærmeste man kan komme et rødgrønt paradis:

Tretten SU-ere hører på Snorre Valen, som snakker litt for raskt til at tilhørerne får notert, fortelle om "det rødgrønne paradis" i Trondheim. Om hvordan alt er blitt bedre. Han har fire A4-sider med skryt.
Det sies ikke noe om de fire A4-sidene inneholdt noe om barnehagedekningen i Trondheim. Noen som husker SVs kjernesak? At Kristin Halvorsen skal gå av 31. desember om ikke deres løfte om full barnehagedekning er oppfylt? For det rødgrønne paradis mangler ifølge Adresseavisa forrige fredag minst 200 barnehageplasser. Og det til tross for at barn stues inn i midlertidige brakker for å sikre finansministerens ære. Men de rødgrønne er fornøyde:

Selv skryter ordfører Rita Ottervik (Ap) og varaordfører Knut Fagerbakke (SV) mest av barnehagesatsingen, med skolebygging på andreplass.
Spørs om foreldrene til brakkebarna og de 200 barna uten barnehageplass er like fornøyd.

lørdag, august 04, 2007

Den lykkelige hora


Er den lykkelige hora en mytisk skikkelse - en som kun eksisterer i horekunders fantasier og håp, eller finnes hun faktisk? Hun finnes, skal man tro bloggeren Sus - som selv er prostituert.


- Der er ingen kvinder, der helt og aldeles frivilligt vælger at være prostituerede. Det kan godt være, at de for en tid synes, at det er et OK job, men så er det fordi, der er noget, der er gået galt et eller andet sted i deres barndom og de ender alle sammen med at fortryde det. Den lykkelige luder findes ikke. BASTA!

Dette var holdningen til den danske journalisten Mia Højlund Tullberg. Så ble hun fascinert av det danske ludderet Sus' blogg som deler åpenhjertelige tanker om det å være prostituert og har skrevet om hvordan en typisk dag kan se ut. Nå kan man følge med på mailutvekslingen mellom de to kvinnene i den danske avisen B.T's kvinnemagasin.

Sus skriver at hun ikke selger sin kropp, men en tjeneste. Kroppen hennes eier hun selv. Hun har et reflektert forhold til forskjellen på henne selv og hennes evner - hun kan lage nettsider, kommunisere med sine kunder, annonsere og sette grenser. Men hun trives i jobben. At hun ikke har fortalt det til sine barn skyldes at hun er mer skeptisk til hvordan andre ser på yrket hennes enn hvordan hun selv gjør det. Mannen hennes er innenforstått med det hun gjør.

Dette er i skarp kontrast med en tidligere prostituert jeg snakket med på en fest tidligere i sommer. Hun mente bestemt at den lykkelige hora var en myte - og at aktive prostituerte ikke er troverdige fordi de trenger kundene. Men Sus er anonym. Hva har hun å tjene på å lyve?

Tenk om... tenk om det er slik at folk faktisk er forskjellige? En radikal tanke, ja. Tenk om vi har ulike toleransegrenser for hva vi mener er riktig. Sus gleder seg til å komme på jobb. Men tenk om Sus er horekunden TheHumanStain som skriver ut hora slik han selv vil se henne. Kan hende. Det er jo internett.

Gjennom Kvinner for Porno møtte jeg mange som jobbet i sexbransjen i Norge. Den ene tingen som slo meg var at dette ikke virket som forknytte, undertrykkede mennesker. Tvert om. De hadde også til felles at de hatet formynderi, pekefingermoral og politikerstyring. Kanskje det er derfor sosialistene jobber så hardt mot bransjen?

Sus mener den største feilen som gjøres mot prostituerte er å stigmatisere dem og sette dem i en offerrolle. Samfunnets fordømmelse skaper mer ulykkelighet og psykiske problemer enn jobben i seg selv.

fredag, august 03, 2007

Hvit hailøgn

For to dager siden ble det meldt om at hvithai var observert utenfor Cornwall-kysten i England og norske forskere var ikke sene om å skylde på global oppvarming og skremme med at hvithaien sikkert dukker opp i Norge også.



Forsker Kristin Helle ved Havforsknings- instituttet i Bergen mener hvithaien også kan dukke opp ved norskekysten.
-Vi ser flere nye arter som kommer oppover kysten vår som en følge av den globale oppvarmingen, sier Helle til VG.
Akkurat. Synd da, at det viste seg at å være en bløff.

Mangler helsearbeidere, har skrullinger

Mens Dagbladet kan melde at helsesektoren har en skrikende mangel på personell, skriver Aftenposten at rundt 10 000 tilbyr alternativ terapi i Norge.

Og mens hundretusentalls nordmenn betaler det hvite ut av øya for å oppleve "engleveving" og "chakramassasje", så nevnes ikke en gang muligheten for å privatisere helsevesenet. Betale 650 kroner for å få auraen sin gredd kan dem, men betale for å besøke lege? Nei.

Ikke dialog?

Fra VG: Manizheh Azhdarzadeh overlevde åtte års helvete i Irans fengsler. Hun ble torturert og prøvde å ta sitt eget liv flere ganger. Hun ber Norge slutte å oppmuntre og styrke Ahmadinejads terrorregime:

- Handelen og diplomatiet gjør ikke at regimet blir mer humant. Det vil det aldri gjøre! Stopp handelen, trekk ut ambassadøren fra landet. Verden måtte sette grenser for dette regimet, avslutter hun.

Fremskrittspartiet var det eneste partiet som ble hjemme da Stortingets utenrikskomite dro til Iran i juni for å befeste sin status som dialogpartner til verdens jævligste regimer.

torsdag, august 02, 2007

Engelsk for nybegynnere

Märthas engleskole lover ikke lengre kontakt med engler, men bare at man bare skal forsøke å få kontakt med englene.

Men kan vi fortsatt håpe på boka "Engelsk for nybegynnere"?

Les forøvrig Jan Arild Snoens utmerkede artikkel om kongelig folkelighet hos Minerva.

onsdag, august 01, 2007

Erm... Kitty Vadar?


via Sevjes Blaa Blogg.

Nok et kommunistparadis

Dagbladet Magasinet har en glimrende artikkel av journaliststudenten Ralf Lofstad og hans studietur til fødelandet Vietnam. Anbefalt lesning:

I kommunistparadiset Vietnam får bare de bemidlede ta utdannelse.

– Skader du deg, må du selv betale for sykehus. De fattige blir liggende skadd og dør, forteller Duc.
Ligner mistenkelig på de historiene commiene forteller om høyresamfunnet. Merkelig det der.

Lenin i RV

Er det litt morsomt at RV har en kandidat som heter Lenin til fornavn på BU-listen til bydel Sagene?

Joa, litt morsomt er det.

Takk til Tommy for tips på vampus [a] gmail.com