Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 31, 2008

Mystisk melding

På mail:
Du må holde av søndag fra brunch-tid. Dvs 14? Det viser seg at du har venner.

Tommy
Da så.

Torches of freedom

De rødgrønne, med helseminister Sylvia Brustad i spissen, vil innføre forbud mot synlig oppstilling av tobakk i butikker og kiosker. Mitt liv, min helse, mitt valg har ingenting å stille opp mot en stadig mer omfattende stat - der staten legitimt kan regulere din livsstil fordi det er staten som betaler for dine helsetjenester.

Ikke at staten gir deg noe valg. Når 70% av lønnen din blir tatt av politikerne for å fordeles på deres hjertesaker, så er de fleste av oss prisgitt statens tjenestetilbud. Ingenting er så dyrt som det som er "gratis" fra politikerne.

Vi kan nå også vinke farvel til de små, spesialiserte tobakksforretningene - som ærverdige gamle Sol Cigar og den lille tobakksbutikken i underetasjen på Høyres Hus. Spørs om man ikke skal plukke opp PR-pioneren Edward Bernays "torches of freedom" - hans gimmick for å bryte ned tabuet mot at kvinner røykte i offentlighet - og tenne en røyk mot livsstilsfascismen.

Når kommer dødningehodet på fløte? Fet mat? Rødt kjøtt? Forbud mot synlig oppstilling av alkohol i butikker? Når går Sylvia Brustad ned 20 kilo for å leve etter egne ord? Når samfunnet har et viktig ansvar for å legge til rette for kostholdsvaner - hvor går da grensene for politikk?

onsdag, januar 30, 2008

Skrekkabinettet

Hva har Mina Hadjian, Kjersti Løken Stavrum, Karita Bekkemellem, Birgitte Lund Nakken, Eli Hagen, Kari Simonsen, Martine Aurdal og VamPus til felles?

Vi blir alle programledere i Studio 5, på kanalen som har vekket uhemmet begeistring i bloggsfæren tidligere.

Ja. Vi kommer helt sikkert bare til å sitte i sofaen og menstruere. Og tuppere håret til Eli Hagen.

tirsdag, januar 29, 2008

Klimatiltak: Si opp Aftenpoften

Skuespiller og forfatter Lars Mjøen har sett seg lei over Aftenpoften og deres klimajournalist, Ole Mathismoens, stadige beskrivelser av verdens dommedag. Mathismoen har vel interesse av å male sine profetier med bred pensel for å selge boka si, mens Aftenpoften gladelig trykker annonser for den. Aftenpoften kunne i går på lederplass forsikre sine lesere om at gutten som roper ulv skal få lov å fortsette sin kampanjejournalistikk:

Vi kan forsikre Mjøen og andre lesere om at Aftenposten ikke har noen planer om å forandre en redaksjonell linje avisen har stått for i et par tiår.

Mjøen svarer at det å lese om miljø i Aftenposten i dag er som å lese om politikk i Klassekampen anno 1970. Morten M i VG ser ut til å være enig.

Her er et klimatiltak som kan få umiddelbar virkning: Si opp abonnementet på Aftenpoften. Ingen grunn til å motta kilovis med døde trær på dørmatta hver uke.

De er spinnville og gale

Polarrevforsker Pål Presterud, også kjent som klimaguru gjennom statens propagandasenter for verdens undergang, møter klimaforskere som tenker annerledes enn seg selv på sedvanlig åpen og nyansert måte:

- De er spinnville og gale. Kommer med ville påstander i øst og vest, uten faglig grunnlag. De har ingen tiltro i forskermiljøer. Det kan jeg iallfall si på generell basis, sier Presterud til Nettavisen før han presiserer at han ikke kjenner til den aktuelle forskeren.

Det er samtlige russiske klimaforskere han sikter til, og den aktuelle forskeren har ymtet frempå at vi vil få en ny "liten istid" - en kaldere periode som kan vare i over femti år. En av de fremste solforskerne i verden, norske Pål Brekke støtter teorien og sier at solen har vært på sitt sterkeste og mest aktive på flere hundre år, og at vi trolig får en nedkjølingsperiode framover, dersom solen som dominerer klimaendringene.

Brekke mener det er svært viktig med mye forskning og kunnskap om solen, og sier det er et stort internasjonalt satsingsområde.

- Det er dessverre stor usikkerhet og mye diskusjon om solens effekt på klimaet. Om 10-20 år vil vite mye mer, forteller han.

Polarrevforskeren: de er spinnville og gale.
Solforskeren:
Det er mye usikkerhet og vi trenger mer kunnskap.

Den ene: Norske myndigheters (og medias) klimaekspert.
Den andre:
henges ut som klimabølle.

Var det noen som etterlyste en akademisk og etterettelig debatt i Norge?

mandag, januar 28, 2008

Beograd Grand Prix

Noen skal til Beograd og drikke seg Balkan-fulle under Grand Prix-finalen. Mailutveksling:

VamPus: Tjoho!!!! Bestilt reise til Beograd ..- utreise 24. mai. Tilbake onsdag 28. mai. Norwegian Rygge. Løp og kjøp! Har sete 6A på utreise og 3A på tilbakeveien. Nå får Kilby skaffe billetter brennkvikt!

WhistOslo: Da er billetter i boks. Retur BEOGRAD-OSLO med Norwegian onsdag 28. mai, sete 3B (kan noen fore meg med MYE hvitløk tirsdag...)

Tommy:
Da kan jo jeg sette meg rett bak og dunste gammel fyll. Blir neppe vanskelig….

VamPus:
Mens jeg sitter og skriker hysterisk etter pillene mine i et anfall av flyskrekk. Jo, dette kan bli gøy… Regner med at JOW har fjærboaen klar? Går sånt fint gjennom sikkerhetssjekken? Og .. eh.. er ikke homo/hetero-balansen her litt feil egentlig? Eller teller det at vi alle er Høyre-folk?

Kilby: Psykt. Ok har satt igang dronninga av Beograd med aa hoste opp forslag til rimelig overnattingssteder med den best oest-europeiske Tito-innredningen som eksisterer.

Kongen på Haugen: Fjærboaer er ikke noe problem i sikkerhetskontrollen. Men du bør helst ha en 8-10 i samme slengen. Gikk helt greit på Ben Gurion International i Tel Aviv – så det er sikkert ikke noe problem på Gavrilo Princip International utenfor Beograd….
---
"Psykt" oppsummerer nok det hele, ja...

Oppdatert: ToDolan skylder nå VamPus ti minutter av hennes liv etter denne gjennomgangen. Hviterussland.. ser ikke ut til at de har fått med seg at både muren har falt og at vi har krysset inn i et nytt årtusen. Og.. tenker VamPus skal skaffe seg presseakkreditering for å komme inn og tafse litt på den sveitsiske svisken, jeg... mhmmm.

Sukk (etter)

Min mor mente hun visste hvorfor servietter heter nettopp det ("de faller alltid på gulvet under middagen, og så "ser vi etter"). Humorgenet har alltid vært ... hm... noe rustent i min familie...

I det siste har VamPus oppdaget hvorfor suketter heter nettopp det. Kjøper man seg en kaffe latte på for eksempel Narvesen (å, kom igjen og snobb ned à folkens, ikke alle er studenter eller kunstnere med råd til caffe latte til 35 kroner koppen), så blir man stående å sukke etter... suketter. Nettopp.

Men der kommer hendige råd fra partikollegaer som Per Kristian Foss inn. Han sa en gang at han alltid gikk med suketter i lommen nettopp av den grunn. Så nå har VamPus lommene fulle av suketter når hun er ute og går. Og noen påstår at høyrefolk er ubrukelige...

fredag, januar 25, 2008

Republikanerne vinner valget i USA

VamPus er benådet med en stedsans av en annen verden. Muligens et parallelt univers. Noe hun beviste da hun reiste rundt på Cuba med en belgier hun møtte der. Han lærte fort at jo mer VamPus insisterte på at vi skulle til venstre, jo sikrere var han at vi skulle til høyre. Samtalen gikk som sådan:

- Are you sure we're going in the right direction?
- Yeah, I have the map right here.
- But are you sure that the direction is right?
- Thats just rephrasing the question. It's to the left.
- How sure?
- Absolutely sure.
- Ok. Then we're going to the right.
- Erm... Yeah..

Det slo faktisk aldri feil. Min venn Daniel var svært imponert. Han mente Gud hadde byttet ut VamPus stedsans og gitt henne en særdeles velutviklet ølradar i stedet. Men den funka til gjengjeld som bare det.

VamPus mistenker norske politiske kommentatorer for å være utstyrt med en variant av hennes stedsans. Jo mer de insisterer på at sosialdemokratene vinner, jo mer feil har de.

Basert på det, så kan vi vel allerede nå slå fast at en republikansk kandidat vinner valget i USA.

Stopp Ole Mathismoen?

Lars Mjøen hadde igår et forfriskende innlegg i Aftenpoften om avisens "dommedagsprofet" Ole Mathismoen. Mathismoen, som har fått publisere sine dommedagsprofetier siden 1990, fokuserer kun på IPCCs "worst case scenario" og skriver at havnivået vil stige fremover, stormene vil bli flere, Arktis vil smelte, tørkeperiodene blir lengre. I og med at en helt vanlig vinterstorm i Nord-Norge nå blir omtalt som "ekstremvær", så tolker jeg det egentlig som at stigende havnivå er et annet navn på "flo", arktis vil smelte og tørkeperiodene bli lengre som Mathismoens forsøk på å skrive om "sommer". Gutter som roper ulv for ofte vil ikke bli trodd den dagen de slumper over en.

Hårek Hansen har for øvrig klippet følgende fra Morgenbladet i dag:

"Memurubreen er i løpet av de få år man har holdt omhyggelig øie med den, gått hele 414 meter tilbake. Breene går tilbake overalt i landet. Det samme skjer i Kanada og på Spitsbergen. Vi har i tidens løp berettet en hel del om den temperaturstigning som er blitt så sterk at man kan våge å tenke på begrepet klimaforandring."

Ja, hadde politikerne vist litt handlekraft den gang så hadde vi i dag sluppet å leve med biler, industri, oljeutvinning og annet vi har bygget vår velferd på. Klippet er fra 1938.

onsdag, januar 23, 2008

Kjære nettdetektiver!

Er det noen som klarer å finne ut hvilket firma denne sjefen jobber for?

En døv 23-åring som var avholdsmann og muslim ble lurt til å spise svinekjøtt og drikke alkohol av sin nærmeste sjef. Da han skjønte at han hadde blitt lurt, satte han seg i bilen for å kjøre hjem. Betjeningen på en bensinstasjon reagerte på 23-åringens oppførsel og ringte politiet. En pusteprøve av ham viste en promille på tilsvarende 0,96. Under behandlingen av rettssaken i Moss tingrett bekreftet sjefen historien til 23-åringen.

I stedet for å sparke drittsekken av en sjef, hvem tror du firmaet sparker? Joda. Muslimen. Som fikk de beste skussmål av sjefen. I VamPus' Verden hadde sjefen blitt sparket, og hadde hatt støvelen min så langt oppi rassen at han måtte fått den fjernet ved hjelp av kirurgi.

Så? Noen som føler for å leke nettdetektiver/journalister, finne firmaet og ringe dem og spørre hva faen de driver med? Publiser på egen blogg eller mail meg gjerne på vampus [a] gmail.com .

The smell of freedom

The Drew Carey Show var jo en favoritt, men allikevel blir jeg overraska over at mannen også er safe&sound rent politisk. To linker dere alle bør få med dere - Reason Magazine på nett - og Reason.TV.

Her er Drew Carey om medisinsk bruk av marijuana og legalisering. "Smell that smell? It's the smell of freedom."

Tviler på 9/11

Tidligere leder i SV, Berit Ås, tror at 9/11 var konstruert av USA selv og at TV-bildene var manipulert (takk for tips fra Ellen):

– USA trengte terroranslaget mot tvillingtårnene som påskudd til å gå inn i Afghanistan og Irak, for deretter å få kontroll over oljeressurser, og for å innføre strenge personovervåkingslover på hjemmebane, sa Ås.

Heldigvis var det en intellektuelt oppegående og kritisk forsamling hun møtte i Hortens diskusjonsforening:

– Kan alt være løgn, var det store spørsmålet forsamlingen satt igjen med.

Her er en av de mange videoene som er lagt ut. Det Berit Ås sier er at George Bush ikke bare sprengte bygningene fra underetasjen (hvorpå ekslosjonen ved magi forflytter seg opp i bygningen), men også har et par hundre agenter ute på gaten for å filme hendelsen og late som om de er øyenvitner til fly som kræsjer i bygningen. Fra videoen: "It's a plane, dude". "It's another plane".



Her er en privat video som viser flyet som styrter inn i bygning nummer to og ikke kommer ut på andre siden, slik Ås påstår. Jeg bare minner om at hennes kollegaer sitter i regjering...

tirsdag, januar 22, 2008

Terrorists hijacked my religion

I desember 2007 ble over 2000 amerikanske muslimer spurt om det var noe de ønsket å formidle til verden. Her er noe av hva de svarte:



Hva er det egentlig unger har mot broccoli?

Via bloggen Bak rosa burkaer og gule mullahskjegg.

Ingen bursdagsfest for Valla

Gerd Liv Valla har i dag sagt fra at hun ikke ønsker noen feiring av 60-årsdagen sin i LO-regi, noe som er tradisjon for avgåtte ledere i fagforeninga.

Da LO-leder Yngve Hågensen fylte 60 år i 1998 inviterte organisasjonen 300 gjester, deriblant daværende statsminister Kjell Magne Bondevik. Underholdningen sto Åge Aleksandersen for.

Synd. Som kommentert tidligere så hadde jeg virkelig unnet Valla en middag med Bondevik og underholdning med Åge Aleksandersen. Virkelig.

Clinton has a dream

Nei. Dette er ikke en referanse til disputten mellom Hillary Clinton og Barack Obama, der Obama mente at Clinton underminerte Martin Luther "I have a dream" Kings rolle i kampen for de svartes rettigheter.

Men det spørs om ikke hennes manns, Bill Clinton, versjon av "I have a dream" under en minnetjeneste for Luther King i går, er egnet til å mildne Obamas syn på "the Clintons". Under minnegudstjenesten for Luther King satt nemlig den godeste Bill og sov. Så spørsmålet er egentlig - hva hadde Bill en drøm om?

Se videoen her.

Takk til Leif for tips!

Hvordan forhandler du med djevelen?

Av en eller annen grunn slutter jeg aldri å forundre meg over hvem venstresida er villige til å "forhandle" med. I tillegg til å lyve grovt om Afghanistan, så vil SV nå forhandle med Taliban, folka som kapper hodet av lærere fordi de lærer små piker å lese.

Hvilke menneskerettigheter skal vi forhandle bort? Kvinners rettigheter er jo innlysende. Ifølge seniorforsker Kristian Berg Harpviken ved Insititutt for Fredsforskning har Taliban en klar ide om at det ikke burde forekomme samkvem mellom menn og kvinner som ikke er i samme familie.

- Taliban gikk så langt at det i praksis ble umulig for kvinner å delta i arbeidslivet, og man fikk en situasjon der kvinner nærmest ikke fikk tilgang på helsetjenester og utdannelse, sa han til DN lørdag 19. januar (ikke på nett).

Så la oss forhandle vekk kvinners rettigheter for fred. For vi vil jo ha fred for enhver pris, ikke sant? Hvilke andre rettigheter skal vi forhandle vekk? Ytringsfrihet og pressefrihet mot at Taliban slår ned på narkotikaproduksjonen? Her er en liste over den positive utviklingen i Afghanistan. Kan noen i SV fortelle meg hva som bør reverseres eller forhandles bort?

Hentet fra Vox Populi, som i motsetning til SV og media driver med fakta og sånt. Det er slitsomt å google, jeg vet.. men likevel:

Helse:
  • 83% av befolkningen ha nå adgang til medisinsk hjelp mot 9% i 2004.
  • 76% av barna under 5 år har fått vaksine mot barnesykdommer.
  • Mer enn 4000 lokaler for medisinsk hjelp er opprettet etter 2004.
  • Over 600 jordmødre er lært opp og plassert i hver provins i Afghanistan
Økonomi:
  • Bruttonasjonalprodukt er antatt å ligge på 12-14% i 2007
  • Statens inntekter har steget med 25% fra 2005/2006 til 2006/07
  • Inntekt per innbygger har steget fra 180 USD i 2004 til 355 USD i 2007
  • Afghanistan er en av de raskest voksende økonomier i sør-øst Asia.
Infrastruktur:
  • Mer enn 4000 km veier er sluttført
  • Bygging av mer enn 20 000 hjem for afghanere som returerer til Kabul
  • Mer enn 1 milliard m2 mark er ryddet for miner
  • 17 000 lokalsamfunn har fått bistand fra utviklingsprogram som brønnbygging, skoler, sykehus og veier gjennom NSP (The Government National Solidarity Program)
Skoler:
  • Over 7 millioner gutter og jenter går nå på grunnskoler og/eller høyere utdannelse. 30% av de syv mill er jenter. Under Taliban var det 1% jenter. Jenter fikk nemlig ikke lov til å gå på skole under Talibanstyret som Ørnhøi lovpriste.
  • 10 universiteter rundt om i landet er etablert. Under Talibanstyret var det 1, som knapt nok fungerte.
Kvinner:
  • Mer enn 25% av parlamentet består av kvinner
  • Millioner av jenter er tilbake til skolene og 400 000 kvinnelige studenter startet universitetsutdannelsen for første gang i år.
  • Mer enn 100 000 kvinner fikk mikrokredittlån for å starte sine egne forretninger.
SV gjentar også løgnene om at Taliban, i motsetning til NATO, har stor støtte i befolkningen, og at situasjonen er betydelig forverret for sivilbefolkningen. En meningsmåling utført av ARD, BBC og CBS i september/oktober 2007 viser at 71% av befolkningen støtter USAs (som antakeligvis kan leses mer som NATOs) tilstedeværelse. Dette er en nedgang fra 79% i 2006.

Man snakker om ofrene for væpnede konflikter, hvilket skal og bør være en viktig del av vurderingen i forhold til militær intervensjon. Man glemmer bare at når man vil ha fred for enhver pris så er det faktisk noen som betaler den prisen. Og det er ikke oss her hjemme, NATO eller USA.

Fred uten frihet er ikke et alternativ.

Oppdatert: Hvor kan jeg få et sånt "Support the troops"-emblem til å ha på bloggen?

mandag, januar 21, 2008

Dommedagsklokkene

Aftenpoften har satt opp nedtelling til når klimaendringen har ført til mutasjonen av et dyr som stiger opp fra havet, med ti horn og syv hoder, og kaos vil råde før vi alle går under i et hav av flammer.

OH MY GOD, OH MY GOD - WE'RE ALL GONNA DIE!!!

... åh, se. Sjokolade på kjøkkenet...

Er Dagsavisen en drittavis?

Vi vet jo fra før at venstresiden har en forakt for det som kalles «markedet» og bedrifter som går med overskudd. Bedrifter som går med overskudd er jo grådige kapitalistiske svinepelser som utnytter arbeidere/forbrukere/barn/søte små pelsdyr med store øyne og lange øyenvipper. Bedrifter som går med underskudd er derimot moralsk høyverdige, og dersom ikke forbrukerne/borgerne (markedet) er villige til å kjøpe underskuddsbedriftens tjenester eller produkter, så skal borgerne tvinges til å finansiere virksomheten gjennom sine skattepenger.


Bare fordi en bedrift ikke klarer å gå med overskudd, trenger jo på ingen måte å bety at produktet den leverer er av dårlig kvalitet. Jeg påstår på ingen måte at Dagsavisen er en drittavis som ingen vil ha og derfor må holdes kunstig i live. Overhodet ikke.


Men regjeringens hofforgan i Oslo har mellom 2001 og 2007 mottatt 248 millioner kroner av skattebetalernes penger. Pressestøtten skal jo som kjent sikre en differansiert presse. I Oslo har vi Akers Avis Groruddalen, Ullern Avis/Akersposten, Nordstrand Blad, Aften Aften, Nordre Aker Budstikke, Østkantavisa, Lokalavisen Frogner/Lokalavisen St. Hanshaugen. Dette i tillegg til at Aftenpoften, VG og Dagbladet også dekker hovedstaden. Så hvorfor i helvete er Dagsavisen den avisen som får mest pressestøtte i Norge. I tillegg får de 6,4 millioner i driftstilskudd fra Institusjonen Fritt Ord.


Dagsavisen er en notorisk underskuddsbedrift og oppfyller derfor venstresidens krav til en moralsk og etisk forsvarlig virksomhet. De får også i år 41 millioner av skattebetalernes penger. De samme skattebetalerne betaler også for partienes informasjonsvirksomhet. Hadde det ikke vært billigere for oss alle om regjeringens pressetalsmann, Arne Strand, var ansatt direkte av Martin Kolberg?


Les også Vox Populis utmerkede raljering over Dagsavisens gjennomgående mistenkeliggjøring av bedrifter som betaler akkurat så mye skatt de er pålagt.


Teskje-varianten: Jeg er selvsagt for å fjerne både pressestøtten og støtten informasjonsvirksomhet i partiene. Når jeg blir kulturminister så er faktisk det det første jeg skal gjøre. Lille Rødts leder argumenterer overbevisende for dette:


Dersom disse blir fjernet blir det et voldsomt slag for fagforeningenes medlemstall og venstresidens dagsaviser (som Dagsavisen og Klassekampen).


And you say it like it's a bad thing...

Årets seminar

Hva har Herman Willis, Gerhard Helskog og Hans Olav Lahlum til felles? De deltar selvsagt på Monticellos årlige Reagan-seminar, der også du kan være med på en dag med interessante foredrag og inspirerte foredragsholdere.

I tillegg til blant annet Helskogs foredrag om norske mediers dekning av den pågående valgkampen i USA, et foredrag om Reagans utenrikspolitikk fra USAs viseambassadør til Norge og Herman Willis om den amerikanske innvandringspolitikken, så vil Dag Inge Fjeld gi et lite innsyn i sitt omfattende videobibliotek med Reagan-relatert materiale. Der kunne det for øvrig stått "forstyrrende" før "omfattende", bare sånn at det er sagt.

"Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler, så glad er vi, så glad er vi" - jippi! Gleder meg som en unge!

Les mer her.

Og alle dustekommentarer vil bli slettet. Oh yes. Min blogg. Min verden. Mitt enevelde.

fredag, januar 18, 2008

Vil vi ha kompetente innvandrere, eller?

Toppforskeren Nadejda Sokolova ved NTNU er i ferd med å kastes ut av Norge uten mulighet for retur (se videosak). Nadejda har bodd i Norge i 10 år, snakker norsk flytende og jobber med å utvikle en spesiell form for satelittnavigasjon, et felt som hennes veileder beskriver som enormt betydningsfullt for Norge som industrinasjon. Utkastelsen vil gjelde for hele Schengen-området, hvilket vil si at Nadejda ikke kan jobbe i dette området noen sinne igjen. NTNUs konkurrent i Canada tar imot den dyktige forskeren med åpne armer. Samtidig jobber regjeringen med å lokke høyt kvalifiserte utlendinger til Norge. Les utvikling i saken her.

Man har spurt seg om hva Norge skal leve av etter oljen. Vi får flere eldre som krever omsorg og færre som kan gi det. Skolen er i krise, noe som ikke lover godt for fremtidig forskning, innovasjon og nyskapning. Samtidig kaster vi ut kompetanse som er «enormt betydningsfullt for Norge som industrinasjon». Les hele kommentaren om åpne grenser her.

Regjeringens politikk virker!

Rikingene sutrer og den årlige undersøkelsen fra The Heritage Foundation viser at Norge nå ligger bak El Salvador i økonomisk frihet. Kombinert med venstresidas lekeskole, som fokuserer mer på lek enn læring, så er jo det lovende for innovasjon, nyskaping og en bærekraftig fremtid.

Og noen påstår at SV ikke har gjennomslag i regjering...

Ja til forgubbisering!

Ifølge Nationen fører manglende rekruttering til landbruket at norske bønder kanskje aldri igjen vil klare å dekke behovet for norskprodusert mat.

Det betyr antakeligvis økt import, og la oss håpe nedbygging av tollbarrierer mot den tredje verden, og for kjøttelskere ikke minst - bedre kvalitet og større valgmuligheter til en billigere penge - ikke norsk, selvdaua melkeku på middagsbordet.

Arkivering

Noen som vet hvordan jeg kunne fått arkivert innleggene under 2005, 2006 og 2007 - med månedlig for 2008 i venstre kolonne? Begynner jo å bli lang som et uår.

Oppdatert: ... og etter hvert som antall år øker, vil noen tro meg på at jeg er 29? Eh, og et par måneder?

Brrrr... nei til global oppvarming... brrr!

Aktivister mot global oppvarming holdt på å snø bort da de demonstrerte for innføre den tøffeste lovgivningen mot energiforbruk, fremskritt og utvikling i Annapolis her forleden. De holdt vel varmen ved å synge Kumbayah og holde hverandre i hendene.

Her er et spørsmål: Hvordan er det mulig å demonstrere mot klimaendringer når det at vi har klimaendringer (hvordan ellers ville vi kommet oss ut av istiden) faktisk er det eneste det er vitenskapelig konsensus om?

Oppdatert: Det er fortsatt jævlig kaldt i Sibir (takk til Leif R. for tips) og på Grønland er man tilbake til det de kaller "normaltemperaturer", med kaldeste vinteren på 10 år. Men "Global Warming" er i hvert fall en vinner ett sted.

Konebiler og navn

Ikke at Norge egentlig er et stort nok marked til at store merkevarer nødvendigvis gjør sin sedvanlige navnesjekk før lansering - spektakulært understreket av da Honda skulle lanserer bilen Fitta for det norske markedet. Den er nå kjent som Honda Jazz (bare tenk på det, folkens - Kjører du en Honda Jazz sitter du egentlig inni Fitta).

Her ser vi dama til Frankrikes Sarkozy reklamere for den nye Musa fra Lancia (Fiat).

Hva blir det neste? Volvo Vagina?

torsdag, januar 17, 2008

Nyheten - slik media skulle ønske den var

Boeing 777 som kræsjet på Heathrow reddet nesten nyhetsdagen for norske medier. Dessverre var det bare seks skadede og ingen store dramatiske flammer. Dermed er det opp til den enkelte nyhetsreporter å gi fantasifulle beskrivelser av hvor galt det kunne ha gått:

- Hadde det landet 100 meter før, så hadde det havnet på motorveien...
- Tusen meter lengre bort (husk tusen meter høres bedre ut enn 1 km) satt den engelske statsministeren...
- Og selvsagt - terrorlinken - "politiet tror ikke at dette var en handling utført av terrorister"..

Family Guy har illustrert dette på en utmerket måte - gå ned til det store videobildet og spol frem til ca. 6 minutter og se på hvordan "state of the art technology" viser hva som kunne ha skjedd...

Brokeback Mountain

VamPus er redusert til en hulkende klump på sofaen. SMS'er til Darling:

VP: Noen kunne fortalt meg at Brokeback Mountain var supertrist!
D: Jammen, den er jo så fin..
VP: Jo, men jeg trodde jeg skulle slappe av til en koselig kjærlighetsfilm.
D: ... og skuespillerne så kjekke!
VP: I stedet ligger jeg her og snufser i sofaen.
D: Hah! Da var det et hjerte hos busy karrierekvinner allikevel!
VP: Det holder du kjeft om! Jeg har et rykte å ta vare på.
D: Endelig har jeg noe på deg!!
VP: Møkkafyr.
D: Og alt orkestrert elegant fra Haugesund.
VP: Grrr...

Så. Hm. Jo. Filmanmeldelse, ja. Av en eller annen grunn var jeg skeptisk til denne filmen. Overhypa filmer som utforsker nye områder just doesn't do it for me. Vanligvis. Men regissør Ang Lees øye for det sublime landskapet koblet mot de nære bildene, og manusforfatterne Diana Ossana og Larry McMurtrys kjærlige behandling av Annie Prouxs novelle gjør dette til kanskje en av de vakreste og vondeste kjærlighetshistoriene jeg har sett på lerretet siden... tja, Zefirrellis "Romeo og Juliet" (sorry, folkens, jeg er en sucker for Shakespeare).

At et et så sterkt begjær kan skildres så skingrende lavmælt er intet mindre enn stor kunst.

Se den.

onsdag, januar 16, 2008

Blakkens kropp blir å finne i kjøttdisken...

Dersom du skulle valgt å illustrere en artikkel om at folk liker hestekjøtt, og faktisk liker det så godt at de er villige til å kjøre langt og lenge for å få tak i det, ville du valgt å illustrere det på denne måten?

Oppdatert: Ser ut til at JydskeVeskysten har avpublisert artikkelen, men det var en helt grei nok artikkel om at hestekjøtt er populært, illustrert med et avkuttet hestehode (litt sånn The Godfather-aktig) - med billedteksten "Denne ponniens kropp blir å finne i kjøttdisken neste uke".

Nice.

Hrmf...

Hva skal man si når kollegaene dine møter din avskjedsreplikk "nå stikker jeg og trener" med rå latter og et "trener du?!?"..

Hrmf.

Jeg var faktisk innom før sommeren bare for å sjekke at de fortsatt var der og at jeg ikke betalte månedlig inn til et dummy-firma. Og ja, de måtte bytte medlemskort da mitt forrige var stemplet i 2006.

Men det betyr jo ikke at man ikke trener. Man trenger jo ikke treningsstudio for å ta seg en frisk løpetur før man går på jobben om morgenen?

tirsdag, januar 15, 2008

IKKE publiser bildet av Lommemannen

På YouTube, blogger og debattforum har massene nå tatt frem høygaflene og faklene og roper "Brenn, brenn" til Lommemannen og hans forsvarer Tor Erling Staff. Publikum er i ferd med å ødelegge for ofrene gjennom å publisere bilder av og informasjon om Lommemannen, på tross av at politiet uttrykkelig har bedt om at dette ikke skal gjøres.

Publikums hat mot Lommemannen og frustrasjon over at en person har fått begå seksuelle overgrep i 30 år uten at politiet har klart å samle ressursene for å få han bak lås og slå. Det er forståelig.

Men det er en grunn til at politiet har bedt om at dette ikke gjøres. Bilder og konfrontasjoner mellom ofrene og den tiltalte er en del av den videre etterforskningen for å bekrefte identiteten på Lommemannen og sikre at det er riktig mann som blir dømt. I tillegg finnes alltid faren for "copycats" - dersom det er flere på ferde er det viktig at politiet ikke tillegger alle overgrepene til en mann, men sørger for at alle sakene til ofrene blir gjennomgått og eventuelt følger opp dersom det skulle vise seg at flere overgripere er der ute.


Dette handler ikke en gang om selvforsvar - mannen er bak lås og slå. Det er ren hevngjerrighet og ønsket om å skade som gjør at bermen nå setter i gang sms-aksjoner og storstilet publisering. og skade gjør de. Publiseres bilder av Lommemannen mister politiet denne muligheten, og det går først og fremst utover ofrene.

I tillegg kommer manglende rettssikkerhet i forhold til feilaktig identifisering av den siktede, slik som muligens nå er tilfelle på YouTube.

At Tor Erling Staff forsøker å moderere den massive fordømmelsen mot hans klient er slik det bør være i et rettssamfunn. Og når massene er samstemte i sitt hylekor om korsfestelse av Staffs, så er det faktisk hans ytring som bør beskyttes - ikke ethverts utskudds mer eller mindre velformulerte angrep mot han. Helge Øgrim har en god kommentar om dette.

mandag, januar 14, 2008

For få innvandrere på vestkanten?

Naive antirasister med spiss s i Oslo slår ned på østkantfolk med faktiske erfaringer fra nabolaget:

- Problemet er når antirasister som bor på vestkanten, og som bor langt unna disse miljøene, skal komme å fortelle oss hva vi bør sette pris på. Plutselig er ikke våre erfaringer og opplevelser verdt noe, sier førsteamunensis ved Universitet i Oslo, Ivar Morken.

Les hele utspillet i artikkelen på Dagbladet.no.

Interessant nok har Oslo de beste resultatene på landsbasis både i 2005 og 2007. Dette til tross for at Oslo antakeligvis har den mest krevende elevgruppen, med 37 prosent elever med minoritetsbakgrunn. Så har man også et byråd som kjemper mot den rødgrønne regjeringens lekeskole. Trenger man da bussing av barn gjennom halve byen?

lørdag, januar 12, 2008

Heia, Fruppene!

En hilsen og takk til de nærmere 100 medlemmene i Fremskrittspartiets Ungdom som var tilstede under foredraget i dag om blogging... og ikke minst en stor takk for 3-liters kaggen med rødvin i stedet for den sedvanlige pinglete flasken "med blomster".

Lykke til med blogging og politisk virke!

fredag, januar 11, 2008

Halliburton-hora


Jarle Petterson
hos iNorden har egentlig oppsummert VamPus ganske godt i en strålende billedmanipulering. Intervjuet, hvor referansen til overskriften blir forklart, kan du lese her.

Organisert av Kafka og Monty Python

Karstein Eig skriver i Minerva:

Vi har en velferdsstat som er organisert av Kafka og Monty Python. Norge skriker etter arbeidskraft. Næringslivet mangler folk. Samtidig får 300000 mennesker uføreytelser .
Les hele artikkelen her.

torsdag, januar 10, 2008

Si NEI, og gjør det nå!

Vox Populi skriver:

Tenk deg at det står en myndighetsperson ved postkassen din hver dag. Han registrerer all posten din. Hvem som er avsender, når den er sendt, hvor den kommer fra og hvor stort omfang den har. All informasjonen som nedtegnes legges i en database og lagres for et tidsrom av 6-24 måneder. Hadde du syntes det var ok? Du hadde sannsynligvis blitt fly forbanna og bedt vedkommende forsvinne til et vesentlig varmere strøk.

Men når myndighetsgnomene gjør det samme med e-posten din og i tillegg lagrer all informasjon om hvem du ringer til, hvor lenge samtalen varte, hvor mobiltelefonene din befant seg da du ringte og hvor mottakeren av samtalen befant seg. Og gjør det sammme med alle SMSene og MMSene dine.
---
Dette er resultatet dersom EUs datalagringsdirektiv innføres i Norge. Les hele Vox Populis utmerkede post, med lenker til gode innlegg mot innføringen. Er du allerede overbevist om at dette er en dårlig ide så kan du både signere oppropet mot datalagring her - og eventuelt bli medlem av Facebook-gruppen.

Og dersom du gjør det - så kan du like gjerne spre ordet - enten ved å sende lenken til denne posten eller oppropet direkte til venner og kjente, og for all del - blogg om det! Nå!

Psykosis grandprixianis

... og nå begynner jeg å bli mektig lei av å nynne på vinneren av fjorårets grand prix. Vi snakker om en månedslang psykose her. Og jeg veit hvem sin skyld det er. *knurr*

Vil bare være privat

Gro Harlem Brundtland, som skal forvalte de ni milliarder som norske skattebetaler av sitt hjertets godhet skal gi til indonesiske rovskoghoggere, er på vei hjem til Norge og sier til NRK at hun "bare vil være privat". Hun avviser bestemt at hun har gjort noe galt i sykehussaken.

- Her er det helt klart at regelverket ikke er tydelig nok. Det er ikke bare meg som er kommet i denne situasjonen, sier Brundtland til NRK.

Allikevel betalte hun en operasjon i 2002. I henhold til regelverket.

Men at Ap har tatt Brundtlands PR-regning, begynner å bli en smålig "nå skal vi ta à på alt"-greie. Synes jeg.

Vakte oppsikt i Iran

En norsk familie har tatt med seg en løshund hjem fra Iran, og forteller at hunder ikke står høyt i kurs i Iran. I Aftenbladet:

Eva Britt forsøkte å gå tur med Betzy i Iran. Ikke sjelden førte det til oppstandelse blant dem de møtte på sin vei.

– Ikke nok med at jeg var utlending, men en utlending som gikk med en hund. Slikt ble lagt merke til, humrer hun.

Merkelig. For hunder er jo så populære hos muslimer her hjemme. En skal visstnok "lete lenge for å finne tradisjonelt hundefôr i Teheran".

Lyse Blå om kvinner i politikk

I debattartikkelen "Medienes røde kvinner" skriver lederen av Oslo Unge Høyre - for fremtiden Lyse Blå - om norske mediers forkjærlighet for kvinnelige politikere og aktivister på venstresida. Han peker på karakteristikkene mediene gir til kvinner på høyresida (kald som is, jerndamen, lagd av stål), mens damene på venstresida får euroriske journalister til å dra frem superlativene.

Heldigvis taper som regel norske mediers yndlingskandidater.

onsdag, januar 09, 2008

VamPus oppsummert

Hm. Jeg har blitt bedt om å beskrive meg selv på ett til to ord som kan brukes som en merkevare/merkelapp i en kampanje. Har du forslag?

Eksempelvis: høyrevridd, republikaneren, samfunnsdebattant, bloggeren, etc. Jeg tror "bitch" er opptatt, so try harder, eh?

PS! De som tar dette som oppfordring til utskjelling vil bli slettet.

PS2! Og bare at jeg måtte skrive forrige PS sier egentlig alt om hva jeg forventer av enkelte av de som kommenterer her...

Ikke akkurat Gro...

Ifølge flere kommentatorer er det Hillarys tårer som har hjulpet henne til seier i New Hampshire. Vi husker vel en annen kvinnelig leder som gråt på TV for å vise at hun var menneskelig (ikke nå, Gro, kameraet er ikke på), og mot henne kommer vel Hillary litt til kort. Eller?

Den nye samtalen?

Ifølge ny forskning bør porno være det nye samtaletemaet rundt middagsbordet.
– De unge forteller at de har et behov for å diskutere det de møter med foreldrene, men foreldrene er for bluferdige til å snakke om det, sier professor Susanne V. Knudsen ved Høgskolen i Vestfold til Forskning.no.
Petter: Pappa, jeg så det nye nummeret av Lek i nattbordsskuffen din og lurte på hva du mener om artikkelen om analsex, lizm.
Far: Erm... *rødme*
Petter: Jeg mener, det er jo bare så udigg.. Men muggene til hu som illustrerte artikkelen var bra..
Mor: Eeh. Har far Lek i nattbordsskuffen?
Lillesøster: Jeeez. Snakker ikke dere to sammen, el?

Av en eller annen grunn tror jeg heller det er litt sånn her:
Far: Petter.. *kremt* .. jeg tror vi må ta en samtale om sex og prevensjon og.. eh, sånt.
Petter: *rødmer og blir plutselig veldig stressa* Øh, fattern.. sorry, fotballtrening.. og *på vei ut døra* dessuten har vi snakka om kondomer og sånn på skolen. Chill!

Dagens ord

Røffel.

Klimaflyktning og skattesnyter?

Det var visstnok det varmere klimaet som gjorde at Gro "bærekraftig utvikling" Harlem Brundtland flyttet til Sør-Frankrike. Med det har hun redefinert begrepet klimaflyktning.

Dersom dette fører til en endring i regelverket, så er det ikke første gang familien Brundtlands disposisjoner får en slik konsekvens. Etter at Gro Harlem Brundtland gikk av som statsminister i 1996, ga ektemannen Arne Olav ut boka "Gift med Gro". Denne hevdet han å ha brukt bare 300 timer på å skrive for å slippe unna med 28% skatt istedenfor rundt 50% som andre næringsdrivende måtte betale, noe han sparte rundt en halv million kroner i skatt på. Han tjente rundt 6 millioner på boka. Til forskjell fra folk som heter Brundtland til etternavn, så godtok ikke ligningskontoret at en student som hadde delfinansiert studiene sine gjennom vaskejobber skulle få samme skatterabatt.

Todolan skriver: "Som følge av Arne Olav Brundtlands kreative selvangivelse, fjernet regjeringen 300 timers regelen med virkning fra 1999. Dermed medførte Brundtlands krumspring at denne muligheten ble fjernet for folk med vanlig, beskjedne biinntekter fra næringsvirksomhet."

Noen er åpenbart likere enn andre. På tide at glorien faller?

Oppdatert: "Gro Harlem Brundtland og ektemannen Arne Olav tilhører pensjonsadelen. Og den adelen er stor. Regningen for det offentlige blir skyhøy. Når Gro og Arne Olav fyller 67 år, har de krav på norgeshistoriens høyeste pensjon." VG 5.10.1996

tirsdag, januar 08, 2008

Semi-Nemi

Noen mener VamPus har en formidabel likhet med Nemi, hvilket VamPus mener ikke stemmer. Men..

VamPus: Gah! Øyenstikkere er jo dødsekle. De står jo stille i lufta og svirrer, og ser ut som de skal stikke ut øynene på deg.
Den Onde: De har et litt kulere navn på engelsk, da. Nemlig, dragonfly.
VamPus: Wot? Altså her er et insekt med et åpenbart brand-problem.
Den Onde: Erm... ?
VamPus: Øyestikker er ikke et name for fame. Hadde noen fortalt meg at krapylet het drageflue når jeg var liten, så hadde de selvsagt vært verdens kuleste insekt!
Den Onde: ... akkurat. Og det var en liten Nemi-stripe, bare der.

Så. Kan noen gi en fornuftig forklaring på hvorfor den heter øyenstikker på norsk?

Oppdatert: Og tittelen var på ingen måte et forsøk på å rippe fra den formidable Tine i Taiwan.

Commie-koden

I kjent Dan Brown-stil følger nå samfunnskritiker Magnus Marsdal opp suksessen FrP-koden med thrilleren "Afp-koden" - et verk om avtalefestet pensjon. Jeg spøker ikke. Sjekk boklista til Dagbladet.

Nå venter vi spent på "Commie-koden". Om hvordan en obskur gruppe mennesker kastet en akademisk karriere over bord for å embarkere på et liv som sjølproletarisert arbeidere og skapte sin egen illusjon om hvordan verden skulle være. Lag på lag avdekkes forklaringene på hvordan de overså hvordan deres idoler førte deres idèer ut i praksis, for deretter å gå inn i år med fornektelse og fortielse, til slutt gjennoppstå som objektive samfunnsdebattanter, renvasket av Ane Dahl Torp ved at "de kjempet for noe større enn seg selv".

Kanskje vi endelig kunne fått forklaringen på hvordan en gjeng med skjeggete ungdom, som skrøt av nær kontakt med noen av de jævligste regimer verden over og ønsket væpnet revolusjon for å kaste den demokratisk valgte norske regjering, syntes det var merkelig at de ble overvåket av politiet?

mandag, januar 07, 2008

Hvit måned

VamPus: - Jeg skal ha en hvit måned.
Venninne: - Åh? Det passer bra. Jeg har med hvitvin.

Jeg liker mine venninner.

Stor, felles pengekasse

Vox Populi skriver at liv og lære ikke alltid går hånd i hånd, og nullskatteyteren Gro Harlem Brundtland, som selv gikk i front for bekjempelsen av - ja, du gjettet det - nullskattere, er et ypperlig symbol på dette.

Hun har tidligere vist sin tillitt til sosialdemokratiet partiet hennes har bygget opp gjennom å kjøpe private omsorgstjenester til sin mor enn å stole på de varme hendene i den kommunale tjenesten. Det er jo derfor gledelig å se at tillitten til det offentlige ser ut til å være gjenopprettet, ved at hun heller vil ha gratis tjenester fra Norge enn å betale for det i Frankrike.

Som statsminister har Gro Harlem Brundtland mer enn noen annen formet det samfunnssynet som kommer til uttrykk i Skatteetatens guide: "Samfunnet er som en stor felles pengekasse, et spleiselag."

Ifølge Liberaleren så klager i dag statsministeren og finansministeren over rikinger som syter over skattenivået og offentlig styring her i landet. Kanskje fordi det er de som må betale Gro's regning? Noen spleiser mer enn andre..

fredag, januar 04, 2008

Du vet du er i Høyre når..

I serien "Du vet du er i Høyre når..." bringer vi i dag feiringen av Hellige Tre Kongers Dag. Ifølge sikre kilder feirer man da at "heterohelvete" er over (for oss andre kjent som "jul med familie").

Hvorfor Hellige Tre Kongers-fest? Vel, tre konger som vandrer gjennom ørkenen i flagrende gevanter for å gi gull, myrra og røkelse til en liten gutt... ?

Oppdatert: Hm. Når jeg skulle tagge posten med "Høyre" så foreslo Blogger automatisk taggene "fest" og "fyll" også...

torsdag, januar 03, 2008

Bummer...

... og først nå oppdaget jeg at det bare er torsdag.

Faen.

Ondskapen sitert

Vi vinner ikke på å kaste vår livsstil over bord og innføre en sosialistisk verdensorden for å "redde klimaet", skriver Peter J. Olsson i sin leder i Kvällsposten.

Tvärtom, för att klara problemet är demokrati och marknadsekonomi – kapitalism – med säkerhet förutsättningar för att vi ska övervinna hoten. Det är rationalitet, kunskap och framåtanda som behövs, inte motsatsen.

Teknisk utveckling ger varje dag snålare och mindre miljöbelastande produkter.
Marknadsekonomin hittar sätt att föra in miljöpåverkan i prissystemet. För är det något som marknadsekonomin är bra på så är det att hushålla med resurser.

Och det räcker rätt långt.
Og se, se - ondskapen selv er sitert.

onsdag, januar 02, 2008

På kattemynterus

- Mamma. Gi. Meg. Den.
- Pusedyr, jeg trodde vi var enige om dette. Kun kattemynte i kontrollerte former.
- Gi. Meg. Den. NÅ!
- Pusedyr, jeg sk...
- Knurr!
- Pusedy..
- KNURR!

Pusedyr har ikke bare vært lett å ha med å gjøre etter at han fikk puseleker stappet med kattemynte i julegaver fra hele familien. Etter en nesten-overdose på 1. juledag har VamPus forsøkt å dosere ut lekene i kontrollerte former, så han ikke blir liggende på sofaen med potene i været og krølltegn i øya. Nå er det bare å innse at avhengigheten er et faktum.

- Hør her din hårball. Du får lov å leke med en mus – og kun en mus – av gangen.

Pusedyr griper begjærlig etter strikkemusen fylt med nevnte kattemynte og går umiddelbart fra å kun bestå av tenner og klør, til å se tilnærmet fredelig ut. Så fredelig som en katt kan se ut når de har tenna dypt begravet i nakken på en lekemus. Det er ingen god idè å forsøke å ta fra han dopet sitt.

-Mamma, jeg ser masse fine farger, gurgler han fra gulvet.
- Det er fargene på strikkemusen.
- .. og fiiiine lyder, fniser pelstrynet.
- Du ligger med huet inni høytaleren.

Sukk. Pusekatter på kattemynterus...

Dagens onde kvinner

Nei. Ikke Drusilla. For hun er jo egentlig i det godes tjeneste. Men min venninne Lene Johansen ser ut til å være ondskapens instrument på jord.

Hun er nemlig tildelt Warren T. Brookes Fellowship i journalistikk for 2007-2008 ved Competitive Enterprise Institute (CEI). Eller "selve edderkoppen i det klimaskeptiske miljøet i USA", skal man tro Fremtiden i våre hender. Som jo også er en pressgruppe. Men påstander fra dem kan man svelge ukritisk, synes inordens borgerjournalist Halvorlig talt i en særdeles velskrevet artikkel med slående argumenter mot både CEI og Lene.

Skal bli spennende å tilnærmet ha fanden sjøl i huset de nærmeste dagene. Rødvinen står klar!

Chuck Norris approved

Samtlige av de jeg kjenner har vel fått med seg denne videoen, men til ære for dere tre andre... En politisk reklame med LordX som målgruppe?

"Chuck Norris does not endorse - he tells America how it's gonna be."

Forvirrer med fakta

Vox Populi driver stadig og ødelegger utmerkede norske debatter med fakta. I innlegget SVs svik mot det afghanske folket tar han for seg SVs holdning til situasjonen i Afghanistan, viser til faktiske resultater for NATOs operasjon og problematiserer rundt hva debatten egentlig burde handlet om.

Begrepet "plensosialister" er for øvrig registrert for fremtidig bruk. Ugress blir man som kjent ikke så lett kvitt....

Gjettekonkurranse

Dersom Kristin Halvorsen har til hensikt å innfri dette valgløftet, så er det vel rimelig å anta at vi har en ny finansminister etter Statsrådets møte på Slottet kl. 12 i morgen:
Finansminister Kristin Halvorsen er fortsatt fast bestemt på å slutte i politikken dersom ikke barnehagekøene er borte om to år.
Forslag på navn på kandidater til å fylle både finansministerposten og leder i SV tas i mot med takk....

Bare minner om...

... at Monticello har de beste norske sidene for valgoppdateringer, informasjon og nerdesnacks om det amerikanske presidentvalget, så du kan like gjerne bokmerke siden nå - så slipper jeg å minne om dette annen hver dag.

Den nye bloggen deres er en helt klar forbedring av sidene. Har du tenkt til å kommentere, så foreslår jeg at du har et minimum av kunnskap om USA og valgprosessen - noe kommentarene her sjelden tyder på.... En grei test kan være om du kan navnet på tre presidentkandidater på hver side + vet hva en "caucus" er. Med det menes ikke valgbloggen til New York Times, nei.

Oppdatert: Ah. Man må være betalende medlem for å kommentere. Det kan jo være en garanti for kommentarer, men kanskje et høyere nivå...

Da var de to

Da ser det ut til at vi i hvert fall har to i regjeringen som synes det er greit å bulke andres biler og stikke av.

- Statsminister Jenst Stoltenberg
- Whatever-minister Manuela Ramin Osmundsen

Osmundsen var for så vidt flankert av sin (tidligere Høyre-)mann Terje Osmundsen. Når jeg skriver tidligere så har jeg ikke tilgang til medlemslistene til Høyre, altså. Men jeg antar at om han fortsatt hadde vært medlem så ville det stått med store bokstaver i artikkelen.

Og så skal jeg rote frem Jens' nyttårstale. Fått med meg at skolen nå skal ha "struktur". Mon tro om det sto noe om moral der også?